Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kwzatz

    őstag

    válasz Busterftw #43304 üzenetére

    Itt az igeidőkkel lesz a gond nálad szerintem. :D

    "Épp ezt mondom, hogy hibás az érvelés, mert bármikor jöhet olyan szoftver a jövőben"
    Nem ezt mondtad, mert kicsit más volt az igeidő. :D De... Az a jövő. Az még nincs. Nem lehet beárazni, mert még nincs. Jelenleg az ár azt "tartalmazza", ami van, ami létezik. Amint lesz ez a "szoftver", vagy valami más, akkor a piac beárazza, azaz fel fog menni a kártya ára.

    "Tehát az egy éve 1100eurós 4080am után utólag az Nvidia küld majd egy 500 eurós utalványt nekem? Akkor mégse fizettem többet olyan funkciókért, amiket ki sem használok?"
    És nem csak az igeidőkkel van gond, úgy látom. Nem, nem küld az Nvidia utalványt. Megvetted az adott piaci áron, ami utána ha felfelé megy az ár, akkor 1. vagy van egy akkor már drágább kártyád, amivel ugyanúgy játszol, tehát számodra ez nem jelent semmit 2. vagy eladod, és realizálod a profitot rajta, mert már többet ér.
    Ha nem jön "szoftver", és semmi más, akkor a kártyád fokozatosan elavul és kevesebbet fog érni. Ezt jelenti az, hogy a piac "beárazza".

    De ekkor is többet fizettél amúgy olyan funkciókért, amit ki sem használsz, mert azok (Blender, vágás, AI, stb.) meg - ismét az igeidők - most vannak, így most is benne vannak az árban, ha most veszel kártyát (meg benne volt már 1 éve is). Ha az új funkciókat sem használod, amivel pénzt is kereshetnél akár, és ezek folyamatosan jönnek, te attól ugyanúgy csak játékra használod, így ha nem adod el drágábban, csak annyi történik, hogy egyre drágább eszközöd van (ami nem a játék, hanem a többi funkció miatt lett drágább), amit ugyanúgy csak játékra használsz. :D

    Ha a bányászat példáján keresztül nem értetted meg, ami abszolút triviálissá teszi a kérdést, akkor már úgysem fogod (gondolok itt arra, hogy a bányászláz idején ugyanaz a kártya 3-szor annyiba került, de nem a játékosteljesítmény növekedése miatt, így olyan prémiumot fizetett, ha akkor vette valaki, amit rohadtul nem használt ki, ha csak játszott), úgyhogy nem erőltetem tovább. :D

    yarsley: "De ha valaki azon panaszkodik hogy szórakozásra használt hardver ára túl drága az eléggé szánalmas."
    Így van. El kell fogadni, hogy az általa csak szórakozásra használt eszköz egyben egyre fokozódó mértékben munkaeszköz és pénzszerzésre is alkalmas, ezért prémiumot fizet érte, ha megveszi, amit nem használ ki. Persze lehet pénztárcával szavazni, de a kártyákat munkára használók miatt ez egyre kevésbé számít a csúcskártyáknál, szóval vagy olcsóbbat vesz az ember, vagy elfogadja, hogy erősen sarcolják pluszban, ha csak játszik.

    [ Szerkesztve ]

    "Everything is high risk, if you are a pussy."

Új hozzászólás Aktív témák