-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
félisten
válasz laychi #27650 üzenetére
Igen. A temahoz itt egy friss bottleneck video: [link] Egy sima i5-7400 alapon (3.0-3.5Ghz) eleg a 1070-hez de a 1080-nal mar nem mindig, viszont meg egy osregi i5-2500K is mutat elorelepest egy 1080-al ha mar 4.4Ghz-en jar es tied azert ennel valamivel jobb.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
laragirl83
őstag
válasz Pubszon #27603 üzenetére
Ugyan csak 15 perc de hőfok-wise elegendő, játékok alatt is bírja ezen órajeleket, nem hibázik. Alapbeállításokkal 69 fok volt max, itt ez +2 fok, belefér.
gigabyte x670 aorus elite ax * 7800x3d * corsair icue h170i elite lcd * 32gb g.skill tridentz 6000 * sapphire 7900xtx nitro+ vapor x * samsung evo 980 pro 1tb * fractal design meshify 2 xl tgd * gigabyte g32qc
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Pubszon
veterán
válasz laragirl83 #27652 üzenetére
Nálam a G1 is ugyan ez. Akkor nincs lényegi különbség köztük.
Köszi.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Gold90
tag
válasz Raymond #27631 üzenetére
Sikerult!
Nekem ez a pci csatlakozo felett volt.Kozben kiderult mi volt a hiba.Mert en ezt a kodot termesztesen probaltam nem egyszer.A lenyeg hogy a ceg nem volt le jelentve az msi fele.Igy hiaba irtam jo kodot az uzlet nem volt a listan.Plusz harom honap garanciat megkaptam.Jatekot sajnos nem.Nem lett volna rossz ha ezek a promo cikekk a szamlahoz vannak idozitve.Igy vissza menoleg is aktivalhatnam.
De nem vagyok telhetettlenUi:A registracional a vga s/n 2 szamot nem ugy keresetek mint a kepeken.Simma vonolkodos szamsor!Nincs kiemelve,helye valtozhat.Sli csatti/Pci csatti.Rendeles elott ellenorizetek az uzletett !
-
Dtomka
veterán
válasz Televan74 #27661 üzenetére
Ez a Zotac saját progija. Én is feltettem, de még nem tuningoltam
FIRESTORM UTILITY -
Tomirallye
csendes tag
Sziasztok!
Videokártya vásárlása előtt állok.
Egy ideje már nézegetem a GTX 1080-akat, ill. figyelgetem az árakat hogy alakulnak.Tudtok v.mit mondani ezekről a márkákról?
- Palit
- Inno3D
- KFA2
- ZotacEzekről nem nagyon hallottam még semmit.
Szívem szerint Gigabyte-ot, ASUS-t vagy MSI-t vennék, de az áruk mostanában elég borsos.
Illetve van egy kinézett Gigabyte, méghozzá a GTX1080 Turbo OC.
Ez eddig elkerülte a figyelmemet, és a Konzolok Szervizénél a hétvégén 158ezer ft-ot kértek érte, de hétfőre már felkúszott 179.890-re....legnagyobb bánatomra.
Esetleg erről a verzióról v.kinek tapasztalata?ui. ilyen pcplanetből és hasonló neves oldalakról mernétek rendelni?
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv.:T.Tamás -
Gold90
tag
válasz Tomirallye #27666 üzenetére
Szia!
Nem veletlenul olcso!Az egy ventilatoros vga a piac legalja.Mondhatni nekik van a legrosszabb adatai hutes/teljesitmeny teren.Meg lehet venni.De ezzel sok dologrol mondasz le.Ne sajnald azt a pluszt.Nem konnyu tudom.De hidd el meg fogja erni!szoval ne band!inkabb dicserd a napot hogy valaki megvette eloled!Ui: van fent egy 3 eves aqva garis sea hawk gtx 1080 160e ft.Ha jo kartya kell.
[ Szerkesztve ]
-
Gold90
tag
válasz Gold90 #27667 üzenetére
Nem azert javasoltam mert ilyen kartyam van.
Gondolj bele az Asus turbo ugyan az mint az Msi aero.
Eddig meg van ?
Akkor most kepzeld el hogy a sea hawk egy aero csak vizhutest kapot es a ventilator ami a kartyan van csak a rammokat huti!!Szerinted akkor ezeket a kartyakat lehuti az a kicsi venti ?
Ram hutesre eleg....De cpu eselytelen!!![ Szerkesztve ]
-
Tomirallye
csendes tag
válasz Gold90 #27668 üzenetére
Szia!
Köszönöm a gyors választ.
Igen, így már érthető a dolog, és logikusnak is tűnik az árkülönbség.
Gigabyteokról azt hallottam, hogy a "sokventis" kártyái (wf3 oc, g1) venti téren szarok, és elég nagy %-ban mennek tönkre.Amit linkeltél sea hawk-ot tényleg fasza vétel, elég jó áron van... csak az a baj, hogy én számlára venném, így a bolti új a végén nekem olcsóbban jön ki jóval áfa visszaigénylés után :/
Akkor megpróbálok lőni egy Windforce-t végső esetben.
-
herrkoser
tag
válasz Tomirallye #27669 üzenetére
Palit Jetstream, Zotac AMP edition és MSI Gaming X twin frozr hűtéssel mind jók.
A Giga Turbo, meg MSI Aero típusú kártyáknak is megvan a maguk értelme, ezek a kártya hátulján a gépházból kifele fújják a meleget, így egy kevésbé jól szellőző házban még haszna is van. Viszont hangosabb és alapvetően magasabb hőfokon üzemel, mint a többventis hűtések.
-
taranis
addikt
válasz Tomirallye #27666 üzenetére
Nekem KFA2 1080 EXOC van, ha nem akarsz tuningolni, akkor megbízható kártya, legfőbb erénye hogy csendes, még a 100% fan is kibírható. Ha tuningolni akarsz, akkor legyen nagyon szeles a házad, mert a kártya hűtése átlagon aluli.
colorizer.net
-
Gold90
tag
válasz Tomirallye #27669 üzenetére
18.2 % amit vissza lehet igenyelni......ilyen olcso szamlaval sem lesz....
De lattom inkabb gigabyte fele huz a szived nincs ezzel gond
De felejsd el az egy ventilatort!!!!Barmi legyen csak ne egy!!!Mar most se veszi senki!!!Kesobb meg inkabb kerulni fogjak ezeket.Max akkor vennek ilyen kartyat ha azzonal bontanam es vizesblokkot raknek ra!Milyen a tap ? MIlyen a proci ?
-
Pubszon
veterán
Van új MSI AB beta, sokkal jobb az OSD kijelzése!
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
bandi0000
nagyúr
Na én is itt vagyok egy Strix 1070-el
Biost van értelme rajta frissíteni?
Xbox One: bandymnc
-
Bird
addikt
válasz Erdei88 #27678 üzenetére
Trollface, de nagyon.
A kellő ismeret hiánya hatalmas önbizalommal társult.
"De felejsd el az egy ventilatort!!!!Barmi legyen csak ne egy!!!Mar most se veszi senki!!!"
Nem veszi senki...lol
[ Szerkesztve ]
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
MODERÁTOR
Megéri a Strix 1070 OC a felárat, kb. 10k? Tuningolni utólag nem szeretnék. Van jelentős különbség?
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Raymond
félisten
Ugy jol nez ki az a 152 egy Strix-ert. A kis hatuluto az hogy 162-165-ert van a Palit Dual OC es a Zotac Mini 1080-as amik ugyan nem a csucs OC darabok, de azert megis 1080 es nem 1070. Viszont ha eleve ugy vagy vele hogy nem is erdekel nagyon OC akkor a teljesitmenyigenyek is kb. olyan szinten lehetnek es akkor mehet a 1070 Strix ha mar ugyis arra huz a szived
-
bandi0000
nagyúr
most vettem egyet, ha úgy nézed hogy kb 20% al erősebb az 1080 az 1070 nél, akkor kb annyival drágább, pl ph-n 140 a strix 1070 és 175 a strix 1080
sztem megéri, furmarkoztam tegnap a kártyát 57 fok volt a max, ugye 0db a venti, alapjáraton 25 fok, és marha jól néz ki a ledekkel
jah hogy strix vs strox oc, szerintem nem éri meg, annyit úgy is tudsz húzni rajta te is ha akarsz
[ Szerkesztve ]
Xbox One: bandymnc
-
L4mie
veterán
Saját tapasztalat alapján
MSI Gmaing + 1080 al szemben és Palit Super Jetstream 1070 el szemben 10 fokkal volt hűvösebb a 1080 Strix azonos körülmények között azonos ventilátor profillal.
De én is erősen elgondolkoznék a 1080 ban a helyedben*jaaah az OC nem ér 10k-t szerintem se.
[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
MODERÁTOR
Megmondom őszintén 150-nél többet nem akarok rá szánni. Zotac 1080 mini tetszik, csak hangos - ezért kipottyan.
Raymond: igen. De ezért kérdezem, hogy 1070-nél 200 Mhz mennyit számít? Jelentős vagy nem?
[ Szerkesztve ]
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Raymond
félisten
Gyari OC lenyegtelen ezeknel, siman felrakod oda ameddig az adott chip megy magad is AB-val ha kell. Es aranylag kis szorassal mind ugyanaddig megy. Tobbet szamit a jol kifogott chip mint a csicsas hutes, a legtobb elmegy 2000Mhz-ig, aranylag sok 2000-2100 kozott de az a 2100 mar kevesebb sokkal es keves kartya van ami tartja is hosszabb tavon terheles alatt. De valojaban ezeknek nem sok jelentoseguk van ha megnezed hogy egy jo OC-s 2050Mhz es egy nem annyira jo 1950Mhz chip kozott 5% nominalis kulonbseg van ami jatekokban meg annyi se lesz.
-
MODERÁTOR
válasz laragirl83 #27691 üzenetére
Én nem találom. (:
-
Gold90
tag
Ellnezest!
Mind a kett forumban jelen vagyok.Egyszere olvasom.Elkepzelheto hogy felre utottem/irtam.Valoban cpu helyett gpu-t kellet volna hasznalnom.De a nagy kepussegedet nem ertem.Igazabol a hozzaszollasod ertelmetlen berofenes.Tanacsot nem adtal az urnak.Csak jelezted hogy okos vagy.Renelem volt nalad zsepi mikor eszre vetted ezt az egy hibat.Gondolom oromod csucspontjan irtad ezt a szoveget.
Amit leirtam sajat tapasztalatt.Ilyen emberek miert irnak? Miert nem jellezted hogy cpu helyett gpu!
Nem firtattom milyen ember vagy,mindent elarulsz magadrol.Nezz mar korbe a forumon kinek van egy ventilator.....
Akinek van az is egybol cserelne[ Szerkesztve ]
-
Bird
addikt
válasz Gold90 #27693 üzenetére
Olvass miket írtam az FE-ről korábban. Nem nehéz. Itt te voltál nagyképű és leszóló....
A világ szerencsére szürke és nem fekete fehér. Az FE féle mókuskeréknek is megvan a létjogosultsága. Akár hiszed akár nem. Tapasztalat ez is...
'Nezz mar korbe a forumon kinek van egy ventilator.....
Akinek van az is egybol cserelne '"/I]Ez megint mi?!
[ Szerkesztve ]
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
s.bala31
őstag
A helyedben Raymond-ra hallgatnék. 162 ezerért már van belépőszintű GTX 1080, igaz hogy gyengébb a hűtője meg nem is világít, de mégis csak egy 1080-as. Kb egy hónapja én is dilemmáztam hogy 150 körül vegyek egy 1070-et vagy tegyek még hozzá pár ezrest és legyen egy fapados 1080. Utóbbi mellett döntöttem ár/teljesítményt figyelembe véve.
[ Szerkesztve ]
-
Bird
addikt
válasz hosi27 #27695 üzenetére
Persze, nekem is ilyenem van. Családban volt/van custom kártya is, tehát van összehasonlítási alapom, nem a levegőbe beszélek.
Kisebb házakban, mini itx-es konfigurációkban ahol már eleve nincs elég hely, kevés a "hűvös" levegő, rossz a ház légáramlása egyszerűen muszáj "mókuskerekes" megoldást választani. Ezekben az esetekben a custom megoldások saját magukat és a környezetüket égetnék szénné. A kártyán lévő megfelelően méretezett szélcsatornával a venti nem a házat terheli az extra hővel, hanem kifújja azon kívülre vízszintes irányban. Való igaz, hogy a hűtési teljesítménye valamelyest rosszabb, de ez magából a műszaki megoldásból, a tervezésből ered. Ettől függetlenül az értékek határértéken belüliek (kb. +10-15 fok fok az eltérés).
Mindig megfogadom, hogy nem állok le vitatkozni olyanokkal akik legyőznek a rutinjukkal. Most sikerült.
[ Szerkesztve ]
-
Doze
aktív tag
Sziasztok,épp most vettem egy Msi geforce gtx 1070 gaming X-et, 4k tv-n is használnám... a tv meg a kártya is tudja a hdmi 2.0-át. A tv natív 60hz/4k
De akkor ehhez valami speckó hdmi kábel kell?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest