Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz -=RelakS=- #101570 üzenetére

    Van egy sacc/kb egyenlet amivel meg lehet ezt mondani hogy a frekvencia, késleltetés, ciklus számból melyik az "ideális". Ha ezen a skálán nem mozogtál a nagyobb frekvenciás, és késleltetésű teljesítménygörbe alá, akkor végülis "jó" döntés volt. Most ezt így fejből nem tudom. :)
    Alapvetően ilyenkor ha a fenti stimmel csak a sávszélességet veszted el, de az meg az esetek többségében nem szokott nagyon limitáló tényező lenni, "normál" használatok mellett (játék, office, stb), szinte mindig valami más hamarabb elfogy, ami fontosabb.

    Általában szerintem onnan kell kiindulni mit támogat egy processzor hivatalosan, és ehhez képest a memória szabvány mit mond.
    Mivel a memóra ezen tulajdonságai és az ára egy exponenciális görbe, ezért addig érdemes felfelé menni, amíg az ár még "racionális" szinten nő csak.
    Tehát azonos CL nagyobb frekin jó, ha nem sokkal drágább, vagy azonos órajelen kisebb CL jobb, szintén ha nem sokkal drágább még... vagy ezek valamilyen kombinációja.

    Lefelé, szerintem órajelben ritkán érdemes/szokás menni. Inkább felfelé kell megtalálni az "optimumot".

    Persze a racinalitás meg mi mennyit ér erősen anyagi helyzet függő és szubjektív. :D
    De azért átalában elmondható hogy 2-3x annyiért egy 4000-es ram, ami hoz mondjuk 5% a valós lényeges szituációkban, valószínűleg pl nem racionális vagy optimális döntés. :)
    Én erre gondoltam.
    Szinte biztos, hogy mindig jobban jársz ha jobb procira vagy méginkább VGA-ra költöd azt a pénzt.

    De ha valaki nagyon "tudományosan" akarná csinálni, akkor fel kéne rajzolnia egy frekvencial, CL "grafikon-térképet" és arra valahogy illeszteni egy árgörbét... és onnan kinézni mi fér bele a pénztárcába "legjobb".
    Nem kerestem ilyesmit, de akár lehet valaki csinált is a neten valahol ilyet.

    [ Szerkesztve ]

    Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

Új hozzászólás Aktív témák