-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lorianus
csendes tag
Megoldva
-
LZoli74
csendes újonc
válasz agent_k #18896 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat! Én is sokat szenvedem vele mire újraindult minden!
Aztán már úgy voltam vele (lehetett már éjjel 1 óra körül) hagyom az egészet... Aztán jött az ötlet, írjam be a google-ba a hibaüzenet amit a portainer kiírt telepítést követően.
Ahogy látom, ez a probléma most sokakat érint, elég sok találatot kaptam. Most működik és rendben van vele minden! Mindenesetre amit írtál scriptet elmentem, hátha szükség lesz rá egyszer! -
agent_k
őstag
válasz LZoli74 #18903 üzenetére
Igazán nincs mit. Úgy ollóztam össze én is.
Apparmor telepítés is megoldás, de azért nem szerettem volna telepíteni, mert ahogy írtam is, eredetileg ez a debian alapú omv ezt nem igényli és nem is jelezték, hogy kellene ezután. Selinux is tud meglepetést okozni a napi munkában, pedig azt ismerem. Ezt meg nem. Hátha megakadályoz (lehet feleslegesen) olyan műveleteket amiket az omv vagy docker szeretne végrehajtani. -
mzsol
tag
Sziasztok! Már régóta használom az OMV-t, de nem vagyok linux guru. A neten található infók alapján csináltam meg és kissebb hibákkal (vinyó) folyamatosan jól működik. Most egy újraindítást követően nem érem el a portainert és a dockerben telepített cuccokat. Hogyan induljak el a hiba kinyomozásában? OMV5.
-
paizinho
tag
válasz agent_k #18904 üzenetére
Sziasztok!
Portainer felület nem elérhető docker frissítés után témában ami nálam működött.Az OMV fórumban (Can't access Portrainer web interface anymore) azt javasolták (ryecoaaron) : Portainer eltávolít, majd telepít után minden OK lesz.
Nekem működött az alábbi:
- docker frissítés telepítése --> Portainer nem elérhető, a telepített cuccaim nem indultak
- apparmor telepítés --> Portainer nem elérhető, a telepített cuccaim elindultak
- Portainer eltávolítás, telepítés --> Portainer is elérhető
- apparmor remove --> minden működik.Remélem tudtam segíteni. (az apparmor rész valószínűleg kihagyható, de a fenti folyamatban voltak napkihagyások )
[ Szerkesztve ]
-
3800+
őstag
Sziasztok!
Csak egy gyors kérdés, OMV6 pen drivera telepítésénél két pen drive kell igaz? Egy az installer másik pedig a cél. Valamiért a GRUB minimal bash ablak jön be telepítés után...
[ Szerkesztve ]
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
szasza7103
tag
Sziasztok!
OMV 6 alapon használok qbittorrentet.
Dockerben fut.
Hogyan tudom beállítani, hogy a félkész fájlokat ssd-re, a kész fájlokat már hdd-re rakja?Köszönöm!
Próbálok tanulni az okosabbaktól, néha sikerül is.
-
addikt
válasz szasza7103 #18909 üzenetére
Incomplete mappát bekapcsolod és beállítod az ssd-re. Persze odaadod ezt a mappát a dockernek.
Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Havonta szoktam NAS-t frissíteni (apt update majd upgrade paranccsal), viszont most valami nagyon nem jó.
A jelenlegi verzióra frissültem: 6.3.0-2Az összes Docker konténerem nem érem el, és nem is látom, és az alábbi furcsaságok vannak:
- Porainert sem telepíteni sem SSH-n nem tudom feltenni, ranom hibákat dob.
- Az összes docker konténerem elvileg megállt és nem jönnek be a webes felületen, de a OMV műszerfalon látom hogy futnak. Docker ps parancsra semmit sem listáz SSHValakinek volt hasonló nyűgje baja?
OMV felületét elérem, bármilyen "docker logs --details kontéernevet" próbálok semmit sem látok.
Olyan mintha mind a Docker mind az összes konténer + Portainer lehalt volna.
NAS-on adatok megvannak hála istennek, de egyenlőre semmit sem tudok telepíteni sem, docker sem Portainer.Valakinek valami jó ötlete nincs?
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz szpeti40 #18913 üzenetére
Köszi szépen.
Pár hsz-el ezelött kipróbáltam agent_k ügynök parancsait SSH-n de egyenlőre nem értem el az OMV-t webes felületen, így megyek NAS-t kikapcsolom + TV-vel összedugom:
Ezeket futtattam le.
sudo mkdir -p /etc/default/grub.d
echo 'GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="$GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT apparmor=0"' | sudo tee /etc/default/grub.d/apparmor.cfg
sudo update-grub
sudo reboot....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz stigma #18914 üzenetére
2-3 kikapcs és leállítás ezenfelül problémát részben megoldottam, amivel majd később foglalkozom, de egyenlőre OMV és Docker megy, aminek örülök.
Boot közben Grub után az alábbi 2 hibaüzenetet kapom, de majd ha lesz valamikor időm foglalkozom vele:
- x86/cpu: SGX disabled by BIOS.
- pstore: Crypto_comp_decompress failed , ret = -22Mindkettőre van google találat, majd alamikor megnézem, de most nem nyúlok a géphez/nem frissítek és update-ek
Köszi a segítséget szpeti40.
-
stigma
addikt
válasz szpeti40 #18916 üzenetére
Hi, gépközelben sajnos nem vagyok, majd holnap ránézek, de nem hiszem hogy crypto, vagyis remélem nem:
Eddig ezt találtam:
- Crypto_comp_decompress failed , ret = -22OMV6-o nasban más felahsználókkal tekintetben, azért mindenhez jogot nem szoktam adni, kb eddig ezeket használom:
- OMV GUI csak localból érem el
- SSH csak lovalbó érem el
- 1 db admin- felhasználom van mindössze
- Dockerezek amit jól tudsz a szokásos konténerekkel
- kb 1 port vagy még az sincs kiengedve a routerben ami a NAS-ra asszociál/kapcsolathó
- Cloudflare + 2FA-t használok, illetve CF Tunnelre tértem át, így 80 és 443-as port sincs kiegnedve a routerben. Ezenfelül csak német és Magyar ip-.ről jönnek be a kiengedett címek.
- Ahova futok 2FA-t használokMivel nem vagyok bot , szoktam hibázni, remélem holnap kiderül mitől van ez a gond. és pár apróbb miba.
-
sztanozs
veterán
válasz stigma #18915 üzenetére
vsz betelt a sys volume:
torold (vagy mozgasd at masik meghajtora) a logfajlokat /sys/fs/pstore konyvtarbol:sudo rm /sys/fs/pstore/dmesg-efi-*.enc.z
az sgx-re meg nezd meg, hogy a BIOSban van-e SGX-re (vagy Security Extension-re) utalo szekcio es azt engedelyezd.
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
agent_k
őstag
válasz stigma #18915 üzenetére
Az első arra panaszkodik, hogy valami inteles software guard ki van kapcsolva a biosban nem probléma szerintem
A másodikat majd megkeresed te is, de ahogy látom elég csak törölni a /sys/fs/pstore mappából a logokat.Nálam még pending státuszban van az update. Meglépem aztán beszámolok, ha lesz miről.
-
agent_k
őstag
válasz stigma #18917 üzenetére
Lehet off így inkáb abba rakom. Biztos írtad már korábban csak valószínű nem figyeltem így inkább megkérdezem.
"Cloudflare + 2FA-t használok, illetve CF Tunnelre tértem át, így 80 és 443-as port sincs kiegnedve a routerben."
Te hostolsz valamit ami a világ számára is elérhető, azért használod ezt? -
stigma
addikt
válasz sztanozs #18918 üzenetére
#18918sztanozs:
Köszi az infót, szabad helyet megnéztem( [kép] ), van még azért bőven, picit nyugtalanító most nekem a /var/lib/dockeres mappa, mert abból most valami nem stimmel, de majd helyreteszem.A megadott helyen kb 20-30 file volt amit kellett törölnöm, NAS-t még nem indítottam újra, majd holnap, mert ma örülök, hogy megy
18919agent_k:
Tavalyi 2022-es logok voltak, vagy nem tudom mik ezek a fájlok de töröltem.Rendszernek egy régebbi 120-as Intel 530-as SSD-t használok, most ahogy nézem a szabad helyeket, majd amég a logokat kell picit szanálnom.
-
stigma
addikt
válasz szpeti40 #18920 üzenetére
#18920szpeti40
Igen azon belül. CF tunnel-nél ugye egy konténert kell futtatnod paraméter nélkül ami frissíti a rekordokat/IP címet CF-ben.
Tunnelnél most pontosan meg nem mondom hol, dbtech videokban találtam rá, hogy lehet ország/régi szinten szűrni.#18921agent_k
Hi, nem hosztolok semmi fontosat, csak pár konténer van amit kiengedtem itthon a netre a OMV és Xpenology gépemen pl.:
OMV esetében pl.: Nextcloud, Plex, Qbittorrent, Xpenology esetében a bejelentkezési felület ,Audio és Photo-s felülete.
Ahol tudok és lehetett állítani 2FA-t ott állítottam, ahol nem ott erős jelszó védi.
Nem vagyok fontos ember, csak védem az adataimat ahogy és ahol tudom. 2FA esetében nem Google Autentikátorban tárolom, az eszközön, hanem valami normális appban (2FAS Authenticator) ami Google/iCloud fiókba mentődik, így ha lehalna a teló a kódok megmaradnak.
Német IP amiatt kellett mert a céges gépemen német IP-vel vagyok, így ha assszonynak kell valami csodasorozat amit elfelejtettem leszedni, akkor könnyen megoldom.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
mrhawkins
csendes tag
Üdv. OMV 6-ot használok. KB 1 éve rendesen működik, csak a frissítésak lettek telepítve. Olyan hibába ütköztem, hogy nem érem el a dockert, portainert és a containereket sem. Nem csak a webes elérés gond hanem úgy veszem észre nem is működnek. OMV-ben azt írja "Installed and running" és a portainer "created". Az OMV-ben minden más jónak tűnik, megosztások is mennek, csak a dockerrel van gond. Valakinek van valami ötlete?
u.i.: Nem mókoltam semmit az utobi időben sem, csak frissítések voltak.
[ Szerkesztve ]
-
mrhawkins
csendes tag
válasz tradeelek11 #18928 üzenetére
Köszi sikerűlt megoldani. 1000 hála neked is ill a 2 másik kollégának, akik leírták a lehetséges megoldásokat.
Egyébként vissza is olvastam, csak az volt a gond, hogy kb 100 oldallal korábban kezdtem mint kellet volna , és én marha a nagy ijedségben elfelejtettem hogy a keresőt is lehet használni ... tehát meguntam a sok olvasgatást.
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Hátha érdekel titeket, egy gyors kávé mellett pár sort írok a Nginx Proxy Manager vs Cloudflare Tunnel-ről amit szerintem páran a fórumban használunk.
Ha veszel egy magyar/küldöldi oldalról egy domaint (.hu vagy.com vagy bármit) akkor azt Cloudflare (későbbiekben CF) alá fel tudod csatolni. Vásárlás után, mikor a Cloudflare alá becsatolod akkor max 24-48órának kell eltelnie hogy akitálvódjon, de lehet gyorsabban is menni fog.
Ezzel egy picit hozzájárulsz ahhoz, hogy fogkozd a biztonságot az üzemeltetett hostjaidhoz(konténerjeidhez)
Nginx Proxy Manager:
- Routerben 80 és 443-as portot kell nyitni
- Egy adott IP:prothoz legyárt egy általad megadott tanusítványd amivel a neten eléred a konténeredet.
- 3 hhónapig érvényes tanusítvány gyártódik, ha lejár, akkor automatikusan legyártódik egy újabb
- korlátlan számű aldomint(subdomain) legyártható
Nekem sokáig Proxy Managerem volt, kb 1 hónapja váltottam Tunnel-re, megyben pár apróságot kell csak beállítnai:CF Tunnel:
- Nem kell routerben portot nyitni
- certek legyártása nem kell, mert minden Cloudflare végez
- korlátlan számú aldomin(subdomain) legyártható - telepítése és konfigurálása egyszerű => Tunnelen belül tudsz IP:porthoz yubdomain-t rendelni, mint Nginx Proxy Managerben
- Egyetlen apróság/hiab amit eddig észrevettem, az az hogy NAS resart után a CF konténer nem indul el, ezért a restart Policy-ben unless stopped-ra állítva már rendben van
Dbtech videoja, ami a domainvásárlástól a beüzemelésig tart:
CloudFlare Tunnels: Getting Started with Domains, DNS, and TunnelsEgyetlen apróság,ha szeretnél szűrni, hogy bizonyos országok/régiókból érjed csak el, akkor CF-en belül az alábbi menüpontban fogod tudni állítani:
Security / WAF (Web Applicaion firewall) kell megadni.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Nagymelák
senior tag
A gondom a következő, frissítettem a rendszert, és a portainert nem tudtam elérni, megpróbáltam újra telepíteni de ez nem sikerült, a dockert is leállítottam viszont elszúrtam valamit mert a docker könyvtárat megváltoztattam, ez nem lenne katasztrófa. HA. Betudnék lépni webes felületen a rendszerbe, de nem enged be, felhasználónév, jelszó stimmel. SSH-h betudok lépni de itt megáll a tudomány még egy félnapi utána olvasás ellenére is. Van valami ötlet arra hogy újra telepítés nélkül a belépést megtudjam oldani? Sajnos a portaineres hiba javítás módját későn olvastam, így önerőből rohanta tátott szájjal az erdőbe. omv-firstaid, full upgrade, próbálva volt, és mivel még egy nem teljesen elkészült szerver volt, így mi sem természetesebb mentés sem volt a rendszerről.
-
agent_k
őstag
válasz Nagymelák #18931 üzenetére
sudo su -
ezután omv-firstaid parancsra kihozza, hogy "reset failed login counter" és "change workbench administrator password" ide beírod az új passt aztán a gui-n mégsem enged be?Ha így van akkor elsőre az jut eszembe, hogy van olyan karakter a jelszóban, ami a billentyűzet kiosztás miatt nem jó. Péládul shift+4 az egy '!' de lehet "$" vagy "§" is azt hiszem angol kiosztásnál. De ez csak egy tipp én jártam így már meg.
[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
Üdv!
Azt lehet tudni, melyik frissítés cseszi el a docker működését?
Jelenleg nálam megy a portrainer, Duplicati, Plex konténer amit aktívan használok.
Várakozó frissítések:docker-ce 5:23.0.1-1~debian.10~buster
és
docker-ce-cli 5:23.0.1-1~debian.10~buster
egyelőre nem mertem telepíteni ezeket.
Minden másban naprakész 5-ös rendszer [5.6.26-1 (Usul)]A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
stigma
addikt
válasz Nagymelák #18933 üzenetére
Hi nekem 2 ötletem lenne, leírom, de gondolom már megtetted:
- webdes felületen ha nem enged be, böngésző cache törlés vagy privát böngészőben próbálkozz
- A gépet monitorra rádugtad, és tuti eljut a bootolásigig /login felületig?Én is szívtama frissítés miat, fórumban segítettek, mert ez a pár sor újra elérhetővé tette a Portainer-t és a konténereket:
sudo mkdir -p /etc/default/grub.d
echo 'GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="$GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT apparmor=0"' | sudo tee /etc/default/grub.d/apparmor.cfg
sudo update-grub
sudo reboot
-
soldi3r
veterán
Remélem nem csak fanatikusok olvassák a topikot, úgyhogy kérdeznék.
Úgy néz ki ma reggelre megadta magát az alaplapom. Így biztosan áttérek az OMV4-ről valamire. Felmerült bennem a kérdés, hogy OMV6 vagy TrueNAS?E30 (oo=[][]=oo)
-
addikt
válasz soldi3r #18937 üzenetére
Milyen felhasználásra kell?
Én omv-t mondanám, mivel egy sima debian, nem eszi rá magát a lemezekre, ha megfingik a rendszer könnyen cserélhető, akár egy bármilyen másik linuxra.
Nem ismerem a TrueNAS-t, nincsen tapasztalatom benne.Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
amargo
addikt
Én korábban néztem a TrueNAS scale, OMV, Proxmox.
Elsőnek volt simán OMV natívan a gépen, de bevallom annyiszor volt valami kis galiba a frissítésekkel, hogy tovább néztem a TrueNAS, Proxmox részt.Nálam a Proxmox került előtérbe azon keresztül fut minden (OMV is) leginkább az erőforrás és a community miatt. Kb 4 hónapja használom tehát csak ennyi tapasztalatom van vele, de nagyon megérte a váltás.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
-
soldi3r
veterán
válasz szpeti40 #18942 üzenetére
Egy N2800-as, de úgy tűnik, hogy nem a HDD vacakol, hanem az egyik memória foglalatban nem működnek normálisan a RAM-ok. Szóval a lap le lesz cserélve.
Ha találok valami alacsony fogyasztású SFF gépet vagy ITX lapot az aprón, amibe belefér 2db 3.5" +1 M2 vagy 2.5" a rendszernek, akkor olyan, ha nem, akkor valószínüleg ASUS PRIME J4005I-C lesz.E30 (oo=[][]=oo)
-
stingy2
senior tag
Én pár hónapja voltam hasonló helyzetben. OMV megadta magát (nálam rendszeresen összeomlik kb. évente .) Ha már telepítés, akkor kipróbálok más NAS sw-ket is. TrueNAS jónak tűnt, van is elég RAM-om, de nem tudtam megoldani, hogy leállítsa a lemezeket, ha sokáig nem használom. A Scale-t már meg se próbáltam ezért. XigmaNAS-t fel sem tudtam hegeszteni. Végül Rockstor lett. Egyszerű telepítés, van egy rakat plugin (rock-on) és eddig - kb. fél év- atomstabil. Hátránya lehet, hogy a "stable" verzió frissítése fizetős, a "testing" ingyenes, de nem stabil. Úgyhogy én feltettem a stabil verziót, de nem frissítem.
INTJ
-
woodworm
veterán
Sziasztok!
Egy asrock q1900m alaplapra épített gépre szeretnék omv-t telepíteni. A billentyűzet beállítása után "no device for installation media was detected" hibaüzenettel leáll. Próbáltam két pendrive-val is, de ugyanaz. Merre induljak megoldásért?
-
woodworm
veterán
válasz agent_k #18948 üzenetére
A biosban mit keressek? Bebootolt, elindult a telepítő, nyelv, időzóna, billentyűzet beállítása után állt le.
Próbáltam rufus iso, dd kiírással mbt és uefi verzióban is. Bootoláskor állítottam uefi és legacy módban is.
Ugyanez végigjátszva balenaEtcher, ventoy, win32diskimager programokkal. Kipróbálva az összes usb2-es és usb3-as portokon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- SSD kibeszélő
- Spórolós topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen alaplapot vegyek?
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 4
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...