Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    Topikgazda

    válasz tonyrulez #22911 üzenetére

    Direkt írtam környezeti változókkal az elérési útvonalat, mert így nem kell az operációs rendszerek közötti különbségekre (XP vs. Vista/7/8) és a felhasználónévre kitérni, valamint a legtöbb fájlkezelő program (Intéző, FAR, TC) jól kezeli a környezeti változókat. Az %APPDATA% a Roaming mappára mutat, a %LOCALAPPDATA% a Local mappára.

    A Chrome szerintem teljesen hibás módon a böngészőprofilt nem választja szét bármikor eldobható/ideiglenes (local) és megtartandó/tartós (roaming) részre, hanem mindent egy helyre, a localba pakol (a felhős profilszinkronizálással kívánják ezt feloldani), ráadásul a programfájlokat is ide helyezi (ami különösen elhibázott konstrukció szerintem, és szembe megy minden ajánlással).

    Az Opera 15+ ellenben ilyen téren jól működik, tényleg szétválasztja a profilt két részre, a cache és társai mennek a local mappába, az érdemi részt tartalmazó adatok a roaming mappába.

    Az Opera 12 is jól működött ilyen téren, kivéve a levelezést és az RSS-t, azt számomra érthetetlen módon a local mappába pakolta.

    Sk8erPeter: a hordozható O15+ a profile/data mappába ment, de a normál módon telepített a korábban írt mappába, ott nincsen semmi felesleges almappa.

    LonGleY: tegnap délutántól akadozott az Opera letöltőrendszere, sokan panaszkodtak rá, hogy végtelen ideig tart letölteni az új telepítőket. Amúgy igen, szeretjük a végtelenített szalagot nyomatni, főleg, ha ilyeneket mondanak már sokadszorra: "We have more people working exclusively on desktop than we ever had before."

    Egyszer talán lesz Linux build is:
    "We always said we were working on Linux so it is not a complete surprise I hope. The reason they are exposed now is that the flags make sense for (internal) testing."
    "Indeed it is because now is the first time it really makes sense to expose these flags to Linux."
    "the Linux version is in the works. As soon as there's a developer build to play with, we promise to let the world know."

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák