-
PROHARDVER!
OP3N DOTT
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Még az akku százalék kijelzés is? Nekünk (mint itt sokaknak) az sem volt jó a gyári rommal, gyakran megállt a kijelzés egy adott százalékon. A miui azt is megoldotta, szóval nálunk nem a teló volt rossz.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Laccoss
addikt
válasz CPT.Pirk #5004 üzenetére
Előfordul az ilyen is, viszont gondolom azért a 40-50%körül állt egy fél napot a jelzés.
Amikor nekem olyan volt, hogy a bekapcs gombra nem kapcsolt be a kijelző, mintha valami program fogta volna (volt olyan is, hogy az app nem válaszolt, és amiatt), érdemes bezárni a futó appokat, mert magától nem fog bezárulni, és csak eszi a memóriát, procit. Ill. firmware frissítés után ajánlott egy gyári állapot visszaállítást nyomni.
-
megane
csendes tag
válasz CPT.Pirk #5004 üzenetére
Ezt a 85%-ot csak példaként írtam, ugyan ezt csinálja pl 46%-nál is. Kb negyed óráig van 46%-on majd megy tovább pl 43% -ról.
A másik teló amit 14.-én vettem,( aminél nem éled fel a kijelző ha hívnak) ma reggel visszavittem, de valami nem gömbölyű mert ott fogták a készüléket, hogy bevizsgálják, náluk is jelentkezik -e a probléma.
Most azon fogadja a Tesco a bejövő hívásaikat. Van ilyen jogszabály, lehet ilyet? -
Tusky
csendes tag
válasz nyuszi123456 #4979 üzenetére
Szia! Írtam neked egy privit.
-
nyuszi123456
aktív tag
Pótakku és képernyővédő vásárolható?
A csoki nem ízlik. Mi finomabb a csokinál? - A marcipán. (Vékony tejcsokibevonattal.)
-
Tusky
csendes tag
A 72 órás minőségi probléma esetén nincs lehetőségük a bevizsgálásra, erre nem hivatkozhatnak.
A vásárlás napja és a szombat-vasárnap nem számít bele a 3 napba, ha tehát például pénteken vetted, akkor szerda estig visszaviheted. Ezt sokan nem tudják. Ennek az időnek a leteltével ténylegesen van lehetőség egy 72 órás kivizsgálásra, gondolkodási időre, ezt megengedi a jogszabály DE a 3 naposban nem.Hidd el nekem a dolgot, mert vezető beosztású vevőszolgálatos voltam. Amennyiben nem így akarnak tenni, akkor panaszkönyv (nem sokat ér), fogyvéd, ügyeletes igazgató kihívása és sűrű, határozott asztalcsapkodás...
-
Tusky
csendes tag
A szombat csak akkor számíthat bele, ha országos munkanap áthelyezés van, egyéb esetben nem. Ez független attól, hogy nyitva van-e hétvégén a Tesco vagy sem, nem az ő munkanapjuk számít. Tehát a 3 nap, az 3 munkanap. Most a hosszú hétvégén például a péntek-szombat-vasárnap nem fog beleszámítani, mert munkaszüneti napok (illetve ünnep, munkaszüneti nap és szabadnap egész pontosan). Nem számít, hogy a Tesco 24-én nyitva lesz. Vagyis ha csütörtökön vetted, akkor majd szerda estig viheted vissza.
-
debianos
aktív tag
Majd írd, hogy miújság, én is észrevettem reggel, most lesz időm felrakni, de előtte még mentést csinálok. Amúgy nem jött ma frissítés MIUI-ra, ráadásul egyre jobban aggaszt. Sokszor már gépelés közben is akadozik, az utolsó pár frissítés óta. Pedig több szabad memória van, mint eddig. Játék közben is zavaró.
FOTÓZÁS: bit.ly/2ktz7qx | ANDROID: bit.ly/2kZiobp | SAMSUNG: bit.ly/2k2Hk3U
-
Muky_
tag
válasz debianos #5013 üzenetére
Első tapasztalatok:
Rendesen ki van pucolva és alapból rootolt a rendszer.Gördülékenyen müködik, csak néha néha döccen meg egy kicsit.
Jópofa animációk vannak benne és támogatott a magyar nyelv alapbol. Kb 1 óra nyomkodás után 77-ről 45%-ra esett a töltöttség. Kinézetre olyan mint az 5.
Antutu teszt 19e pontot adott. Készülék infonál az OS résznél látszik h Android 6 van rajta ,de az sdk verzió 4.4.x-es.
Holnapig tesztelgetem, meglássuk milyen és mennyire lesz stabil.
Más:
MIUI fronton olvastam a forumon, hogy nem nagyon reménykedhetünk magyarositásban. A hivatalos xiaomi romokat(magyaritva) is 2 honap késéssel kaphatják csak meg a sima forumozok. Bevezetésre került a prémium tagság.
Akit bövebben érdekel olvassa el a forumon ITT és ITT. -
debianos
aktív tag
Ez egy 4-es android, csak átírták 6-osra, de kinézetre meg 5-ös. Amúgy teszi a dolgát, néha gondolkozik, viszont gyors. Videót ez sem ment a CM12-höz hasonlóan. Nézelődök tovább. Muszáj megnéznem párat, mert most nem érzem stabilnak a MIUI-t. Az a legzavaróbb, hogy tegyük fel van egy hiba, amit kijavítanak, majd két frissítéssel később ismét előjön. Így megnehezíti a mindennapokat.
-
Muky_
tag
válasz debianos #5015 üzenetére
Igen ez egy 4-es droid ami skinezve van 5-ösre és át van írva 6-osra
Nekem rögzít videot ,de szinbte semmi állitási lehetség nincs és csak 640x480-ba. A fényképezö felbontását lehet állitani. A GPS-t probálgattam ,de a szülinapp és a HERE maps alatt sem talált jelet.
Holnap tolom vissza a mentést mert ez nagyon gányolt sztem.
Nemrég teszt céljábol kipróbáltam 1-2 romot ,köztük a Xperia E4. Talán ezt kipróbálhatod, asszem 4.4.4-es droid az alapja.Garantálni nemtudom, hogy hibamentesElötte mentés
-
cufa
csendes tag
sziasztok, mostanában, ha a telót az asztali géppel kötöm össze pár műveletet tudok végezni 8pl képek másolása) de egy nagyobb fájl mozgatásánál lefagy a windows intézője. Próbáltam total commandert is. Hasonló. Valakinek ötlete, hogy mi lehet? A win10 Medion-nak látja (eszközök listájában)
köszi -
andrisbandi
őstag
Gondolom a teló újraindításán már túl vagy.
- Próbáld meg úgy is, hogy a memkártya ki legyen véve.Ha kártya nélkül frankó, akkor megpróbálhatod a telóval megformázni a kártyát, hátha megjavul.
(Persze elötte mentsd le egy másik eszközzel a kártyaadatokat, ha szükséges.)▓▒░ Dell - i7 - akku 5ó ░▒▓█► https://hardverapro.hu/apro/dell_latitude_i7/friss.html
-
atomjani
csendes tag
válasz Szaki Bácsi #746 üzenetére
Szerintem ez egy jó töltő. Nagyon stabilnak tűnik az adapter is, meg a kábel is. Az output 5 V, 2 A, ami jó. A telefon frissítés után valóban gyorsabban töltődött, ezt én is tapasztaltam.
Az sd kártya csak annak kell, akinek kevés a belső tárhely. Fülhallgató nem volt benne alapból, azt valóban érdemes lehet venni, hogy szükség esetén meglegyen.
Szerintem ez a telefon típus nemcsak kezdők számára jó. Nem azért, de 1 GB ram, 4x1.3 Ghz proci, GPS, wifi, dual sim és egy használható első és hátsó kamera miatt, vakuval, IPS képernyővel, FM rádióval, akár 2-3 napos energiagazdálkodással ez egy jó készülék sokak számára.
A piacon ennél sokkal rosszabb telefonok is vannak. És persze vannak jobbak is. Egy átlagember számára ez egy jó készülék. Ár/érték szempontjából mindenképp jó, egy közepes minőségűnek tartom.Nem minden logikus.
-
Petyka3
aktív tag
Sziasztok! Bont valaki esetleg ilyen telefont Budapesten? A kamera előtti üveges rész kellene, sajnos az enyém már elég viseltes.
-
debianos
aktív tag
Köszi, de végül felhagytam a kereséssel, nem is folytatom, amíg nem jön ki új 5-ös rom. Most valahogy beállt a MIUI is(tiszta telepítés, nem raktam fel az 5.10.8-at most), megy rendesen, igaz a messenger chat-fejei most sem mindig nyílnak meg(adtam neki engedélyt pedig). Nektek megjött az e- heti 5.10.15-ös frissítés? Mert nekem még csak a nyolcast jelzi.
Próbáltam a Miuin kívül CM12.1 BETA-t,a PussyFap-et, a hamis CM11-eket, a Lollifoxot és az LG G3 romját. Utóbbi kb. tökéletes lenne, magyar nyelv, gyors(6-700mb szabad ram), szép, gördülékeny. Csak egy hibája van, hogy a kamera nem fókuszál. Ehhez készítettek egy javítást, de az meg törlődött a szerverről, szóval nem elérhető. Pedig jó lenne a rom.Kár. Néztem a Sony-s romokat, de nem tudom melyiket linkelted, mert kettő van(E4-ből, meg van még egy harmadik is), viszont az egyikben nem tudom, hogy az a rózsaszín(piros)-fekete értesítősáv változtatható-e ,a másikban meg a navigációs sáv eltávolítható-e. De most hagyom erre a hétre. Ha valaki próbál valamit, akkor ossza meg észrevételeit!
-
atomjani
csendes tag
válasz petyametyo #920 üzenetére
Érdemes megvenni. A 3 nap pont arról szól, hogy minden funkciót letesztelj, hogy mi milyen jól működik:
2 sim foglalat, kamerák, vaku, GPS, mobilnet, wifi, sd foglalat, hang, videó, mikrofon, aksi, töltés, telefonálás stb.
3 nap alatt gond esetén kicserélik, de talán még a pénz is visszakérhető valamire hivatkozva.Pénteken vásároltam, kb 2 napja elég szépen kiteszteltem, belaktam. A gyári frissítést elvégeztem 213-as verzióra, még újabb frissítés nincs. Nem rootoltam, nem raktam fel más rendszert és nem találtam problémát vele kapcsolatban.
A te dolgod, hogy alapból a jót fogd ki, amiből sok van. Nem tudom, hogy egyesek hogyan csinálják, hogy egymás után pont a két rosszat fogja ki. A Samsung, az Apple termékeiből is kifoghatod a rosszat, itt sincs másképp. Valószínűleg a nem szoftveres hibákat az évek során a gyártásnál javították, illetve a frissítések is tartalmaztak szoftveres javításokat.
Nekem az eladó nyomta a kezembe a dombóvári Tescoban, miután a segítségét kértem a telefon megkereséséhez. Benne volt egy védő dobozban, amiből a pénztárnál vették ki. A pénztáros a fizetés után vissza is küldött a bejárathoz a garancia érvényesítéséhez, ahol a reklamációkkal és egyéb dolgokkal is foglalkoznak.
Én elégedett vagyok vele. Egy ismerősöm ajánlotta, akik 6 db-ot vittek el. Ez is azt mutatja, hogy jó telefon ez. Ugyanis aki ajánlotta, arról tudom, hogy jót ajánl. Ez nem lutri, mint ahogy a hozzászólásokból leszűröd. Nem fogsz benne csalódni.Nem minden logikus.
-
atomjani
csendes tag
Ami engem érdekel, hogy lehet e berakni ilyen feladatlistát, ami egy androidos tabletemen is van. Mint ez a home és vissza ikon. Mikor megnyomtam, akkor screenshottal mutatta a most futó alkalmazásokat, váltani tudtam. Illetve ha jobbra húztam, akkor leállította az alkalmazást. Ez valami utoljára használt alkalmazások listája vagy mi lehetett. Most pedig el kell mennem a beállítások/alkalmazások/futó alkalmazások részhez, valamint ott a rendszerbeli alkalmazásokat is mutatja, igazából nem nekem lett kitalálva.
De egy jó megoldás érdekel.
A másik, hogy ezt a google keresést hogy tudom eltüntetni a kezdő képernyőről? írták, hogy tiltsam. De milyen néven van és hol és ez más dologra nem lesz hatással? Feltéve ha tényleg le tudom szedni.Nem minden logikus.
-
andrisbandi
őstag
válasz atomjani #5026 üzenetére
Szerintem mindkettő launcher függő.
Nálam gyári rendszer+ Nova launcher (Play-ről akciósan vásárolt) alatt így;"most futó alkalmazások"
- két érintés a home gombon"google keresést hogy tudom eltüntetni"
- mint a többi widget-et, hosszan megérintve felhoz egy menüt, amiben törölni lehet.▓▒░ Dell - i7 - akku 5ó ░▒▓█► https://hardverapro.hu/apro/dell_latitude_i7/friss.html
-
atomjani
csendes tag
válasz andrisbandi #5029 üzenetére
Ez a két érintésre bejött "most futó alkalmazások" nálam is bejött, tehát a gyári is tudja. Ennek most nagyon örülök, bár erről sehol sem olvastam. Most nézem, a frissítéskor feltett manuálban sincs. Úgy tűnik ezt a trükköt nem sokan ismerik.
Szerintem ez a google keresés be van égetve a launcherbe. Próbáltam törölni, de semmi nem történik a hosszú lenyomás hatására. Más ikon esetén megjelenik a törlés és rá tudom húzni.
Nem minden logikus.
-
atomjani
csendes tag
Ki tudom azt deríteni, hogy a készüléket mikor gyártották?
Nagyobb aksival valaki próbálkozott már, ami passzol bele?Nem minden logikus.
-
atomjani
csendes tag
Ha egy eszköz szándékos rongálásával akarod visszakérni a pénzt a garancia lejárta előtt, akkor reméljük a mikrohullámsütőd jól bírja.
Trükközéssel akarsz pénzt kierőszakolni olyan cégtől, ahol emberek dolgoznak. Sajnálod tőlük azt a pénzt, amiért megdolgoztak. Esetleg azt gondolod, hogy csak így tudsz további pénzhez hozzájutni, ami másra jó lesz. Igazad van, semmit sem kell megbecsülni. Minek? Pedig sokszor van miért.Nem minden logikus.
-
atomjani
csendes tag
-
Petyka3
aktív tag
válasz atomjani #5034 üzenetére
Elég 5mp, vagy még kevesebb, a mikróját meg ne sajnáld nem lesz baja ettől a művelettől. Garanciális vitáknál ez a legjobb megoldás, mert a szervizek imádják elmagyarázni, hogy az amúgy teljesen sz.r termék kifogástalanul működik. Megkárosítja az eladót? Én inkább azokat a dzsunkán dolgozó munkásokat sajnálom, akik ezeket termékeket éhbérért összetákolják két tál rizsért.
-
atomjani
csendes tag
válasz Degeczi #1457 üzenetére
A sok kicsi alkalmazással is jól lehet telíteni a belső tárhelyet. Nálam a szabad hely most 1.37 GB, pedig csak pénteken vettem a telefont. És nincs rajta se kép, se zene, se videó, se dokumentum. Vannak játékok, alkalmazások, melyek nem igényelnek sok memóriát és processzort, de tele vannak nagy mennyiségű adattal. Ilyen a GPS navigátor, de tudok említeni logikai játékot is. Illetve asszem az Androffice vagy milyen néven létező program is ilyen. Most ha bármelyikünk telefonjára nézzünk, akkor vannak különbségek. Van akién 40 játék is fent van, mert szeret játszani és mikor melyikkel.
Aztán például a böngészők is belső tárhelyre töltenek, a kamerák is oda készítik a képeket, videókat, azaz folyamatosan hízik a belső tárhely. Most ezeket sd kártyára is menthetné talán, de ki foglalkozik ilyesmivel?Jó ötlet sd-re rakni a média tartalmakat, de ettől függetlenül a belső tárhely telítődése miatt sd kártyára is kerülhet alkalmazás.
Nem minden logikus.
-
-
tpeter77
addikt
szia! Még nem próbáltam, de hátha lesz vki aki megírja a mikéntjét.
Néha a telefonom érintőpanele magától nyomkod helyettem ikonokat a billentyűzeten, HSZ vagy SMS írásakor zavaró
Aztán tisztára törlöm a képernyőt és jól működik.
Ha megunom, vissza rakom a gyári recoveryt és mehet a gyári visszaállítás.De hogy kell visszatenni a gyári Reocovery-t?
Ha valaki tudja légyszi irja meg.
köszi -
atomjani
csendes tag
válasz Biohazardxxx #1474 üzenetére
Tapasztalatom szerint a fülhallgatóval is élvezhető max hangerőn. Nem zajos, nem túl halk, a nagyobb igények miatt azért még nem kéne ezt "szar"-nak nevezni. Van amelyik telefon tud jobb hangzást adni így, ez az alap elvárásokat teljesíti.
Nem minden logikus.
-
atomjani
csendes tag
-
atomjani
csendes tag
válasz Laccoss #1608 üzenetére
Most 25 ezer Ft-os áron van a telefon. Pénteken vettem. Akkor volt hozzá jó töltő(adapter+usb kábel), 1 db aksi. Más nem. Ez másokat is érdekelhette.
Megvettem, mert volt rá ennyi pénzem és ér is ennyit. Ha nem lett volna ennyi pénzem, akkor a következő hónapokban összejött volna rá. Ha holnap leviszik az árát 5 ezerre, akkor is azt mondom, hogy megérte ennyi pénzt áldoznom rá. Bár 40 ezret nem adtam volna egy telefonért, de az értéke simán van ennyi. Főleg ha a hasonló tudású telefonokat nézzük. Ennek ellenére sokkal olcsóbban adják.
Ha te azt mondod, hogy egy telefonért max 15 ezret adsz, akkor vagy le fog ez csökkenni ennyire idővel, akár akciós lesz ennyiért. Vagy hamarabb megy ki a forgalomból és csak pislogsz, hogy volt telefon, nincs telefon. Ha jó játékos vagy, akkor nagyon jó döntést hozol.Nem minden logikus.
-
vigyori78
őstag
válasz atomjani #5045 üzenetére
Most 25 ezer Ft-os áron van a telefon. Pénteken vettem. Akkor volt hozzá jó töltő(adapter+usb kábel), 1 db aksi. Más nem. Ez másokat is érdekelhette.
Köszi az infót.A többit nem értem tavaly decemberi hozzászólásra írtad Laccoss-nak ? Lassan egy éve vett ilyen telefont ?
[ Szerkesztve ]
-
denta58
csendes tag
Sziasztok!
Aki esetleg szeretne rendelni ebből a boltból Csongrád megyébe (Szentes , Csongrád , Szeged előny) és szívesen osztozik a szállítási díjon az szóljon mihamarabb!
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sweet.tv - internetes TV
- PlayStation 5
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- PlayStation 4