Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Dark KillerX #17450 üzenetére
Azért írtam, hogy reális ár, ennyit megér de többet nem.
#nincsbennetarcsi
-
walkmanboy
tag
Hi all !
Van nekem egy GIGABYTE GTX 460 OC kártyám, windforce edition, és az a helyzet tuningolni akarom, de túl sokáig nem jutok:
Alapórajelek:
715/900/1430
Ha a gpu-t fölhúzom 100Mhz-el a játékok szaggatnak !
Egyszerűen alig tudom tuningolni a kártyát, mert bár a játék nem fagy ki tuning hatására, de szinte játszhatatlan, magyarul SOKKAL gyengébb a teljesítménye !
Miért lehet ez ? Üdv
A nők szerint a szülni a legnehezebb.. Vajon BF-eztek e már 220-as pingel?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz walkmanboy #17452 üzenetére
Túlhúzod a gpu-t, akkor szokott ilyet csinálni.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz walkmanboy #17454 üzenetére
Igen. Nem minden gpu egyformán jól húzható. Úgylátszik kifogtál egy rosszabbul húzható darabot.
#nincsbennetarcsi
-
Alu
senior tag
válasz walkmanboy #17452 üzenetére
Feszt is emeltél?
Qru:
Na nehogy már 815 MHz -nél ne menjen tovább egy Giga 460. Nekem anno 1GHz -et is vitte 1,050V -on, ami ha jól tudon még bőven a gyártói limit (1,087V) alatt van..Nem szóltam.
1020 MHz -nél már 1,087V -al is kifagyott, de már a windowsban. Ahogy rámentél AB -ben az Applyra, lefagyott a kép és egy idő után újraindult a rendszer..17455: ...lehetéges, de pont Gigából?
[ Szerkesztve ]
λŁƯ™
-
walkmanboy
tag
Értem. Nem baj, így jártam, bár a 785Mhz-et simán bírja. Elég ez is persze, csak kíváncsi voltam mire képes, és hát +100 mhz-től kifexik az durva volt elsőre.
Mindegy.
Egyébként még egy kérdés.
-
Qru
MODERÁTOR
Bármelyikből kifogható. A gyártó csak azt garantálja, hogy az ő általa megszabott MHz értéket viszi stabilan. Ezen felül minden egyes MHz ajándék.
Persze a legtöbb gpu bírja jóval tovább is a húzást de nem mind.Fesz emelés segíthet ilyen esetben viszont ahogy írtad.
#nincsbennetarcsi
-
walkmanboy
tag
-
AssAssynn
őstag
Nem akarok hülyeséget írni, de mintha rémlene, hogy írta valaki, hogy amikor neki ilyen problémája volt, akkor a táp volt a hibás. Azt hiszem kevés volt a kakaó, vagy rossz szálra volt kötve a VGA.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
embe
nagyúr
Esetleg egy olyan próba, hogyha átalakítóval adsz a vga-nak áramot, egy másik szálra kösd a pci-e átalakítót. Hátha....
-
Redneck
nagyúr
Sziasztok!
Radeonom eladása után leírtottam a driverét driver sweeperrel. Azóta semmi gondom nem volt az nV kártyámmal de most belefutottam egy jelentős problémába. Szaggat a videólejátszás Még a 720p filmek is röcögnek, valami hihetetlen módon. VLC-t használok, HDMI-n megy át a jel a TV-re. 1080p-t szoktam nézni most véletlenül egy régi 720as filmre mentem rá és szaggat. Mit csináljak?
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Rebell
senior tag
válasz Redneck #17465 üzenetére
Melyik driver van fent? Én pont tegnap szedtem le az új 301.?? drivert ,nagyon akadt tőle gép, visszatettem a 296.10 es drivert, és hiba megszünt.
azt hittem már , hogy elszállt a videokarim vagy a procim, hogy a szokásostól eltérően nagyon akadt a játék. AB szerint a karim 830Mhz-en pörög, de még mindig csak 40fokos? itt kezdtem gyanakodni.
-
Redneck
nagyúr
válasz Rebell #17466 üzenetére
295.73
Just Cause 2 és Crysis 2 is elég textúra hibás most nézem.JC2-ben nem rajzol ki csomó dolgot csak mikor egész közel vagyok hozzá (még az 512-es Radeon is kirajzolta) Cry2-ben pedig vannak olyan textúrák amik mintha software renderingesek lennének. Vagyis pici pixelekből állnak mint annó Quake II-ben a sw render módban. Vagyis mikor még nem volt OpenGL vagy Direct3D VGA-m
-
Rebell
senior tag
válasz Redneck #17467 üzenetére
Probáld meg a 296.10 est.
Csúnyát kérdezek, de nem húztad újra a Windowst? Állítólag videokari/hardver cserénél ajánlott
(Ati/Nvidia), de ezért ne kövezzetek meg, ha rosszul tudomszedd le a mostani drivert normál módban, csökkentett módban még+1 driver cleaner engedj rá, és utána tedd fel az újabbat.
-
Bib
őstag
Én még egy új driver megjelenése után kipróbálom azt,majd ha minden ok,akkor win reinstal. Tiszta windows fél egészség ,én ezt vallom
-
walkmanboy
tag
"Esetleg egy olyan próba, hogyha átalakítóval adsz a vga-nak áramot, egy másik szálra kösd a pci-e átalakítót. Hátha...."
Be is XXarnék rögtön, ha a chieftec 550 AB A tápom nem vinné. HD 5850 et hajtott, semmi gond nem volt vele.
Ez többet eszik ?
A táp hajt egy:
ASROCK H61DE/S3 ALAPLAPOT
2X2 GB DDR 3 KINGSTONE HYPERX BLUE RAMOKAT
320 GB SEAGATE HDD-T
GTX 460 OC KARIT
REVOLTEC 8CM VENTIT.
Illetve egy DVD olvasót/írót LGEzt nem bírná??
Jah, és alul van feszelve a proci, és egyebek.
Szerk:
Volt egy GT 240 gainwardban az is ilyen volt, annak pedig nem kellett plusz táp kábel, az is kifeküdt, a túlhajtástól,magasabb órajelen szaggatott minden.
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
válasz walkmanboy #17479 üzenetére
Nem arról van szó, hogy a tápod nem bírná. Láthatod az adatlapomon, hogy én is "csak" egy 400-as táppal ( igaz az egyik legjobbal ) hajtom a vga-t. Csak több táp tesztben leírtak ilyen para jelenséget. ha egyszer szét kapod a géped, akkor egy próbát megér.
-
Redneck
nagyúr
Felraktam a 296.10-es drivert. Jelentem megszűnt a szaggatás a videóknál és kicsit emelkedtek a minimum fps-ek Köszönöm a segítséget újfent.
-
thunder1991
tag
Sziasztok,az lenne a kérdésem hogy egy ilyen táp : FSP BlueStorm-2 400W
2db ilyen VGA-t,elbírna 1 már van és tervben van még1
Ilyen a kártya : Palit GTX460
Igaz,ez csak 768MB és 192-es bit-es de ott van minden megy ami nekem kell.
Lehet megérné akkor már 1 erős VGA is de nekem minden álom 2 VGA[ Szerkesztve ]
-
Alu
senior tag
-
zolee5016
őstag
És még az se biztos 600w-os nagyon tuti kell (én egy be quietet 4 éveset tettem padlóra ezekkel Most egy TT750 hajtja őket
link[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
thunder1991
tag
Akkor valami izmos táp kell,Chieftec vagy tudja a tö...öm nem nagyon vagyok otthon a tápokban ez is,így maradt rám nem akartam elpasszolni úgy voltam vele ilyen "tartalék táp"-nak jó lesz de idáig nagyon is jól bírja,erős kis táp ez csak az a baj hogy 400-as.
[ Szerkesztve ]
-
zolee5016
őstag
válasz thunder1991 #17487 üzenetére
Hja tápos topikban segitenek majd...(de nem chifi az is biztos)
Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
zolee5016
őstag
válasz thunder1991 #17489 üzenetére
Ha szabad kédezni mennyiért jutsz hozzá egy ilyen Palithoz ha nem vagyok indiszkrét....lehet Priviben is válaszolni...Eléggé hullámzik az áruk...egy hónapja 23k körül is voltak most megint 29k az alja (1gb-s ek)
[ Szerkesztve ]
-
Alu
senior tag
válasz thunder1991 #17489 üzenetére
Van egy HX 850 -em eladosorban ha erdekel.
Corsair, Ujabb Cooler Master Slient Pro sorozat, Entermax, stb.. A Chieftec is jo, bar sokan szidjak asszem mert ketteszedtek a 12v -os agat.. Nekem 550 -es CTG -m volt 480 alatt es siman birta meg proci + vga oc -vel is.λŁƯ™
-
thunder1991
tag
Dik...nem is vettem észre megint 2x küldte el...
2-3 hete a netem nem tudom laggol meg lassú szóltam is ezért nem is 1x de választ még nem kaptam,elnézéstAzt kérdezném egy hozzáértőtől hogy ha SLI-t akarok akkor a márka mind1? Mert nekem most Palit GTX460-as van a 768MB-os,és mellé szeretnék egy másikat azt hogy 1GB vagy az is 768-as lesz-e nem tudom,mind1 ha szerzek mellé pl : ASUS-t,MSI-t stb...?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz thunder1991 #17494 üzenetére
Csak 768MB-ost vegyél mellé és ne SE-t! SLI esetén két totál azonos felépítésű kártya kell (CF esetén nem, az rugalmasabb, ott pl házasítható egy 7950 meg egy 7970), vagyis azonos strem proci szám. Ram terén, mivel ugyanazok az adatok töltődnek be mind a két kártyára azért az 1GB-os karinak is csak max a 768MB-nyi ramja lenne kihasználva.
Viszont mindegy milyen márka a másik kari és a hűtés is mindegy. De azzal számolj, hogy a felső kártya mindig melegebb szokott lenni, mivel a másik kártyával befűtesz alá ugye...
ezt csak azért írom, ha pl az egyiknek job a hűtése mint a másiknak akkor érdemes a jobb hűtésűt rakin feljebb. Pl a Palit mellé veszel egy referencia hűtőset akkor a Palit menjen fel a gyári hűtéses meg alulra.#nincsbennetarcsi
-
thunder1991
tag
Értem,szerzek akkor még egy ugyan ilyet az lenne a szép ha a 2 kártya egyforma is lenne.
Nem SE ami nekem van odafigyeltem,nem SE-t vettem,azt gondoltam hogy ha 1GB mellé beteszem ezt a 768-ast akkor abból az 1GB-ból is csak 768-at használ.
Gondolom egy GTX460-as és egy 450GTS nem menne SLI-be mert az egyik GTX a másik meg GTS meg 460 és 450,ATI-nál megy úgy pl : HD4830 és HD4850 az ment haverral teszteltünk így,vagy nVidia-nal is megy így csak akkor pl : GTX460 és GTX465?
Bocsi,csak ezeket szeretném tudni biztosra mert valamelyik nap majdnem megpróbáltuk a 2 kártyát SLI-be xD tesómnak 450GTS van nekem meg GTX460...csak a végén nem mertük bekapcsolni a gépet,mondom inkább rákérdezek. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz thunder1991 #17496 üzenetére
SLI nem menne, de fizikára befogható eltérő típusú kártya.
Az SLIt 768as kártyákból egyébként nem ajánlom, mert pont ott lenne lassú, ahol már több VRAMra van igény..inkább egy jobb kártya..ha már úgyis hajlandó lennél ~300Wnyi VGAt üzemeltetni, inkább nézz egy jóféle TFII GTX480at..konstans hozza a 460SLI szintet és mellé 1.5GB VRAM..
-
Mythsardan
aktív tag
Valaki tapasztalt már hasonlót?
Jelenleg elképzelésem nincs, hogy miért csinálja, ha újraindítom a gépet, akkor "megjavul", de egy idő után újra előjön a hiba. Windows 7 64 bit-es operációs rendszerem van, már egyszer újra is telepítettem(előtte leformáztam a partíciót), de nem oldódott meg a gond.
twitch.tv/tct_mythsardan | R7 3700x, GTX 1080
-
embe
nagyúr
válasz Mythsardan #17498 üzenetére
Próbáld meg ezzel a driverral.
Nekem a legújabb WHQ driverral csinált hasonlót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Politika
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Ukrajnai háború
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videós, mozgóképes topik
- Futás, futópályák
- Elite: Dangerous
- További aktív témák...
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest