Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    nagyúr

    válasz Dyingsoul #26185 üzenetére

    Először is: az RT magok nem jelentik azt, hogy csak ott kapcsolhatod be az RTX effekteket. Lásd már akár az GTX 16x0 és a GTX 10x0 szériában is lehetséges aktiválni ( [tavaly márciusi hír ). Persze az RT magos hardveren az effektek sokkal gyorsabban leképeződnek.

    Másodszor: Erről a 4.-es és 5.-ös pontban értekeztem. Ha lenne verseny, és az AMD felérne az nVidiához, akkor a piac határozná meg, hogy ez mennyire fér bele. Ha az RTX széria ellen menne mellszélességgel az RX5700, a fikciós RX5800 és RX5900, hardveres RT nélkül, akkor lehetne azt mondani, hogy na, nekem nem kell RTX, tehát az adott teljesítményszintet olcsóbban adja az AMD, azt fogom venni.

    De nincs ez a helyzet. Az AMD még az RX5700XT-vel is csak az RTX 2070 Super-ek ellen megy. A felárnál pedig rámutathat az nVidia, hogy nekünk van hardveres RT támogatásunk immár 2018 óta. Ja, meg stabil driverjeink. Mindezt bő másfél évvel az RTX sorozat megjelenése után.

    Az nVidia anno nyeregben lévő helyzetben úgy döntött, hogy innovációval lép előre, ha már teljesítményben úgy is előnyben van. Ideális helyzetben volt ehhez. Megértem, miért fáj ez neked, de arról nem az nVidia tehet, hogy ilyen a piaci helyzet. Ők kényelmesen tömik a zsebüket, kényelmesen fejlesztenek, kényelmesen bevállalnak ilyen döntéseket.

    Miért hoznának ki RT magok nélküli 2080-at vagy 2080 Ti-t olcsóbban? Az ő érdekük az, hogy a piacon elterjedjenek a hardveres RT kártyák, hogy a fejlesztőknek mondhassák, hogy tessék, a vásárlók ki tudják használni ezt a feature-t, ezen a módon megkülönböztetve magukat a konkurenciától, fejlettebbnek beállítva magukat. Ez egy üzleti döntés az nVidia részéről. Lehet utálni őket, de van érzékük hozzá, a milliárd dolláros negyedéves nyereségek szerint legalábbis...

    [ Szerkesztve ]

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák