Új hozzászólás Aktív témák
-
judek
tag
Sziasztok!
Hülye kérdés, de a GTX560 Ti és és ahol nincs utána írva a Ti (csak GTX560)az ugyanaz a kártya?
-
szasanyi
félisten
-
warcat
veterán
Tesztelgettem egy kicsit az Evga 560 Ti Superclocked-et.
(Heaven 2.5);1920x1080,4xAA,16xanizotrópA kártya hangos a Giga 460 gtx oc1 után, idleben persze nincs hangja,de már itt feleslegesen pörgeti magát 40%-on.Afterburnerben aztán lehet csitítani rajta,de terhelve hallható lesz valahol 55-60% ventinél.Az,hogy kinek mennyire zavaró persze attól függ ki mihez szokott, az új fülesem megfogja teljesen szóval nem zavar. 72-74 fok de a ventit 65-ig engedem,ezzel megtartja ennyin.
A kártya egy korrekt gyári tuninggal bír : 900/1800/2106 @ 1,037 V
Azt gyorsan megállapítottam,hogy a memóriákban még bőven van kakaó 2300/4600 mehetett egyből gyakorlatilag,de fps értékekre sok hatással nincsen.
További tuning előtt megnéztem,hogy mennyit lehet lefaragni a feszültségből: meglepöen(na jó annyira nem) sokat : 1,000 V-on tudja a fenti értéket, illetve a 900/1800/2300-at is.
0,987-en is végigfutott a benchmark,de már felfedeztem képhibát.Elkészült hát egy alap profil nem csúcsigényű játékokhoz,egy icipici spórolással/hardverkímélésselTuningnál szép gyorsan rátaláltam egy nagyon jól érzékelhető falra:
a 950/1900/4300 @1,037 jópár kör után is hibátlan maradt, 960-on viszont már hibaüzenet és kilépés.
A 960-1000-es core t több lépcsőben is végignéztem,ezt most nem írnám le külön,lényeg annyi,hogy még 1,112V-on sem lett stabil az 1000es core,igazából szerintem ez már a bőven nem éri meg kategória nálam, pár mV emeléssel a +50 Mhz ingyen van,a többi nyögvenyelős.Talán nem véletlenül vitte le a Gigabyte pont 950-re a SOC verzióját.Szerintem érkezik majd mellé egy öcsike SLIbe később,az Evga lesz a hűvösebb lenti slotban,esetleg valami ajánlás a fűtött helyre?Asus DirectCUII TOP-ra gondoltam.
[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
Drizzt
nagyúr
válasz szasanyi #3265 üzenetére
Gainward GS-em volt, az egyszerűen nem bírta az órajeleit. Hibázott, fekete textúra villanások voltak vele. Aztán elvileg Hd6950 DirectCu2-t vettem volna, de kiderült, hogy nem tudják beszerezni amit kiírtak a honalpra belátható időn belül. Így végül Giga SoC mellett döntöttem. Ezzel minden szempontból elégedett lennék, azt leszámítva, hogy Crysis 2 alatt fogja, s 1 mp-re mostanában 2-3 percenként elmegy a kép. Talán még a Witcher 2-vel fordult elő egyszer ugyanez.
I am having fun staying poor.
-
Windex
tag
Sziasztok!
Tervezek most venni egy ilyen kártyát, de kicsit megrémiszt, hogy sok OC kártya hibás és nem bírja az emelt órajeleket. MSI Hawk verzióval kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Gyári leírás szép és jó, hogy mennyi plusz dolog van benne, csak kérdés, hogy így mennyire bírja az emelt órajeleket.
-
Drizzt
nagyúr
válasz szasanyi #3267 üzenetére
Ilyen hibajelenséget kapok a Win7 naplóban konkrétan:
"Napló neve: System
Forrás: Display
Dátum: 2011.05.29. 19:18:55
Eseményazonosító:4101
Feladatkategóriaincs
Szint: Figyelmeztetés
Kulcsszavak: Klasszikus
Felhasználó: n.a.
Számítógép: Geri-PC
Leírás:
A(z) nvlddmkm képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt.
Esemény XML:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Display" />
<EventID Qualifiers="0">4101</EventID>
<Level>3</Level>
<Task>0</Task>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2011-05-29T17:18:55.000000000Z" />
<EventRecordID>8332</EventRecordID>
<Channel>System</Channel>
<Computer>Geri-PC</Computer>
<Security />
</System>
<EventData>
<Data>nvlddmkm</Data>
<Data>
</Data>
</EventData>
</Event>"I am having fun staying poor.
-
Drizzt
nagyúr
válasz szasanyi #3273 üzenetére
Rosszul fogalmaztam. Alacsonyabb frekin nem melegedett jobban, ellenben nem fagyott. Alapórajelen a hőmérséklete még feljebb megy, mint 92 fok. Vetni már 100%-on jár, de a hőmérséklet még folyamatosan emelkedne, csak épp nem tud, mert lefagy.
-
Drizzt
nagyúr
válasz BF_ÚrIsten #3275 üzenetére
Az egyik kártya GTX560, a másik GTX560Ti. Nekem utóbbi Gainward GS volt. Nem jött be különösebben, vissza is vittem.
-
robyg
senior tag
Üdv Skacok.
Lenne egy kérdésem: Van egy GTX560 Ti SOC 950Mhz-es vgám.Az Inteles Q9650es procimat mennyire kéne felhúzni,hogy kihajtsa a karit?
Most mindent alapon használok. -
BF_ÚrIsten
csendes tag
Szerintetek akkor egy Sapphire 4870 Toxic 1GB-hoz képest képest nagy ugrás lenne a GTX 560? Ilyen 50k-t szánnék rá. Atit nem akarok, mert már mindegyik akkora mintha két kártya lenne egymásba toldva.. Úgyhogy mindenképp nv Mennyivel lenne jobb egy ilyen kari?
-
magedla
tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget.
Bár már jónéhány hete nálam van a videókártya, sajnos csak most jutott időm a tesztelésre. Tegnap elolvastam a topic hozzászólásait márciusig visszamenőleg, ezek alapján kezdtem neki.Először is ellenőriztem, hogy milyen BIOS és driver van a kártyán. AIDA64 szerint:
BIOS: 70.24.11.0.1
Driver: 8.17.12.7061 - nVIDIA ForceWare 270.61
Utóbbit még én tettem fel, talán a 266.xx-ről frissítettem, amikor a gépet telepítettem.Itt van még valami dolgom, frissítsek valamit?
3DMARK11-et indítottam, a Gigabyte OC GURU-ban rögzíttettem az adatokat, amit egy Excel-ben foglalt nekem össze a mérés végén.
Legmagasabb érték - Gigabyte GV-N560SO-1GI - 05-29-2011 20:06:03:
GPU clock: 1000 MHz
Memory clock: 1145 MHz
GPU voltage: 1,119 V
GPU current: 10.548 A
GPU temp: 66'C
Fan speed: 69%
GPU usage: 98%Az eredmény lehet valós?
Felmerült továbbá a kérdés, hogy mitől lehet az, hogy a rögzített adatok szerint az utolsó egy percben kétszer is, először 18, majd 12 másodpercre 1000 MHz-ről 405-re (az AIDA64 által low 3D-nek nevezett értékre) ugrik le a GPU órajele. A kettő között még ~20 másodpercig 1000 MHz-en dolgozik. A második 405-ös blokk után ér véget a log.
Arra is gondoltam, hogy esetleg a teszt lefutott ~3 perc alatt és az utolsó egy percben már nem is ment, csak lassan állítottam le az adatrögzítést. Mondjuk ebben az esetben viszont a két low 3D időszak közötti 20 másodpercet nem tudom értelmezni (1000 MHz).
Van ötletetek?Előre is köszönöm.
True victory is victory over oneself
-
Drizzt
nagyúr
válasz szasanyi #3277 üzenetére
Szerintem ez nem normális, én se láttam ilyen értékeket. Viszont nézve a kártyát most alaposabban, úgy látom a hűtő egyik csavarja nincsen teljesen meghúzva. Még kipróbálom, hogy mi a helyzet, ha teljesen behúzom, aztán ha semmi javulás -> vissza bolt.
-
mcmike
őstag
Egyik fórumtársnak volt hibás Giga GTX 560Ti 1GB OC-ja. Igaz neki nem a SoC, hanem csak a sima OC volt. Rendesen rajta volt a hűtő, újrapasztáztuk, de nem segített. Simán felkúszott terhelés alatt 95-96 fok köré nyitott házban 21 fokos szobahőmérséklet mellett.
Egyébként ez a kártya hangosan sípolt is terhelés alatt, nem csak melegedett...ment vissza gariba. Azóta semmi gondja sincs...
LIDL Richard featuring Billy Auchan...
-
Ultrazord
tag
akinek asus karija van, az fel tudta tenni a legújabb bios frissítést? a 2est
-
Ultrazord
tag
válasz Skeleton01 #3287 üzenetére
a hivatalos asus oldalra 26. án került fel szóval nem ez az.
második performance update, viszont nem megy fel, mert azt írja nem kompatibilis az oprendszerrel. Előző ment, és mindegyik oprendszerre ugyan azt adja ki letölthetőnek. -
Drizzt
nagyúr
Visszavittem én is, aztán majd meglátjuk. Eléggé hitetlenkedett a garanciás fickó, próbálta megmagyarázni, hogy a Crysis2-vel van a gond. De mondtam, hogy máshol is előjön. Ha egy Furmarkot elindítanak, akkor mindenestre nem lesz kérdéses van-e baja.
Addig meg egy munkatárstól kaptam kölcsön egy MSI 8800GTS320-at.
-
szasanyi
félisten
Igen, ez a hab a tortán. Eladják jó drágán a le sem tesztel, sok esetben hibásan működő VGA-kat (ami ugye éppen azért volt drága amit aztán nem tud stabilan, hiba nélkül!), és ha gond van azt visszaviszi az ember garanciába, még ők húzzák a szájukat, és próbálják megmagyarázni - előre, holott még le sem tesztelte, nem is tudja biztosan! Gratulálok!
-
toldy
őstag
A gainward/palit kártyákról mi a vélemény? Eddig azt szürtem le róluk hogy árban ok a hűtis idleben jó ellenben load igen hangos és meleg. Ezekután a tuning nemhiszem hogy jó ötlet, illetve mennyire jellemző az emeltórajelűekre hogy nem bírják gyárilag? Illetve itt fordul elő leggyakrabban ciripelés is?
Az élet nem habostorta.
-
szasanyi
félisten
-
frame>24
addikt
válasz szasanyi #3292 üzenetére
itt (s)írtam, hogy én is vettem Gainward GS-t, és jelenleg a "8 napon belül elállok tőle" státuszban van, csak ugye még hetekbe telhet, mire a pénzemet újra látom...
szóval toldy: a Palit és Gainward egy kutya, ne vegyé' olyat, mert meleg de főleg HANGOS lesz. (most látom, ezt is szűrted le)
azóta még többet olvasgattam ezekről és eddig úgy tűnik, az EVGA és az ASUS az, ahol nem annyira problémás az 560Ti széria, a többi gyártó tele van RMA-zott kártyákkal.
[ Szerkesztve ]
▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1
-
szasanyi
félisten
válasz frame>24 #3293 üzenetére
Bocsi, rád nem emlékeztem... De én azért kiegészíteném a két általad említett gyártókat az MSI - bár LOAD nem mondható halknak, de bőven az elviselhető kategóriába tartozó - átlagosnál jobb hűtéssel ellátott TwinFrozr II/OC kártyájával. Itt senki nem írt ezeknél a kártyáknál semmilyen meghibásodásról, és az enyém is kifogástalanul működik.
-
Drizzt
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- RAM topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- Asus Rogstrix RX570 8Gb BESZÁMÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest