- Milyen processzort vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Projektor topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz #81556480 #17244 üzenetére
mostanában bevillant 1-2 játék, ami már örül a több, mint 1GB VRAM-nak - az 1GB-os kártyát emiatt eszemben sincs lecserélni, de ha új kártyát vennék, akkor az már valószínűleg nem 1GB-os lenne.
alapon 30%-kal gyorsabb az 560Ti, viszont ha tuningol az ember (akár ha csak koca módra is), akkor ez már csak 20%. úgyhogy nagyon attól függ, hogy mennyiért."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Alu
senior tag
Sziasztok!
Tesztelgetek egy Gigabyte GTX 460 oc kártyát, de találtam egy olyan "hibát", amit nem értek..
1,050V @ 950/2050 - 3DM 11 Stabil.
1,075V @ 1000/2100 - 3DM 11 Stabil.1,075V @ 1020/2100 - 3DM 11 max. 1-2 FPS.. ez mitől lehet? Itt a vége a kártyának léggel? Esetleg fesz emelés segíthet?
Régebben ugyan ez volt, 1GHz -ig stabil volt, 1020 MHz -nél már kifagyott, bár akkor még Vantage -val teszteltem...
Válaszokat előre is köszönöm!
λŁƯ™
-
Qru
MODERÁTOR
válasz flash- #17263 üzenetére
Act 3-nál van egy rész, mikor a vár mellvédjén kell menni ott lassul be egy helyen. Pedig elvileg jó a ping-em, szóval nem a net kapcsolat miatt van (elvileg).
Most visszarakrtam a legújabb drivert de azzal még nem próbáltam ki azt a pályarészt...
GTA4-nek erős proci is kell, neked meg az van. Ha nem veszed fel a látótávolságot maxra akkor elfut a 460-on is vígan.
#nincsbennetarcsi
-
Alu
senior tag
1,087V -on még megpróbálom, valahol e körül van a gyártói limit. Elvileg ezek a kártyák az 1,212V -ot is bírják, persze nem 24/7 -ben. Ismerősöm kártyája is bírta az 1,212V -ot és neki asszem 1050MHz -ig ment a 460 -ja, remélem az enyimé is bírni fogja, ha meg nem, akkor megy gariba
λŁƯ™
-
flash-
veterán
aha,nekem act 2ben(vagy 1ben?egyszerűen nem emlékszem...)amikor lemegyek egy lejáratba ott ilyen zöld vacak a pályán ilyen füst vagy miaz ami a földböl jön ki na az megakasztja a gépem, ha minden fullon van.és leszedi 30 fpsre ami amúgy 99%ban 60.
vajon milyen számítás kellhet ahhoz a zöld füstszerűhöz hogy csak az akasztja meg a gépet?és talán a vgaban nincs valami shader ami kellene neki?,vagy játék van nemjol megirva azon a részen,vagy vga driver gond..na mind1...
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz flash- #17270 üzenetére
Igen, az elég sok erőforrást igényel. Ezért kapcsoltam ki teljesen. COOP-ban úgy sincs időm a szép árnyékokt figyelni, akkor meg legalább ne is lassítson.
Főleg akkor esik sokat az FPS 1-1 helyen mikor WD mg Wizard is van a cspatba és sok efekt jelenik meg egyszerre.Volt GTX480-am azzal nem volt ilyen gond, de ez bő 100W-al kevesebbet eszik... nem mindegy.
#nincsbennetarcsi
-
törölt tag
Na ismét mardos az ideg.
Betölt a gép, vin logonál bevillan egy csík, monitor kikapcsol. Közben hallom hogy bejön a windows. tehát a kártya kapcsol ki.
Drivert leszedem úgy működik, csökkentett módban is.
Vége a kártyának?
Más:
Gyártói garancia az mi? Hogyan működik, minden papír nélkül lehet érvényesíteni?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz #81556480 #17272 üzenetére
Több féle driverrel is próbáltad?
Gyártói gar: Elvileg csak vissza kell küldeni a gyártónak és cserélik ha tényleg hibás. A csomagolásra viszont nagyon oda kell figyelni. Legjobb ha a saját dobozában jól becsomagolva küldöd, ajánlva term.
Igaz én még csak memóriánál próbáltam ilyet, ott így működik.#nincsbennetarcsi
-
goodboy007
senior tag
válasz flash- #17270 üzenetére
A sima highot próbáltad? Mert a smooth beállítással valóban sz@r, amúgy sehol se lassul be, pedig az én procim gyengébb, mint a tied.
"propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007
-
HornedReaper
senior tag
Hyper-Threadinges i7-870-re cserélem le a gépem. Volt már, akinek laggolt a HT miatt játék GTX 460-nal?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz HornedReaper #17275 üzenetére
Igen, de az a HT hibája nem a 460-é. Nekem 920-am van és ki is lőttem a HT-t mert pár játék nem szerette.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
flash-
veterán
válasz goodboy007 #17274 üzenetére
ha a maxtól eggyel lejjebb veszem akkor nincs gond.csak pusztán érdekelne hogy mi miatt van ez?vga ?
-
tomtom9
tag
Melyik az eddig kiadott legjobb gtx460?
-
törölt tag
VGA problémám következő állomásaként újabb rettentően izgalmas kérdést tennék fel.
A videókártya mi alapján dönti el hogy hová adk képet a DVI-I DVI-D és VGA kimenetek közül?
Sokáig nekem a VGA-kimenetbe volt dugva, de most csak a DVI-I re hajlandó képet adni( ott is csak win7 betöltésig, utána csík bevillan és feketeség)
Sima VGA kimeneten nem jön ki semmi.
Videókártyákat lehet javítani?
-
törölt tag
Körülötte mindent lecseréltem, a tápommal kezdődött minden, szerintem az tette tönkre a VGA-t a lapomat pedig amúgy is cserélni akartam, azt garizás után eladtam, nem volt semi baja.
Oem vettem a kártyát, most várok egy pm-et hétfőn néznek utána lehet e gariztatni, ha nem akkor találtam olyan szerelőt aki gyárigaranciát megpróbálja érvényesíteni, ha az sem akkor javítani megpróbálja ha az sem akkor veszek másik kártyát ezt meg kiteszem a falra miután lehugyoztam.
Addig azért érdeklődöm, hátha valami beállítással másik kimenetet életre lehet esetleg kelteni. -
zolee5016
őstag
Én az egész kálváriádat nem értem..... (OFF) ezen topic alapján...
(/OFF)1: 04.hóban panaszkodni kezdtél a gainward 460 2gb-re,hogy nálad nem jó máshol megy.Állitólag megoldódik....
2: 5.hónapban megy ,és sli-lesz mégegy 2 gb-ssel
3: megint nem megy.
4:Lett mégegy egy aukciós oldalról,de sli sehol.....
5: Megint nem megy ...jó de akkor melyik?
6 :most jó minden..
7: erre 07 hó megint szar valami , most gariztatni kéne, de nincs másik kari....
Na ha van kettő, gariztatni kell a rosszat..
Ha nincs igazából akkor is,vagy javittatni.Itt a PH-n is van egy -két ügyes kollega
Mivel elejétől fogva keserves ez az egész szitu,lehet ha volt valami kókányolás a biosokba(vga-gpu) meg kellene szüntetni, és minden vissza a gyári beállitásokra.Instabil szétmoddolt rendszerben bármi ,bármikor hülyülhet.
Csak még az érdekelne,hogy máshol,más gépben , még mindig megy a kari?
Esküdni mernék rá ,ha visszalenne állitva minden komponensed alapra menne nálad is.Azért írom,mert egy haveromnakugyanez a karija van ,együtt játszunk sokszor...Én az sli-vel szinte azt csinálok amit akarok(afterben például)ő meg 5%-feletti +- elállitásnál ugyanigy van mint te.Instabil és hibázós lesz a 460 2gb-je,Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
törölt tag
válasz zolee5016 #17283 üzenetére
Jogos felvetések sora.
Leírom mi történt, aztán nem offolok ide tovább ebben a témában egyáltalán.
4. hóban kezdődött az egész. ez igaz
vagy 2 hónapig küszködtem, mindent küldözgettem vissza gariba, mire kiderült hogy a tápom volt a hibás. ez kb 1 hónapja derült ki.
De szerintem kiütötte az akkor még jó kártyámat.
Megjött az új táp, összerakva 2 napig hibátlanul ment, max payne 3-at majdnem végig toltam vele. Másnap kapcsolnám be és itt tartunk ahol most...
SLI történet:
SLI-t szerettem volna. így is volt, elutaltam a pénzt egy sok pozitívos tagnak vaterán azt írta feladta, egy hét mulva megint hitegettet valamivel, mire kiderült hogy csaló, most meg járogathatok a rendőrségre. tehát úgy volt hogy van másik csak sosem ért ide.
Minden beállításom alapon van nem tuningolok semmit, az adatlapomon lévő kiirással ellentétben most a processzorom is alapon van, mivel jelenleg nem látom értelmét a tunningnak úgy is vga limites vagyok.
A jelenlegi RECSKÁTÓL van, aki 2 hete ígérte hogy hétfőn utána néz ( ami most jön) mert akkor lesz bent valaki, De mivel a próbagarancia lejárt ( így vettem) ezért ha nem is lesz az ő részéről a garanciából semmi akkor sem problémázok ezen.
Felkeresek egy gyári garanciával foglalkozó embert amint írtam is vagy javítás vagy kuka.Jelenleg más gépében sem megy a kártya.
Remélem minden kérdést megválaszoltam, és érthető vagyok nagyjából. -
zolee5016
őstag
válasz #81556480 #17284 üzenetére
Teljesen...reméltem is nem bántásnak veszed
Mégegyszer javaslom ,egy teljesen más konfigban próbáld ki a karit!
Van mégegy tippem ,de az gyenge lábakon áll,lehet csak nekem volt ilyen bajom,de leírom...
A Win-em lefrissitette magát kb 1 hónapja.Leállitáskor,és bekapcsoláskor,vagy 5 percet turkált a registry-ben meg ugy "magában"
Szóval elindult a win-és se kép se hang se semmi....800x600-as körüli felbontás..sli meg a többi beállitás kukázva....1 órámba tellett újra beállitani visszatelepiteni mindent(nv driver)[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz flash- #17277 üzenetére
Vagy a net kapcsolat vacakol. Sokan panaszkodtak a T-s netre, hogy lagol a Dio 3 tőle. Nekem fullban is elmegy szépen szóval nem hinném, hogy vga probléma lenne.
Egyedül akkor szokott leesni az fps ha 4-en vagyxunk és nagyon sok effekt és ellenfél van egyszerre jelen.tomtom9: Giga GTX460 SOC, ez a legjobb 460-as vga.
#nincsbennetarcsi
-
zolee5016
őstag
tomtom9: Giga GTX460 SOC, ez a legjobb 460-as vga.
Nem osztom a véleményedet.Ha csak a puszta számokat nézzük :
1: EVGA GeForce GTX 460 FPB
•1024MB Memory
•PCI-E 2.0 16x
•823Mhz GPU Clock Speed
•4008Mhz Memory Clock Speed
•NVIDIA SLI ready
2: EVGA GeForce GTX 460 SuperClocked FTW SSC
•1024MB Memory
•PCI-E 2.0 16x
•867Mhz GPU Clock Speed
•4050Mhz Memory Clock Speed
•NVIDIA SLI ready
de pont az ftw beállitásain felbátorodva,a sima (sc)-s 460 aim is ezeken az értékeken mennek,olcsóbban.
LINK[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
zolee5016
őstag
válasz Speed® #17289 üzenetére
Téged megkövetlek...nem vitatkozom veled mert másnak adott tanácsaid rajtam is sokat segitettek.
Talán annyit tennék hozzá,hogy én anno a számok alapján döntöttem a zotac 460amp-mellett és nagyon jól jártam vele.igaz eladtam már .Volt nálam az elmúlt 1 évben kb 9 db 460-as.Én megmaradok ref-párti,de el kell ismernem vannak jobb nem ref verziók is.Nálam ilyen téren az MSI megoldásai tetszettek nagyon.A Giga valahogy nem igazán jött be nálam.Az msi jobban és hüvösebben bírta A rangsort én magam Zotac-evga-asus-msi -giga-inno-captiva sorban állitottam be.
giga-inno-captiva trió nálam gariban végezte úgy,hogy az itt általatok leírt tuninngolt értékeket meg sem közelitették.Kettő vram hibás,egy tdr-es lett .De az is igaz,hogy az első nem sc Evgám is lehasalt...egyszerűen csak leestek a kis hütőbordák róla! Na és a lényeg amit te is írtál,2héten!!! belül nálam volt a vadiúj és már sc-s verzió a supportjuk rugalmasságának köszönhetően.
Természetesen nem kell külön válaszolni erre a hsz-re :csak megjegyeztem széljegyzetként ,nem flame-miatt.Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz zolee5016 #17290 üzenetére
Nem gondolom flamenek, a véleménycsere nincs ellenemre, ha építő jellegű.. Azt meg külön jó olvasni, hogy segítettem, általában az a cél
Amit írtál, sorrendet, egyéni tapasztalatok alapján felállíthattál, ahogy én is tettem, de igazából általánosságban, a topikbéli tapasztalatokra alapozva szerencsésebb.
Cyclone féle MSI egyébként nem rossz, viszont én személy szerint fázok, ha MSIkre gondolok tuning terén.. Nem hozzák az elvárt értéket, más GPUkkal sem..az elvileg űber verziós 480 Lightningom esetén már nem remekelt annyira..szóval szerencse kérdése valszeg, de Gigákkal valahogy kicsit kevesebb szerencse kellett mindig
A ref. 768as pl. anno megugrotta az 1Gt, legutóbb az 1GI-OC verzióval meg 950en méregettem, míg 900at alapfesz alatt vitt..ez azért valami tervezésbeli okosságot sejtet.A garanciális sajátosságok más kérdés, azért 3 év hazai kiskergari sem rossz, van annak is jó oldala..de tény, EVGA szinten a legkorrektebb az ügyintézés. Egyszeri júzernak picit ijesztő lehet mondjuk a gyártóval kommunikálás meg a külföldre postázgatás, ha nincs disztribúció, ahol átvennék ügyintézésre..de megoldható.
-
törölt tag
Gyenge idegzetűek görgessenek tovább ezen a hsz-en
Van a problémám amit már le írtam, de nem bírok nyugodtan ülni, így néha megpróbálom elindítani.
Hát rájöttem ha finoman megpöcöktetem a ventilátor irányából a kártyát akkor elindul. És addig megy amíg le nem állítom.
Ebből következtetek arra hogy valami forrasztási, vagy vezető sáv hiba lehte.
Rátaláltam erre a " reball " dologra. Kérdésem az cisnáltatott e már valaki ilyet?
Ha nincs garanciám, (holnap derül ki) akkor ezt megpróbálom. Elvileg kiveszik a vga processzorát és beforrasszák újra. Akkor kell fizetni ha működik a kártya tehát mindenképpen megéri. itt vannak képek Én őt kerestem fel: [link] -
zolee5016
őstag
válasz Lacza_26 #17293 üzenetére
esetleg ami a szuflát adja a karinak a 2db 6 pinesek:mindkettő jó? nem csuszott ki egy szál kábel??? És a molexet honnan forditottad 6pin-re? Külön ágon van-e???Ezeken sok múlik
Az sli-nél sokat kellett variálni,hogy honnan kapja a + kraftot a kari,de egynél se mindegy[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
embe
nagyúr
Hali!
Elvileg holnap hozza a postás az új - legalábbis nekem - szerzeményem, egy Gigabyte GTX460soc karit.Nekem 8600GTX volt az utolsó, az is Gigabyte. Azóta AMD karijaim voltak. Mire figyeljek az NVidia driverral? Van olyan driver amivel esetleg ez a kari vacakol? Esetleg van valami speciális kiegészítő amit tegyek fel hozzá...vagy ne tegyek fel, stb. ?
Valami más hasznos tanács? Ha megkaptam a karit mit nézzek rajta meg, valami típushibája van ezeknek a kariknak?Köszi a választ!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest