- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
jilian
addikt
Zotac blower.
Most sikerült "belőnöm".
FH4-el toltam 2 órát.
Venti fix 65%, fesz az átlagban 1,04-en volt így tartotta végig az 1960-at, ~75 fokon....
1960mhz-t gpuz-vel monitoroztam
A feszt meg fokokat HWinfo-val.Itt szeretném kiemelni, hogy engem a bencsmárkok nem érdekelnek, játékra használom a gépet, ha ott stabil, a többi nem érdekel.
---------------
De ezt már kérdezni is akartam.
Ugye adott esetben az én kártyám 1545Mhz - re van 'hitelesítve.
Akkor miért megy mégis többön?
Jelen esetemben 415mhz-el többet? -
Razi
tag
Üdv uraim, bocs hogy így megkésve válaszolok a kérdésekre de nagyon elfoglalt a játék
(#1944) jilian Fogalmam sincs mennyi pluszt ad, csak azért tuningolok hogy a lehető legtöbbet nyújtsa a kártya. Sosem járatom koppon, daily overclock a mindennapi játékhoz, de ekkora plusz már biztos hoz a konyhára. Ha csak a benchmarkokból indulok ki.
(#1945) tbw Ez a hűtés mocskos drága és totálisan fölösleges (overkill) de mint a videóban említettem ez 4-way titan x SLI-hez készült. Hatékony vízhűtést már 150k-ból ki lehet hozni. Barátnőmnek én speciel ennyiből tudtam összerakni és hasonló hőmérsékletei vannak mint nekem. Nálam csak a ház volt 150k (corsair obsidian 900D) ami a legalapabb dolog amikor az ember vízhűtésre szánja el magát hogy legyen hely a radiknak és kényelmesen szerelhető legyen (egyéni preferencia, én szeretem ha nagy ) . Viszont ha egyszer rászánod magad többé nem kell kiadnod hűtésre, csak blokkot kell cserélned ha valami új alkatrészt veszel de az se mindig kell. A proci hűtőm EKWB Supremancy EVO 5 éve teljesít szolgálatot. 4790k óta ez van és most egy 9900kf procit hűtok vele 5ghz-en. Az alaplap gyári blokkos Z370 Maximus X Formula ahogy a videó kártya is. Szóval egyszer rászánod magad és nagyon sokáig jól szolgál. A radik nem mennek tönkre max 2-3 évente egyszer kiöblíted valamivel amikor folyadékot cserélsz a pumpa ha jót veszel 10 év múlva is teszi a dolgát a cső annyiba kerül mint egy doboz cigi a fittingek pedig sose mennek tönkre. Volt egy Corsair H100-es kompakt vízhűtésem ami finoman szólva sem győzőtt meg. Ezek az AIO vízhűtések nem versenyképesek egy igazi vízhűtéssel szemben. Úgyhogy játék közben gondoltam egyet és szép apránként elkezdtem megrendelni mindent ami egy ilyen rendszerhez kell. Olvasgattam fórumokat stb... Bő 3 hónap alatt mindent megvettem (kb 350k) addig zsíros kenyér volt lilahagymával . Mire elkészült az Nvidia megszűntette a 4-way SLI-t és a DirectX 12-nek hála a játékok sem skálázódnak valami jól és így lett a csokápikk
(#1951) jilian Nagyon helyes hogy a játék a fő szempont elvégre ezek a kártyák erre születtek Én is csak kiindulási pontként végzek teszteket szintetikus programokkal de azt tudni kell hogy ez még semmire nem garancia. A puding próbája az evés. Ha több hét/hónap után semmilyen játékban vagy bármi másban nem tapasztalsz problémát akkor mondhatjuk hogy igazán stabil. Még egy videó lejátszó progi is eldobhatja magát, vagy megjelenhet egy-egy szétcsúszott textúra játékok alatt jellemzően a magas memória oc miatt. A kártya pedig 1545Mhz-re van hitelesítve a gyártó által. Ez maga a 2080 Ti referencia órajele. Van ez az úgynevezett boost 3.0 technológia aminek köszönhetően a kártya feltolja az órajelet hőmérséklet és fogyasztás függyvényében. Tehát ha kellően alacsony a hőmérséklet azaz jóval a megadott limit alatt van akkor emeli az órajelet viszont ha eléri a limitet megáll, ha pedig átlépi azt akkor elkezdi fokozatosan visszavenni az órajelet. Alap esetben ezt már 60 fok körül megteszi, ezért húzzuk koppanásig a Temp Limit és a Power Limit csúszkát afterburnerbe hogy ne legyen korátozó tényező. Ez egy gyári OC tulajdonképpen ami a szilikon és a hőmérséklet függvényében kártyánként eltérő lehet.
[ Szerkesztve ]
-
tbw
aktív tag
Köszi a választ.
Sajnos még egy Cooler Master HAF 932-es házban vagyok, és a CPU hűtő is egy AIO Corsair H110i.
De kicsit csalódtam a léggel hűtőtt RTX 2080 Ti-ben.
Hogy nem tudja 70 fok alatt tartani a léghűtés, és ez még csak alig van húzva.
Amúgy ha a vidkarit átszereljük vízhűtésesre, nem veszíti el a garit?TBW
-
- = Zk = -
félisten
válasz Hikvision #1958 üzenetére
+ a vele járó hangzavar ugye... vagy mondjuk nekem, a 3 ventiből egy kerrek 55-62%-os használat között
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Hikvision
senior tag
válasz - = Zk = - #1959 üzenetére
Nálam a 2 Ventis MSI Ventus igencsak csendes darab, 75-fokig 50%-on mennek rajta a ventik.
20 éve a PH-n.
-
Razi
tag
Csak egy gyártó van aki engedélyezi az át szerelést gari vesztés nélkül az pedig az evga. Én most azért vettem Aorust mert az Evga ftw3 mocskos drága lett volna. Egyébként mindig evga kártyám volt és magam szoktam át szerelni, ami még jobb is mert általában thermal grizzly conductonaut kerül a magra ami mínusz 10 celziusz és sose szárad ki.
-
jilian
addikt
válasz Találtgyerek #1963 üzenetére
Szerintem nem... -
jilian
addikt
válasz Találtgyerek #1965 üzenetére
Még mindíg nem jó...
Kajakra nem értem, mindent úgy állítok be ahogy kell, kivülről fújom az afterburner-t és még mindíg nem jó.
riva tuner is fent van már. -
jilian
addikt
válasz Találtgyerek #1969 üzenetére
Elugorhatnál Kőszeg felé, dobni egy pillantás rá...
Attól nem félek, hogy elviszed, az egész kb. 200kg -
Razi
tag
Én meg segítek vízhűtést építeni. Szombathelyi vagyok
-
marcarc
senior tag
Üdv. Egy i7 7700 elég 2080ti-hoz, hogy ne legyen cpu bottleneck 3440*1440 es felbontás mellett?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
warcat
veterán
Ez ebben a formában téves, továbbá erősen játékfüggő, ráadásul a 4 fizikai mag az Intel ragtapaszok mellé is kevés már.
Nagyon sok teljesítmény beragad a kártyában max fps terén (kisebb probléma) , illetve a min. fpsek, illetve a frametime is szarok lesznek.
Ideiglenesen működhet ha nincs keret procit is cserélni ebben a hónapban,de a kártya árát nézve minimum egy Ryzen 3700X illene mellé nem gyári hűtővel.Kizárólag játékra használt gép esetén az Intel 9900k működhet, de az egy zsákutca, totál cserével lehet majd kilépni belőle csak.
EA: It's in the crate!
-
-
- = Zk = -
félisten
Kizárólag játékra használt gép esetén az Intel 9900k működhet, de az egy zsákutca, totál cserével lehet majd kilépni belőle csak.
vagy a 9700K....lsd. nálam.... váltok idén egy 9900K-ra és amíg az elegendő lesz játék alá, nem cserélek. max vga, de az már -már megszokott... és mivel 8/8 vagy 8/16 4,9-5GHz-en ketyeg, pár évig elégnek kell lennie. ugyan valóban zsákutca, hiszen a 10th gen nem ebbe a foglalatba jön, de valljuk be, egy 97/9900K még sokáig elég lesz játékra...1440p és felettte főleg..." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
tbw
aktív tag
Nem hinném hogy bármihez kell most a 9900K, de látszik hogy csak 10% van közte meg a 6700K között.
Aki meg multithreadinget csinál az úgyis AMD-t vesz.TBW
-
- = Zk = -
félisten
10%?! hol, miben?!
én 7700K-ról váltottam 9700K-ra..." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Találtgyerek
veterán
válasz - = Zk = - #1982 üzenetére
Én is 7700k-ról váltottam 8700k-ra.
Sima RTX 2080 mellett Battlefield 5-ben
1440P-ben 20-30 Fps-t hozott. Ami inkább 20% . És akkor még nem is egy 2080Ti
ott gondolom még többet hozott volna.
Persze a BF5 zabálja a procit.
Szóval,ha valakit a BF5-el akar játszani legalább 144 Fps-el 1440p-ben ,akkor elég kevés a 2080Ti mellé egy I7 7700 vagy egy 6700k.06-3o/9759I39
-
- = Zk = -
félisten
válasz Találtgyerek #1983 üzenetére
igen... 9700K-át is kajálja rendesen.. volt 2080am nekem is... low rt-vel... 80-85 fix FPS... a mostani Ti már kicsit másabb ugye
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
tbw
aktív tag
Nem tudom.
Nekem BF5ben 1440p, i7 6700K alapon. És ritkán esik 120 alá az fps.
Jó konstanst 144 az nem mindig van meg de az esetek 90%ban megvan.
[link]
Itt van i7 6700K BF5 Ultra 1440p átlag 139 fps i9 9900k 152 fps az pont 9 százalákkal több.[ Szerkesztve ]
TBW
-
Találtgyerek
veterán
-
- = Zk = -
félisten
válasz Találtgyerek #1987 üzenetére
pl Border 3-ban 75-85 volt 2080-nal.... namost ez 100 alá nem megy a Ti-vel...
1440p, minden ultra ofc" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Találtgyerek
veterán
válasz - = Zk = - #1988 üzenetére
Arra nem emlékszel esetleg ,hogy BF5 Multi alatt mennyit?
sylex1: Lehet nálunk van a gond. Nekem 7700k-val átlag 100 Fps volt.
Még a 8700k-val is beesik néha 120 alá.
Ettől függetlenül elhiszem neki. Lehet valami jó Fps konfigja van.06-3o/9759I39
-
törölt tag
válasz Találtgyerek #1990 üzenetére
20 fps különbség
Valamit nagyon benéztél. -
- = Zk = -
félisten
válasz Találtgyerek #1990 üzenetére
a BF5 multi nagyon kiidegelt... de low rt dx12 1440p, minden ultra és 75-80 között, de... sokat lagolt, net miatt sztem, mert amilyen retek itt a net... kikapcsolt rt-vel olyan 90-100 körül lehetett?! ha jól emlékszem?!
-
törölt tag
válasz Találtgyerek #1993 üzenetére
7700k és egy 8700k között 20 fps különbség így jó lesz?
-
warcat
veterán
válasz #15779328 #1994 üzenetére
7700k 4/8 mag/szál
8700k már 6/12BF5 nek nem elég a 4 fizikai mag, 8700k-t ideiglenesen még megmenti, hogy hatosra bővült
Ezért írtam azt amit korábban, ha most van egy 6/12-es procid használd egészséggel, még másfél évet kihúzhat,de újonnan már minimum a 8 magos Ryzent illendő venni 2070 és felette kártyákhoz.
4 magos(6700k) elvan addig a pillanatig, amíg a játékban nem kell hirtelen egy újabb teljes értékű szál valamihez, amikoris betérdel, ami nem passzol a 400k-s kártyától várt élményhez.
[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
törölt tag
válasz Találtgyerek #1995 üzenetére
Az, hogy ez csak a te gépeden történt.
Sok tesztet olvasok-nézek és ekkora különbséget nem láttam, még a 9900k-hoz képest sem, és a felbontás is mind1.
Régóta akarok váltani 7700k -ról, de számomra nincs értelme, lehet a 10.gen elhozza. -
Találtgyerek
veterán
válasz #15779328 #1997 üzenetére
Érdemes elolvasni az előtted hozzászóló írását. Ezek szerint nem csak nálam van anomália.
És ha kicsit visszaolvasol,mások is leírták.
Engem nem zavar,ha te elégedett vagy BF5-ben a 7700k teljesítményével. Én is elégedett voltam vele egy ideig,de megérett a váltásra.
Ezt is le is zárom,mert eléggé off. Privátban nyugodtan folytathatjuk,de ez nem ide való.06-3o/9759I39
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest