Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz smkb #7961 üzenetére

    Az Apple gépe most jött ki az NV új lapkakészletével. Az aligha szólt még bele az eladásokba. A Q4-ben forg érződni.

    A kínai gép egy a sok közül ráadásul a Quadro is ott van, amit sokkal nagyobb nagyjából 30-szoros vagy nagyobb mennyiségben értékesítenek.

    Két lehetőség van. A Quadro és a Tesla eladások nagyon visszaestek és azért van ilyen kevés nettó profit az előző negyedévekhez képest, vagy a VGA-kon nagyobb a bukta mint gondoltuk.

    Annyit nem nyersz a kedvező TSMC árazáson, hogy a bonyolultabb nyomtatott áramköri elemeket ellensúlyozd vele. Biztos nem adja a TSMC 50%-kal olcsóbban a wafert az NV-nek. Az AMD-nek meg mindegy, hogy ki a bérgyártó. A TSMC-re rá van mindenki kényszerítve, mert másnak nincs meg a gyártókapacitása. Az a gond, hogy az NV nem jelzi külön a VGA eladásokat, amit én nem csodálok, de abból látható, hogy nincs minden rendben, hogy az elmúlt fél évben a második és a harmadik legnagyobb partnerük kihullott. Ha ez nem bizonyíték, akkor semmi. Erre még rátesz egy lapáttal az, hogy az NV a saját partnerei ellen megy saját márkajelzéssel a dobozos piacon. Én nem örülnék neki, ha NV GPU-kkal gyártanék kártyát, mert jelentősen csökkennek az esélyeim a fogyasztónál.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák