Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Aprósólyom

    addikt

    válasz CJ4567 #39042 üzenetére

    Köszi a megosztást :R

    Az biztos, hogy monitor függő is. Nekem pl. egy LG 144Hz-es monitornál a Radeon hasonlóan viselkedik mint a te RX 460 tapasztalatod, viszont az Acer 240/280Hz-es monitomon, minden frankó Radeonnal.
    Csak akkor boostolja az órajeleket, ha történik valamilyen feladat, de ahogy befejeződött a feladat, azonnal visszaesik idle állapotba.

    És hogy miért monitor függő? VESA szabványokhoz vagy szabványon kívüli videójelekhez nem értek. Viszont, egyszer vitáztam egy sráccal, hogy az nem lehet, hogy dual-link DVI kábelen az az LG monitor tud 144Hz-t, mert szerinte az egyszerűen nem fér bele a szabványba.
    Én ahhoz nem értek, viszont az biztos, a gyári leírások is garantálják és próbáltam is, működik, mindenféle képi hibák, anomáliák nélkül.

    Úgyhogy annyit szűrtem le tanúságul, hogy a videójel paraméterei befolyásolják a sávszélesség igényt. Valószínű ez a sávszél igény hatással van a GPU terheltségére. Úgyhogy talán ezért lehet befolyással a monitor típusa és az alkalmazott felbontás/frissítés a GPU órajelére idle/boost állapotban.

    [ Szerkesztve ]

    Jevons paradox

Új hozzászólás Aktív témák