Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    Topikgazda

    válasz hibavissza #25170 üzenetére

    Egy kalibrált, 100% sRGB-t tudó monitoron néztem meg Opera 33-ban. Alapértelmezett méretben nem értettem a problémádat, mert a két fül között ugrálva is alig láttam a különbséget, aztán leesett, hogy 100%-os méretben kellene nézni :B Az sRGB (s rgb.jpg) és AdobeRGB (gondolom az argb2.jpg az akar lenni) teljesen megegyezik, ami nem meglepő, mert valószínűleg a fényképezőgéped is az sRGB színteret tudja, aminél az AdobeRGB bővebb, így ha nem végeztél olyan utófeldolgozást, ami a gamutot növelte, akkor nem szabad különbségnek lennie. A noRGB.jpg tényleg kissé vörösesebbnek tűnik, emiatt élénkebbnek is, de szerintem a beágyazott profilos változatok néznek ki természetesebbnek.

    Az autós képen nehezebb az összehasonlítás (nem tudok pixelpontosan ugrálni két fül között), de a Firefox ott is kissé vörösebbnek tűnik.

    Nézd meg ezt, hogy itt mit látsz profillal és nélküle. A kis vörösbeli különbség itt is megvan a profil nélküli javára, de még mindig a beágyazott profilos hat nekem természetesebbnek.

    Chrome-ban nézted? Ez a rész elvileg közös velük.

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák