- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taifa Díaz
őstag
Sziasztok! Nem indul a gépem
Konfig az adataimban. Szimptóma a következő: új Zotac GTX 260 be a gépbe, start. Oké minden, de a Windows 7 bejelentkezése után nem sokkal fagyás, és reset után egyáltalán nincs boot. Kukk a hardverre, aztán a tápom 6 tüskés PCIE csatlakozóját kihúztam, és használtam helyette 2 db 5 tüskés átalakítóval, 2-2 molex-szel. Így már tovább bírta, csak most telepítés közben jött a fagyás...Aztán ismét nincs boot, de most már végleg. Kivettem a GTX-et, és az integrált vga-ról sem bootol be, tehát videókártya kizárva. Hogy a táp ne bírná - Gigabyte Superb 460 W - az is kizárva, bár a GTX mellett egy négymagos Phenom II osztja az észt...Olyan, mintha folyamatosan újraindulna, mikor power gombot nyomok, illetve mintha nem is kapna powert. Ezt olyankor produkálja egy rendszer, mikor nincs jelen egy létfontosságú hardver, nem? Esetleg csak elmozdult volna ram, vagy cpu? Valaki azt mondta, meghalt az operációs rendszer, esetleg maga a hdd. Nem tudhatom, hiszen a bootolásig el sem jut szegény
PLEASE HELP
Sajnos nincs lehetőségem másnál egyesével ellenőrizni a hardvert, szervizbe meg nem szeretném átadni, de mohón fogadok minden használható ötletet
Tudom, hogy nem közvetlenül ebbe a topicba tartozik a kérdés, de sürgősen szeretném megoldani a problémát, ezért jobb, ha több hozzáértő tanácsát kéremLife's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Taifa Díaz #18751 üzenetére
Valami megadta magát. Előfordulhat, hogy a tápegység. Erre utalnak a tünetek, de az alaplap és a memória is opció.
Nem biztos, hogy a kártya okozta a fagyást vagy a hibát. Egyszerű véletlen is lehet. Sajna ha nincsenek cserehardvereid, akkor csak a szerviz marad.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Black-core
aktív tag
válasz Taifa Díaz #18751 üzenetére
Én meg próbálnék egy bios resetet.Nem sok esélyt látok,de hátha. Esetleg ram,de ugye azt meg nem tudod ki próbálni.
-
Black-core
aktív tag
válasz Black-core #18750 üzenetére
Rájöttem a probléma megoldására köszi!
-
fsb1000
nagyúr
válasz Black-core #18754 üzenetére
Mi volt a gond?
Nem rendszergazdi voltál? -
Taifa Díaz
őstag
Minden ventilátor - cpu, vga, házventik - forog, de nem jön be a bios, nincs boot. Most már a bekapcsoló gomb lenyomva tartására se reagál, és a resetre se, tehát nem kapcsol ki, csak ha kinyomom a tápot...Az alaplapon meg világít a zöld led alul. Olyan lehet, hogy a 4 db egyforma memóriából az egyik dobott egy hátast?
Black-core: köszönöm a tanácsot és segítséget neked is, és Abu85-nek is
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
Black-core
aktív tag
válasz fsb1000 #18755 üzenetére
Nem! Hanem a sok eszemmel a rom-ot vmiért mindig room nak írtam nem tudom miért és észre se vettem
Taifa Díaz: Akkor az valószínűleg nem ram hanem vagy proci vagy alaplap.Mert a kettő közül ha vmeik meghibásodik akkor szokott olyan jelenség lenni,hogy nem reagál a kikapcsoló gomb hosszan nyomására (szvsz)
-
Dude8
tag
-
Taifa Díaz
őstag
válasz Black-core #18757 üzenetére
Ha nincs benne a GTX260-as, akkor hibátlan minden. Integráltról azonnal bebootol cmos clear után. Valaki egy Zotac GTX 260 Synergy Edition-t Garancia 2011. 09. 18-ig, plusz a gyártónál érvényesíthető 5 év
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Taifa Díaz #18759 üzenetére
Az jó. Illetve a GeForce szempontjából nem, de valószínű, hogy a kártya a hibás tényező. Szerintem vidd vissza a boltba, hogy próbálják ki, mert nálad nem működik. Lehet, hogy szar a VGA. Ha igen, akkor kapsz újat. lehetőleg jót, és mindenki happy.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Taifa Díaz
őstag
Jó lenne, de a pH-n vettem, és a gari a budapesti a4Team-be szól, én meg Miskolcon dekkolok. Viszont arról lehet-e szó, hogy az AMD 780G chipset nem komálja ezt a GT200-as GPU-t? Ezelőtt is NVidiát használtam ugyan, de csak egy 9800GTX-et, és azt meg szerette. Egyedül a Need for Speed Shift-ben fordult elő probléma, de csak a visszajátszások alatt, és azt is orvosolni lehetett az órajelek kis mértékű visszavételével. Hamarosan megnézzük egy ismerősnél a Zotacot, de szerintem nincs semmi baja. Be ugyan nem bootol vele a gépem, de a ventilátor forog rajta 40 százalékon, ahogy kell.
-
Zsubi
őstag
válasz Taifa Díaz #18761 üzenetére
Én a helyedben végig próbálnám a ramokat egyesével, mert nálam az okozott hasonló hibát.
-
Zsubi
őstag
válasz Taifa Díaz #18763 üzenetére
Nálam is volt olyan hogy hibátlanul működött pár napig és utána megbolondult tisztára.
Most esetleg próbáld vissza rakni a GTX-et. -
-
DeSanto
őstag
válasz Taifa Díaz #18765 üzenetére
A 9800GTX-et gondolom már nincs módodban visszarakni bele.
Esetleg nincs valami szennyeződés a PCIe csatolón?
Egy porcica könnyen megbújhat a csatlakozóban.Speaker mit jelez?
Semmit? -
Taifa Díaz
őstag
válasz DeSanto #18766 üzenetére
Nem csippan a speaker, ha benne van a 260 Hasonlóan gondolkodunk, ez volt a tippem, de nem látok semmit. Mit mond neked az a tény, hogy semmit nem jelez a speaker?
Másik PCIE kártya már nincs kéznél sajnos.[ Szerkesztve ]
-
japy
őstag
válasz Taifa Díaz #18759 üzenetére
Sajnos el kell hogy keserítselek! A kiterjesztett garancia csak a vásárlást követő 14-napon belül történő reg. után érvényesíthető! Ha ezt elmulasztottad akkor marad a 2 év!
[ Szerkesztve ]
-
japy
őstag
válasz Taifa Díaz #18769 üzenetére
De igen! De nekem 5év garival mert bereggeltem!
-
SSJPeter
őstag
Hali!
Valami szakértőtől szeretném kérdezni,hogy lehet-e a videókártya driver probléma az,hogy kékhalállal elszáll a rendszer amikor 3D-s alkalmazásból hirtelen kilépek 2D-be?
A legújabb driver(195.62) van fenn de erős a gyanúm,hogy nem jó...van itt másnak is hasonló problémája?
[ Szerkesztve ]
Let’s go Brandon!
-
SSJPeter
őstag
Pontosan EZ lenne a problémám.
A legfelső kékhalál nem tudom mitől van...a rendszer igaz,hogy tuning alatt van de lefuttattam 6 óra blend tesztet és 11 óra memtesztet és nem volt gond...Nem tudom,hogy mire gondoljak...
Olyat is csinált már a gép,hogy elment a kép egy rövid időre és aztán visszajött és azt írta ki,hogy display driver stopped responding but recovered....
Csak driver lehet nem?
[ Szerkesztve ]
Let’s go Brandon!
-
SSJPeter
őstag
PCI-E frekvencia fix 100mhz.
Legújabb chipset driver van fenn.
VGA-n van tuning de már 1 éve stabil volt ezidáig,nem hinném,hogy ez a gond.
Most cseréltem full konfigot...azelőtt ilyen gondom nem volt.
De mostmár az előbb drivert is cseréltem és ugyanez volt megint,hihetetlen!
Ha nem stabil a tuning nem értem miért ilyenkor esik szét a rendszer és miért nem terhelés alatt....Let’s go Brandon!
-
fsb1000
nagyúr
válasz SSJPeter #18773 üzenetére
Ez a tuning miatt van szerintem... talán mostanra fáradt el (cpu-knál is gyakori, hogy romlik a tuningképesség) , vagy a hűtéseddel van gond. Elkoszolódott, kiszáradt, elmozdult, stb.
Fentiekra lehetne bizonyíték ez: "display driver stopped responding but recovered"Persze ha csak ezzel a driverrel csinálja, akkor driver gond, de azt egyszerüen ki tudod próbálni: Vissza a régit.
Illetve ha WIN7, akkor van egy 3D beállítás ahol a Power managmentet max-ra kell állítani.
(XP-nél nincs meg az opció az új driverrel, Vistát nem ismerem) -
SSJPeter
őstag
válasz fsb1000 #18777 üzenetére
Hát cpu fáradásról szerintem nem igazán beszélhetünk mert egyrészt zsír új minden,cpu,ram alaplap másrészt meg tegnap 20:34-től blend teszteltem 6 órát 02.34-ig...
Lefutott...na mondom király stabil ez..elkezdek játszani..alt tab-oltam egyet és kész...kékhalál.
Hűtéssel nincs gond,soha nem is volt gpu 65 fok...processzor max.50 fok blend alatt..magok kb.65. fokosak.japy: hát azt csináltam a karival,hogy átépítettem az új rendszerembe az előzőből.
Hát sajnos vissza már nem rakhatom.Mindenestre persze kiveszem a karit meg visszarakom hátha...próbálok még egy-két drivert...de már 2-őt kipróbáltam tehát nem driver gond szerintem.
Amúgy szerintem is inkább a tuning okozza...vagy memóriahiba.....hát ha más nem visszaveszem alapra.
Let’s go Brandon!
-
TTomax
félisten
válasz SSJPeter #18779 üzenetére
Tipikus memóriahiba... arra aztán prájmolhatsz...nem látom a CPU-Z-ben a RAM beállitásaidat,de 99% biztos vagyok benne hogy ott nem stimmel valami...
Amugy nekem is igy meg a q9550-em 424fsb 24/7,ezt minden buhera nélkül tudja a x48-ban...viszont háklis a ram/fsb osztóra,csak 333-on stabil...szerintem te 400-on lövöd.Próbáld meg lejebb venni nem baj ha nem fut 1100-at CL5-ben,egy 900-950 CL4 sokkal gyorsabb pattogosabb...bár azt nem minden ram szereti... nézd meg a ram feszeket is,nem tudom a G.Skillek mit kérnek nem volt még olyan RAMom...[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
SSJPeter
őstag
válasz TTomax #18780 üzenetére
A RAM-jaim elvileg 1100mhz-t mennek CL5-ben 1.8-1.9V-on.
Most úgy vannak beállítva,hogy 420fsb mellett 1120mhz...és 1.89V-ot kapnak.
Mellesleg 1.88V-on még a memtesztben is hibáztak...de eggyel feljebb toltam a feszt és ez megszűnt.
De tényleg azt még nem néztem meg,hogy mi van ha visszaosztom őket...
Azt fogom tenni és majd meglátjuk.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.fsb1000:szerintem ha a kari lenne akkor terhelés alatt kéne jelentkeznie a problémának nem akkor amikor már megszűnik a terhelés 2D-ben,de igazad van azt is ki fogom próbálni,hogy azt is visszaveszem alapra.
[ Szerkesztve ]
Let’s go Brandon!
-
Laraxior
titán
válasz SSJPeter #18782 üzenetére
hogyan adsz te neki 0.01V-ot?
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
japy
őstag
válasz Taifa Díaz #18767 üzenetére
Ha Nem csippan a speaker akor lehet a procinak van baja! Bios szintig se jut el?
-
fsb1000
nagyúr
válasz SSJPeter #18782 üzenetére
Tuning nélkül próbálnám stabilizálni, aztán egyes komponensenként új és kitesztelt fesz/freki értékeket beállítani.
ha minden OK, akkor akkor egyszerre többet átállítani tuningra.Mivel nálad minden húzva van + új alkatrészek + új driver, ezért a hiba forrása elég nehezen lokalizálható tuning alatt.
-
rup1u5
nagyúr
Érdekes jelenségre lettem figyelmes Modern Warfare 2-ben.
Ha ki van kapcsolva a vsync (sync every frame) akkor irdatlan módon melegszik a gpu.
100-200 fps körül mozog és a GPU, 100%-os ventivel elérte a 97 fokot. Eléggé meglepődtem. Bekapcsoltam a vsync-et és 70 fok fölött állt meg.
Akinek megvan az MW2 megnézhetné nála mit produkál. Kíváncsi lennék, hogy ez másnál is így van-e.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Gyula84
veterán
Üdv
Nekem van egy XFX GTX 260 (AHBA) BE-m és az lenne a problémám, hogy homályos a kép ez más monitornál is így van, tehát csak nem a monitorral van a gond. 4890 el nem volt homály meg 8800gt-vel sem. Annyira nem zavar, na, de mi lehet ez hardware hiba vagy XFX extra?
Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.
-
Taifa Díaz
őstag
Köszi, most már csippan a speaker Csak másik alaplapban, másik processzorral. Teljes platformváltásra volt szükségem ahhoz, hogy használhassam a hőn áhított GTX260-ast Gigabyte P45-ben, C2D-vel hihetetlenül nagyot szakít ez a kártya Nem volt semmi hiba:se PCIE port, se videókártya, se alaplap, semmi nem volt hibás. Az Asus M3A78-EM AMD 780G chipsetje és a GT200 GPU nem óhajtanak együttműködni egymással. Az én hibám, mert eredetileg Dragon architektúra céljából vettem ezt a lapot: Asus lapban AMD cpu és ATi videókártya, aztán visszapártoltam az NVidiához egy Galaxy 9800GTX+ erejéig, és a G92-vel nem is volt semmi gond. De a GTX260 már nem kell neki Még csak nem is az Asus hibája, mert megvan erre a megfelelő lapjuk a megfelelő chipsettel. Egyszerű kompatibilitási hiba.
Szerencsére egy ismerősöm hajlandó volt lap+cpu cserére egyben, így jutottam egy P45-öshöz, amiben hibátlan teljesítményt nyújt a Zotac GTX260.Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Taifa Díaz #18796 üzenetére
Van ez így. Nekem egy Asus GTX280 nem ment a Giga EP35 DS4-emben. Így nem lettem GTX280 tulajdonos. Másik Asus lapban meg amiben néztem hibátlanul futott.
#nincsbennetarcsi
-
rumkola
veterán
válasz Taifa Díaz #18796 üzenetére
Am valaki tudja hogy a faxba lehet avatar képet vagy miez váltani. Rengeteg embernél látok olyat, ami nálam meg sem jelenik a választhatóak között. :S
-
Henk
veterán
Na megnéztem. A gpu 20mhz-el kevesebbet megy mint amit max tudott, de az mondjuk xp alatt volt. Ezt már régebben, másik driver-rel is észrevettem, hogy vista-val nem megy annyit a vga mint anno xp-vel. Szerintem ez elhanyagolható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App