-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gainwardgs
veterán
válasz DeathAdder #26801 üzenetére
Gainward Phoenix-et ajánlom.
Nálam 1080 teljesít 2120/5950 Mhz-et simán hozza, 65% ventifordulatig csendes de afelett sem számottevően hangos.
Eddig max 63 fokig kúszott fel witcher 3 közben manuális ventiprofillal
[ Szerkesztve ]
-
Gold90
tag
válasz DeathAdder #26797 üzenetére
Kezdok hibajakent elkovettem en is ezt.Nem tudom megerteni amugy.Lepj egyet hatra gondolkodj,szamolj!Vga+custom huto+gari ugras.Ha nagyon olcson tudod beszerezni akkor oke.De kifizetsz 150e valamiert es egybol szetszedni ?!
Azt mondom nagyon banni fogod.Eladni se konnyu
Sot gyulolni fogod!!!Mikor masok itt beszelik hogy tunigoljak a karytakat te meg semmit nem tudsz csinalni vele.Az enyem most teljes terheles alatt 50fok.
Ahogy itt nezegetem elvannak ettol a custom huttotol,de ugyan mar kozeleben sincs egy hibrid kartyanak[ Szerkesztve ]
-
Gold90
tag
válasz s.bala31 #26800 üzenetére
A tervezok tudjak hogy maxon kiolvadnak ezek a kartyak.Ezert mikor a tap igeny novekszik automatan tilt!
De leirtad a megoldast.nem tudom mit nem ertesz
A hofok azert mindegy mert a gyarban nem tudjak milyen eghajlatra kerul a kartya.azert tilt fogyasztas alapjan.[ Szerkesztve ]
-
Gold90
tag
válasz DeathAdder #26801 üzenetére
En ha mokolni akkarnek akkor is vennek msi aero-t kivennem a bordat es vizes cpu kapna 360 radiatort es ennyi 😀
-
s.bala31
őstag
válasz Gold90 #26804 üzenetére
De jobb hűtéssel szerintem kevésbé esik le a GPU órajel, nekem pl sajnos 100+ Mhz-et is visszavesz néha valaki írta hogy neki vizes hűtéssel ettől kevesebbet zuhant kemény terhelésnél. Mindegy végül is én úgy is bekapcsolt Vsyncel játszok és 60 fps-nél alig izzad az 1080
-
h1mpi
félisten
Milyen oc beállítást bírnak a jobb kártyák? Tudna valaki dobni egy afterburner scrn shotot!
Fully electric lifestyle!
-
Gold90
tag
-
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok az ASUS ROG STRIX mennyire ajánlott?
MSI Gaming x nincs , vagy egy Gigabyte G1 ?Steam ID: MikaVejneGI , PSN ID: MikaVejneGI mindenhol másutt: MikaVejneGI vagy ATis_HUN
-
Pro!Petya
addikt
válasz Gold90 #26814 üzenetére
Afterburner
Gpu tweak 2 (itt még bőven 12000 fölé lehet menni ramban, nálam a 12140 még stabil.)
A BF1 és TF2 alatt érdekes módon nem vesz vissza, Unigine Superpos alatt egy idő után visszavesz a frekiből mind2-nél 2138-ra. --- (ugy hogy a fesz nem változik,és nem ugrik meg temp se....érdekes ez a nv boost.)
Játékok alatt max 48-49 fokos a vga igaz tegnap óta már 2 db Corsair ML120 -ast is hajt a Strix frontba.[ Szerkesztve ]
-
Crowley81
újonc
[ Szerkesztve ]
-
Bandi79
aktív tag
válasz s.bala31 #26809 üzenetére
Ha azt szeretnéd, hogy ne vegyen vissza több boost lépcsőt, akkor hűvösen kell tartanod. Van rá egy pofonegyszerű módszer: alulfeszeled. Asus strix gtx 1070 nálam 1V mellett 2126-ról 2100- ig vesz vissza, 65 fok fölé nem megy, 100 % tdp alatt... 200 W helyett max 150-et eszik Hwinfo szerint...
-
-
s.bala31
őstag
válasz Bandi79 #26825 üzenetére
Ez az egyik legolcsóbb GTX 1080, kb 166 ezerért adják, tehát így kell hozzáállni. Amúgy szerintem a ref hűtőtől egy fokkal biztos jobb ami rajta van. 2300 rpm-ig elég csendes, jobban szellőző házban és egy kicsit agresszívabb ventiprofillal 80 fok alatt lehetne tartani még kánikulában is. Vsyncet használva meg teljesen mindegy mert 65 fok fölé nem melegszik.
-
Laraxior
titán
válasz Gold90 #26827 üzenetére
Egy 8K Optimized beallitast is pls.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
AzŐsgén2
tag
Üdv!
Zotac 1070 AMP tulajokhoz lenne egy kérdésem: szedte már szét valaki ezt a kártyát?
Kéne a warranty matrica, jól sejtem hogy a backplate alatt lesz?
Szerintetek ugyanolyan matricát raknak az 1080 ti-re is, vagy az különbözik a többi kártyán lévőtől?
Ja, és még egy dolog: a matricákat mindig ugyanarra a csavarra rakják, vagy randomban, ahogy sikerül?Azért lenne ez fontos, mert sikerült kinyírnom az 1080 ti karimat, viszont nem tudtam róla leszedni épségben a matricát, amikor szétszedtem, hogy rárakjam a vizesblokkot, szóval gondoltam átrakom az AMP-ről, azt' aljas sunyi módon megpróbálom legariztatni, hátha mákom lesz. Nincs rajta látható sérülés...
Nem játszom már hardcore FPS-el. Öreg iszapszemű rája vagyok, rosszabbak a reflexeim, mint a monitorom input lagja.
-
AzŐsgén2
tag
válasz nubreed #26831 üzenetére
Ne is kérdezd... egy hülye ledszalaggal... Vettem egy HK FC blokkot ehhez a karihoz, árulnak hozzá az aquatuning honlapján rövid ledszalagot, de persze semmi útmutatást nem találtam, hogy hova, na meg hogyan kell felrakni. Van a vizesblokk nyákfelöli oldalán két nút, oda gondoltam, hogy bepróbálom, de nem tudtam melyikben fogja jobban bevilágítani a plexit, ráadásul ugye a ledszalagnak a hátulján van az öntapadós rész, nekem meg pofával kellett volna valahogy felragasztanom. A nyákra ugye nem lehet... Szóval összedobtam a rendszert csak úgy asztalon, amúgy is tesztelni kellett az rendszert, szivárgás, stb... ééééés felragasztottam a ledszalagot az egyik nútba. Szigetelőszalaggal. Ideiglenesen, csak hogy lássam, jó lesz-e ott.
Megy a teszt, szőrősfánk adta az ívet a GPU-nak, kíváncsi voltam, hogy mennyire melegíti fel a vizet, nézem, hogy olyan furin világít a led... fölállok, a kártya fölé hajolok, és még pont láttam, ahogy a szigetelőszalag elengedi, és a ledszalag hozzáér a nyákhoz. Egy halk pukkanás, monitor kikapcsol, "no signal", a gép megy tovább, semmi sípolás... nekem meg kellett még 10 másodperc, mire felfogtam, hogy végignéztem a 670 fontos karim halálát...
Aztán kaptam egy kicsike habzószájas üvöltő rohamot.
Dióhéjban ennyi.Igazából nem tudom, hogy pontosan mi történ, a ledszalag szigetelve van, a műanyag, amibe öntötték, vagy mi, az meg nem vezeti az áramot. Elektrosztatikus feltöltődésre gyanakszom, talán az "sült ki", amikor hozzáért a nyákhoz.
Nem játszom már hardcore FPS-el. Öreg iszapszemű rája vagyok, rosszabbak a reflexeim, mint a monitorom input lagja.
-
Laraxior
titán
válasz AzŐsgén2 #26832 üzenetére
Mennyire serult? Javaslom nezd meg a logoutom. Nekem is serult a matrica, megis kaptam a 980ti helyett egy 1080ti-t. Bar az nem zotac hanem kfa2.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Műszakis
tag
válasz Fitzgerald #26682 üzenetére
Szia! Minden passzolt nem kellett baekácsolni rajta ?ha nem bonyolult akkor én is ibkább a 1080 at venném és ilyen hűtővel . Van 3 és 4 es változata ennek az articnak
[ Szerkesztve ]
-
Műszakis
tag
válasz Fitzgerald #26838 üzenetére
Köszi , elég jól levitte a hőfokot , gondolom minőségi pasztával használod
-
Pubszon
veterán
Kfa2 mennyi garanciával adja kártyáit?
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
AzŐsgén2
tag
snecy20: engem úgy neveltek, hogy legyek élelmes... Az elv meg tudod, olyan, mint a fing... az ember tartja amíg tudja.
Laraxior : Sajnos eléggé sérült, konkrétan elszakítottam, ahogy leszedtem. Olvastam a logautod, grat a karihoz! Remélem nekem is ekkora mázlim lesz.
nubreed: Azon agyalok, hogy ki is hagyom a ledszalagot... majd meglátom.
Valaki esetleg a kérdéseimre tudja a választ? Jó lenne ha minél hamarabb eltudnám intézni, itt állnak az alkatrészek, a házmoddinggal is tegnap végeztem, festés is kész, tűkön ülök, szeretném összerakni.
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI AMD Radeon RX 6600 XT MECH 2 8GB OC használt videokártya garanciával!
- Gainward RTX 4080 16GB GDDR6X Phoenix - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- PowerColor AMD Radeon RX 6600 XT HellHound 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- Asus Rogstrix RX570 8Gb BESZÁMÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest