- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- Nyomtató topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autóhifi
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
wd.taz
aktív tag
Üdv Urak!
5-6 sörrel és 24h-val később vagyunk.
OMV5 lett, nem boldogultam a nagyon designes OMV6-al. Jól néz ki, de
Nem találtam sehol azt az opciót amivel elő tudom csalogatni a már meglévő mappákat a HDD-ről.Az 5-ön sikerült eddig mindent beállítani, a lejátszók(RPi 4 OSMC , RPi 3 Volumio; Tanix CoreElec) látják a mappákat, lejátszák amit kell.
Eddig az OMV4-et firefox-ból kezeltem, tegnap a 6-ot is és úgy maradt?!
Lépnék be az 5-be de a 6-nak a felülete jön be és nem jó.
Le kellett töltenem az Operát, hogy be tudjak lépni. Láttatok ilyet?
Telepítsem újra firefox-ot?A transmission telepítésével szívok most már egy jó ideje, ebben tudna nekem valaki segíteni?
Tazi... ja szisszentek egyet...
[ Szerkesztve ]
Well, á sün apró Enimel.../ „if it’s not a Boeing, I am not going" /
-
Horvi
őstag
válasz wd.taz #19651 üzenetére
Hát szerintem ha nem jöttek elő a mappák akkor ott valami lépés kimaradhatott.
Ha van a HDD-n olyan fájlrendszer amit az OMV felismer akkor csak simán fel kell csatolni és mennie kell.Nem lehet, hogy a firefox becachelte az OMV felületét és azért jön be a régi felület?
Ha ctrl+shift+r-el ráfrissítesz akkor is a régi(OMV6) felület jön be?.Transmissiont passzolom, én qbittorrentet használok dockerben.
[ Szerkesztve ]
Hello darkness, my old friend...
-
wd.taz
aktív tag
Felcsatoltam, megadtam a mappa nevét stb. és semmi.
Az 5-ben ugyanígy, nyilván jogosultság, meg megosztás, meg minden mindkét rendszeren és itt meg jó...
Mindenki látja, dolgozik vele stb.
Fícsör?A "ctrl+shift+r-el" megjavult, köszönöm
-
Horvi
őstag
válasz wd.taz #19653 üzenetére
Hát akkor nem tudom mi lehet ott a gond. Elvileg ugye ennyi lenne mint ahogy leírtad és megoldottad OMV5 alatt. Azt hozzátenném, hogy még nem kellett ilyet csinálnom, de nemsoká kelleni fog. Ha meglesz akkor referálok majd, hogy nálam is előjött-e a "fícsör"
Hello darkness, my old friend...
-
Pista0001
addikt
Nem jutottam sokáig az omv telepítéssel, a Debian telepítés után az első parancs zátonyra futott...
Csak annyi a problémám, hogy pendrive-ról telepítettem, nincs optikai meghajtó a gépben. Gondolom, nem kéne kihagyni a lépéseket, ha már beleírták az install guide-ba. Van ötletetek, hogy mi a megoldás? Továbbra is külön telepített Debianra telepíteném.
-
wd.taz
aktív tag
Sziasztok!
OMV5-ben
Ha el akarom távolítani a már telepített transmission-t, akkor azt az "apt remove transmission-daemon parancsal tudom megtenni?Tazi
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Pista0001
addikt
Hú, jó kérdés, mivel csináltam a pendrive-ot... talán Rufus-szal, de nem veszek rá mérget.
Igen, engedélyeztem az internet elérést, a parancs futtatása előtt viszont nem csekkoltam, hogy a futó rendszer kapcsolata rendben van-e. Logikusnak tűnt, hogy ha a telepítő alatt működött, akkor a rendszer alatt is.
Próbáltam, nem használ. A /media/cdrom elérési úton kell neki a telepítő.
-
Sziasztok,
Van egy OMV szeróm, J4125 integrált lapos mini-ITX lap + 2,5" SSD-k. A kérdésem az lenne, hogy ez a proci elég-e ahhoz, hogy 4K filmeket tudjak tévén, MiniDLNA-val lejátszani?
A kérdés azért merült fel bennem, mert 4K filmnél a tévén gyakran szaggatva ment 1-2 film, bár én személy szerint a WIFI gyengeségének fogtam fel, de ahogy később gondolkodtam rajta, talán a hardver nem lenne elég hozzá?
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
stigma
addikt
Hi, ilyen lapnak problémamentesen kell 4K Remux HDR-t játszani hálózati meghajtón, ha az alábbi kövezelmények megvannak:
- NAS Gigabites hálózatonlóg, kábellel a routerre összekötve
- Ha a rendszer SSD-n fut, Film HDD-ről pufferel
- Ha TV-hez van usb-s ethernet átalakítód vagy egy Amlogic boxod, ami a Filmet lejátsza és rendelkezdik Gigabites LAN adapterrel.Nálam ez a szitu, igaz már nem OMV vonalon vagyok , de N3150/J4105 lapom mikor volt itthoni hálózaton --> Amlogic box (Coreelec) --> TV (HDMIvel kötve ) tökéletesen lejátszott akármilyen remuxot 60-70-80GB-ig.
Problémák:
- Akármlyen drága TV-d van max 100mbites LAN van rajta ami kevés egy normális 4k-hoz.
- Akármilyen drága TV-d van max 433-as Wifije van tippre ez sem a legtökéletsebb
- HA a NAS Wifin keresztül csatlakozik a routerhez, szintúgy probléma
- A routered wifije gyenge ez is szűk keresztmetszet.Bestbux budget megoldás lehet:
- NAS kábelen routerrel összekötve, USB Ethghernet Gigabites átalakító TV-re kötve ha tudja a Gigabites kapcsolatot akkor meg vagy oldva.
- Ha veszel egy Amlogic boxot ami S905x3-as cchpppel szerelt ( 4/32 vagy 4/64-es box , ezen van Gigabites adapter) akkor Dolby Vision kivételével mindent le tudsz akadásmentesen játszani. Rendszernek mehet a rajta lévő Android vagy Linux alapú Coreelec.Nálad a NAS- konfiggal nincs gond, router-wifi-TV cstlakozási pontokkal lesz probléma inkább.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Összeraktam otthon egy kis média szervert OMV-vel, 128 GB-os ssd van benne, amiből kb 6 gigát használok operációs rendszerrel, szolgáltatásokkal, konténerekkel, a többi csak ott van kihasználatlanul. A kérdésem, hogy ha csinálok rá egy külön fájlrendszert, akkor azt mire lehetne hasznosítani? Adatokat külső vinyón tárolok, biztonsági mentés is arra megy, csak érdekelne mit lehetne rátenni.
Let the Zone take me if I am.
-
addikt
Jó kérdés.
De webes plex felületen: Beállítások -> Átkódolás, haladó beállításokat benyomod és az "Átkódoló ideiglenes könyvtára" beállításnál megadod a /tmp mappát, itt meg tudod azt is adni, hogy hány mp-et kódoljon előre.
Vagy ha szarásig van RAM-al, akkor akár egy ramdisk-re is rakhatod ugyanezt.Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
doberman
senior tag
-
Multibit
nagyúr
Vettem ilyen adaptereket, a PC és a NAS közötti adatforgalom felturbózásához (persze ehhez való 2.5Gbps switchcsel). Eddig "fél siker", mert OMV oldalon még nem az igazi a dolog. Egyrészt csak 1 Gbps-sel mennek a bitek. De ami érdekesebb, hogy - és ezt nem is értem - a torrent forgalom passzívvá vált. Zárva van az eddig nyitott torrent port. Az új interfész természetesen a régi IP címet kapta. A router tűzfal szabályain nem módosítottam. Kínomban töröltem az összes tűzfal szabályt az OMV tűzfalából (ez is felb@ssza az agyam, mármint, hogy nem lehet GUI-ból ki-bekapcsolni az OMV tűzfalát).
Most ott tartok, hogy tervbe vettem egy clean installt a NAS-on (OMV6). Ennek kapcsán szétnéztem alternatívák terén (pl. TrueNAS). A jelenlegi hw-re nem akarok költeni (a TrueNAS-hoz szűkös lenne a mostani hw setup), így marad az OMV. Na, jól kipanaszkodtam magam -
Multibit
nagyúr
válasz szpeti40 #19673 üzenetére
A Windowsban miért van tűzfal? A Syno, Qnap NAS-okban miért van? Azért, hogy a lehasználó dönthesse el, hogy kell-e neki még egy réteg védelem. Ehhez - ennek teszteléséhez is - jó lenne a tűzfal kikapcsolhatósága. Amúgy a 2.5Gbps problémán - mily meglepő - nem segített a tűzfal kilövése.
-
addikt
válasz Multibit #19674 üzenetére
" A Syno, Qnap NAS-okban miért van? "
Hogy legyen mit kikapcsolniA linked a pc és a nas között összeállt 2.5GBps-ra? A kábeleid tudják ezt a sebességet? Port ellenörző oldal mit mutat?
Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
wd.taz
aktív tag
válasz doberman #19670 üzenetére
Szia.
Nem okafogyott, nekiállok megint, csak idő van kevés.
Lehet, hogy újra nekifutok a 6-nak is, csak az SSD-t kell kicserélnem.
Le kell választani a HDD-t ilyen esetben, vagy elég ha cserélem a rendszert és felcstolom ismét?
Tazi
[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
válasz szpeti40 #19675 üzenetére
No, tisztázódtak a dolgok.
Először is, a látszólag passzív mód oka egy masszív user error volt (rendszerint ez szokott lenni). Két adapter volt a kezeim között. Mikor az IP címet MAC-hoz rendeltem, nem az az adapter volt a NAS-ba dugva, mint mikor tesztelgettem Persze hamar kiderült, hogy kifele nem kommunikál a kütyü, csak LAN-on belül - mily meglepő. A csere megoldotta ezt a problémát. A sebesség gond driver problémára utalt (ez később be is igazolódott). Feltettem ezt a drivert, reboot és máris suhantak a bitek az asztali gépem és az OMV között. A NAS-ban két HDD van (egy 4TB-os és egy 6TB-os Ironwolf). NAS->PC irányban 150MB/s a sebességplafon, PC->NAS irányban 190MB/s (bármelyik HDD-re). Vidékre elmegy Ja, az eszközöket több éves Cat5E kábelek kötik össze a switchcsel.[ Szerkesztve ]
-
wd.taz
aktív tag
válasz Multibit #19678 üzenetére
Az okés köszönöm...
Van itt 3db SSD.
1. OMV4
2. OMV5
3. OMV6A kérdés arra vonatkozott, hogy ha csak cserélem az SSD-t akkor le kell-e választani előbb a HDD-t?
Vagyis, kettes számú SSD(OMV5) lehúz, hármasszámú SSD(OMV6) csatlakoztat, majd a HDD-k felcsatolása.... ?Well, á sün apró Enimel.../ „if it’s not a Boeing, I am not going" /
-
addikt
-
wd.taz
aktív tag
válasz szpeti40 #19680 üzenetére
Ha jön a 7-es, akkor kiveszek egyet a szekrényből. Meg a 8-nak is, meg a 9-nek stb.
Az évek alatt sok ismerősnek cseréltem egy csomót nagyobbra, gyorsabbra, mindig azt mondták tartsam meg...Multibit: Köszönöm, majd jelentkezem még.
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Egy x86 (Celeron J4005) OMV rendszert használok nasnak.Sajnos távoli filmezésnél kodi irogatja, hogy lassú forrás... Most gyorsÍtótárat engedélyeztem, ez valamennyire segitett, de még mindig vannak filmek, amik meg-megállnak. Kipróbáltam nasról másolást, 2-300 megával jön. Nem gyors, de azért elég kellene hogy legyen.
Lehet valahogy gyorsÍtani?
-
addikt
-
addikt
válasz jézusom #19685 üzenetére
Nincs, de gondolom más forgalom is van a hálózatodon kifele és belefe is. Különböző hálózati protokollok is csippentenek le a sávszélből. Nézd meg hogy milyen bitrátával megy a film és szorozd meg 2-vel, annyi kell kb neki, mivel lehetnek kiugrások is.
Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
doberman
senior tag
válasz jézusom #19687 üzenetére
nagyon sok minden okozhatja... teljesség igénye nélkül: soho switch- nagy csomagméreteknél fulladozik... hibás patch kábel- találkoztam már fordított sodrású utpvel... a sodrás méretezve van... hibás vagy "lógó" rj45... "atyaúristennek" kikiáltott hackelt router: nincs hw nat...
jó lenne átmérni a hálózatod - nyílván nem terem mindenkinél egy hálózatanalizáló JDSU, de az omv is linux, lehet rá tenni egy iperf-et (régebben tán volt is natív telepítője az omv-ben) és a router felé méregetni különböző csomag méretekkel...
továbbá kérdés az is, hogy saját router vagy szolgáltatói - illetve esetleg mindkettő? (dupla nat-olás).. egy szórakozó switch port is okozhat ilyen galibát... szóval rengeteg dolog lehetséges... (la még az mtu-król nem is szóltam..)8lnu
-
wd.taz
aktív tag
Sziasztok!
OMV5 Transmission...
A leírásban szereplő " "download-dir": "………",
A letöltési mappa helye a teljes elérési útvonallal megadva.".Ennek hogyan kellene kinéznie pontosan, az én esetemben?
Illetve, a multkor amikor bekapcsoltam a "Rekurzívan" kapcsolót, az nem maradt úgy. Daemon-t leállítottam előtte...
Tazi[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz wd.taz #19690 üzenetére
Amit az abszolút elérési útnál látsz, azt írd be.
A rekurzív kapcsoló nem is fog úgy maradni, azt mindig a jogok módosításánál kell bekapcsolni, ha úgy akarsz beállítani valamit.
[ Szerkesztve ]
-
Panhard
tag
Sziasztok! Egy hónapja véletlenül hibás adatokkal akartam bejelentkezni a nasomra távolról. Ezt annyira megjegyezte, hogy azóta minden nap elküldi reggel emailben a fail2ban. Azt írja az omv-firstaid paracsnál lehet törölni.
Valóban csak ott lehet törölni? -
Toninho13
aktív tag
Sziasztok!
Telepített valaki mostanában OMV-t? Ma megpróbáltam újrarskni, de fixen fatal errort dob a grub telepítőjénél. Járt más is így? Ha igen, hogy sikerült megoldani? -
kutga
nagyúr
válasz Toninho13 #19698 üzenetére
Én hétfőn tettem fel iso fájlból, ilyen hibával nem találkoztam. A telepítési média rendben van?
MOD
Én először uefi módban telepítettem, de úgy nem indult el újraindítást követően, nem találta a frissen telepített rendszert, úgyhogy egy másik linux live install alól töröltem mindent a rendszer meghajtóról és legacy módban telepítettem ismét.[ Szerkesztve ]
Let the Zone take me if I am.
-
stigma
addikt
válasz Toninho13 #19698 üzenetére
Hi, én még nem, igaz már nem OMV-vel nyomom, de 2 ötletem lenne:
1. Nem tudom miről telepíted, de ha pendrive-ról akkor formázd le újra és írd ki rufus vagy balenaEtcher program valamelyikével.
2. Arra a HDD/SSD-re amire telepíted ismét, előtte formázd le. Ha nem tudod más gépbe beletenni akkor egy Ubuntu Desktop-ot írj ki pendrive-ra, bootolj be vele, majd gparteddel tudod formázni a meghajtót.Remélem sikerrel jársz.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos autók - motorok
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- Xbox One
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen videókártyát?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest