Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vadkörte

    addikt

    válasz Gyula_3925 #6856 üzenetére

    Csatlakozok doberman kartácshoz.
    "...hdd-k ntfs csatolva vannak."
    NTFS-sel lehetnek problémáid. Működik, de a jogosultságkezelés - szerinted lehet, hogy MOST nem probléma, de gondolj a jövőre - problémás. Ha lehet használj linux-os file-rendszert. pl. EXT4, BTRFS, stb... Ha nagy tömegű adatot - több TB - kellene miatta megmozgatni az természetesen visszatartó lehet.

    "Sambát engedélyeztem meghajtókat hozzáadtam mégsem látszik a hálózatban.
    Felhasználót adtam hozzá egy guest csoportot, ez semmit nem változtatott a wines gépről látszik a hálózatban a server de nem lehet belépni. (egyébként ez a gép csak a belső hálózaton fog menni, ezért nem szeretnék jelszavakat használni)
    "
    Nem elég engedélyezni, létre kell hozni a megosztásokat - megosztott mappák - az azokhoz szükséges engedélyeket is ki kell osztani. Addig nem látszik a Win-es hálózatban (sem), amíg ezeket nem zongorázod végig.

    "...a telepítésnél az intel 1.19-et használtam."
    Bocs az értetlenségemért, de ez mi is?

    "Nem találom se az OMV-extrákat sem a BTsync-et."
    Az extrákat egy deb file-ből lehet telepíteni, utána fogod látni. Letöltöd, betallózod, feltöltöd, telepíted, engedélyezed, használod.

    "Parancssorból is próbáltam apt-get update apt-get upgrade eljutott odáig hogy néhány indexfilet nem sikerült letölteni üzenetek és 0 frissített 0 ujjonan telepített 0 eltávolitandó 0 nem frissített
    Tényleg sokat keresgéltem megoldás után.
    Egyébként linuxot sem használtam még ezelőtt.
    "

    |0| linux tudással inkább ne erőltesd a CLI-t, nyírtam már ki működő virtuális OMV-t egy elrontott CLI-s mutatvánnyal. Amúgy miért váltottál N4F-ről és melyik OMV-t tetted fel?

    [ Szerkesztve ]

    Üdv. V. Körte

Új hozzászólás Aktív témák