Új hozzászólás Aktív témák
-
doktor úr
aktív tag
A ''Lenovo 3000'' topicba írtam pár dolgot a Zalman NC1000-ről. [link] 1257-es és 1262-es hozzászólás. Hátha valakit érdekel.
-
G-lader
tag
nem tudtok olyan ventit ami USB-ről kapja az áramot?
-
kohi
tag
Üdv Srácok!
Korábban is megfordult a fejemben de most van is időm ezért nekiáltam készíteni egy coolpadot. Először tervek, alkatrészek és végül kivitelezés.
Most ott vagyok bajban, hogy milyen ventit vegyek amit az 5v-s usb elbír olvadás nélkül
Szóval ti mit használtok ? thx -
fpy_
tag
válasz doktor úr #451 üzenetére
Én Dell Inspiron 6400-al használom, szintén azt tapasztaltam, hogy nem mindegy hova teszem a gépet a hűtőpadra. Kizárólag a HDD miatt, ill. ágyban/ölben használathoz vettem, a gép hűtése aztalon teljesen OK. Esetleg folyamatos használatnál a HDD 50 fokig melegedett. Hűtőpaddal max. 40 fok.
-
Moszir
csendes tag
Hello, három hónapja van egy MSI-Megabook L730-am, ami egy kicsit fura rajta, hogy a levegőt az alján, a jobb felső saroknál fújja ki, ennek következtében elég érdekes megoldásokkal lehet csak használni, mert ha elzárom azt a nyílást akkor kb fél óra alatt túlmelegszik és kikapcsol.
(Egy kicsit talán offtopic, de az aksija 1,5 óráig bírja (MS-1718, 6 cellás lithium-ion), lehet-e valamilyen összefüggés, vagy a gyári aksik általában is csak rövid ideig bírják?)
Tehát a fő kérdés az lenne, hogy érdemes lenne egy ilyen cooling-padot venni hozzá?A matematikus az, aki egy sötét szobában keres egy fekete macskát, ami nincs is ott.
-
DjKoxi
senior tag
válasz Macilaci457 #450 üzenetére
Szia!
Tetszik az az alátét amit használsz. Én is egy ilyenre gondoltam, nem kell venti. Nem értek az E-bay-hez, csak magyarul tudok sajna. Kb mennyibe van ez futárral együtt?
Köszi : Laci -
kohi
tag
Valaki nem emlékszik, hogy melyik netujság oldalain volt felrakva egy ilyen notepad hűtő készítése ?
Megnéztem volna, hogy hogyan készítik el. -
ElectroMan
csendes tag
Hi All,
vlahol a neten talaltam ezt a megoldast :
szerintem eleg jo ,es egyszeru megoldas
[a noti tipusa is figyelemre melto ]bye
[ Szerkesztve ]
Ha ráj5tél, hogy 1 mûvelet 4féle módon mondhat csõd5, s mind1iket kivéded, menten fellép az 5ödik.
-
ElectroMan
csendes tag
bocs a kep valahol lemaradt
sorry
Ha ráj5tél, hogy 1 mûvelet 4féle módon mondhat csõd5, s mind1iket kivéded, menten fellép az 5ödik.
-
HUNTER-mobil
tag
-
HUNTER-mobil
tag
válasz HUNTER-mobil #462 üzenetére
Ja, nem is írom az eredményt, 12-15 fokkal vitte lejjebb a hőfokot, és szinte nem is hallható, mert a 12V-os ventik(3db) 5V-ról mennek. USB csatlakozás.
xi1546
-
kohi
tag
Hi engem érdekelne a dolog. Hol és mennyiért mettél usb-s ventit ?
-
HUNTER-mobil
tag
Sehonnan, egy processzorhűtő, és két táphűtőventi PC-s cuccokból, ennyi. Az USB kijövő tápja 5V-os, tehát tökéletes, a polaritásra figyelni kell, mert ezek a ventik csak egyféleképpen indulnak el.
Ha van az embernek egy kis műszaki-elektronikai alapja, gyerekjáték megcsinálni.
Mondjuk a pad elkészítéséve kicsit szenvedtem, meghajtogatni a 3-as alulemezt úgy, hogy ki is nézzen valahogy, nem volt könnyű, de sikerült. Ezután kifurkálás, festés, ventik felhelyezése, bekötése, kapcsoló, csatlakozó felhelyezése, és kész.Csinálok ma képeket róla.
[ Szerkesztve ]
xi1546
-
HUNTER-mobil
tag
válasz HUNTER-mobil #466 üzenetére
[url=http://kepfeltoltes.hu/view/071012/DSC03158_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/071012/DSC03158_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/url]
[url=http://kepfeltoltes.hu/view/071012/DSC03161_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/071012/DSC03161_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/url]
[url=http://kepfeltoltes.hu/view/071012/DSC03162_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/071012/DSC03162_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/url]
[url=http://kepfeltoltes.hu/view/071012/DSC03163_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/071012/DSC03163_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/url]
A képet a Képfeltöltésxi1546
-
doktor úr
aktív tag
válasz HUNTER-mobil #467 üzenetére
Ügyesen elkészítetted, gratula. Egy dolog: nem vagyok biztos benne, meg kéne kérdezni egy hozzáértőt, de a 12 voltos ventik képesek úgy leszívni az akkudat, hogy utána már feltölteni sem tudod. Nézz utána, nehogy baj legyen!
-
HUNTER-mobil
tag
válasz doktor úr #468 üzenetére
Kérdezhetsz engem is, elektrotechnikus vagyok
Ha a 12V-os ventire 5V-ot kapcsolsz, akkor az áramfelvétele ennek arányában fog csökkenni. Másik dolog, midegy hogy rajta van-e az usb-n vagy nem, mert a noti automatikusan érzékeli ha az akku lemerül, és kikapcsol, teljesen nem meríti le, csak a meghatározott szintig, ezek után tökmindegy hogy rajta van-e a pad.xi1546
-
doktor úr
aktív tag
válasz HUNTER-mobil #469 üzenetére
OK
-
kohi
tag
válasz HUNTER-mobil #469 üzenetére
Én ott tartok, hogy sikerült a roncstelepen kikukáznom két kellően vastag alu lemezt ami egyfajta fiók vagy doboz mittomén milyen formában már meg is van hajtva Majd csak az lesz kihívás, hogy mivel vájam el.
ÉN meg itt szenvedtem, hogy hogyan fogok az 5v-os usbvel meghajtani 1-2 ventit mivel mind 12V-sek és attól féltem, hogy túlterhelik az usb-t. -
kokkolino
csendes tag
Őőőő izééé egy ilyen elkészített eszköznek mibe fáj az otthoni megépítése? Nekem a ZALMAN ZM-NC1000 egy tízes. Én azt használom, mert 17"-ra is használható, csendes, állítható a fordulata. Mondjuk a szépsége szerintem vitás. Nagy előnye, hogy mindenütt fújja a lufit, így típusfüggetlen. Letakartam ahova nem kell hogy hűtsön, így a reflektált területre mégtöbb levegő jut ugyanazon a fordulaton. Egy Hitachi 160Gb 7200 rpm lehül még játék közben is 33 fokra a minimum fordulaton. Ha viszont kikapcsolom, akkor símán belerepül az 50-be! Az elődje eladó:[link] Az ezüst színű van 3 ventis kivitelben.
-
kohi
tag
válasz HUNTER-mobil #473 üzenetére
raktál be szabályzót is ?
-
kohi
tag
válasz HUNTER-mobil #475 üzenetére
öööö, az alut mivel vágtad ?
-
xedos
addikt
válasz HUNTER-mobil #467 üzenetére
Nem rosszm de... aluminiumot festeni ....
Nem tapad rá rendessen -le fogja dobni :-(
Azt inkább eloxáltatni kellene. Csak macerás és drága.
Pár éve csináltam egy mini szgép házat. Azt szálhúzták és feketére eloxálták. kb 3000Ft volt.kohi:
Vasfürész lappal... a 3mm-eshez már nagyon komoly lemezolló kellene :-)[ Szerkesztve ]
-
HUNTER-mobil
tag
Tudom hogy jobb az eloxálás, sőt! szuper, de ki a tököm akart szarakodni, elvinni, várni stb.? Nem fogom dobálni, hogy hamar lejöjjön a festék róla, ha meg ledobja, lefújom megint 5 perc alatt. Nem szépségversenyre csináltam, lényeg a funkció, ehhez képest sztem még elég jól is néz ki.
[ Szerkesztve ]
xi1546
-
kohi
tag
Én meg azon elmélkedtem, hogy venni kellene egy ilyen "teflon lapos fóliát" aztán azt ráragasztani majd levágni a felesleget. Csak azt nem tduom még, hogy hol tudok ilyet venni.
Remélem sejtitek mire gondolok -
Kerio
őstag
Nekem ilyenem van [link] . És semmit nem ér. Arra jó, hogy ölbe lehessen venni a gépet. De a hő alatta marad....
ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)
-
kohi
tag
válasz HUNTER-mobil #482 üzenetére
Sima a felület csak kicsit meg van karcolva.
-
demars
addikt
válasz HUNTER-mobil #482 üzenetére
Hali!
Látom te elégéé vágod ezt a témát... (házi mesterkedést...)! Én is most akarok egy noti hűtőpadot készíteni! Alu lemezem van, egy bazi nagy táblával, de nem tom h milyen vastag!
Lenne pár kérdésem:
Milyen vastag lemezt használjak?
Mekkora ventiket tegyek bele? (nagyon halk kellene)
Hova tegyem a ventiket? (ahol a cpu venti szívja be a levegőt, vagy tök mindegy?)
Mekkora feszt ad le az USB port? az 5V az általános érték?
Válaszokat köszi!
ja, próbáltam megnézni a képeket, amiket korábban linkeltél, de nem jön be eggyik sem! ha nem gáz feltennéd őket mégegyszer?
valami hasonlóra gondoltam... skubi
Üdv: demars[ Szerkesztve ]
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
HUNTER-mobil
tag
A lemezvastagságot te döntöd el, de legalább 3-as legyen, hogy legyen tartása.
A pc-s tápventik, amik azt hiszem 8cm-esek, tökéletesek. Lehetőleg ne nagyon régit, mert az lehet hogy csapágyas és lőttek a silent módnak.
Ezek a ventik 12V-osak, 5V-on nagyon halkak és nem fogyasztanak sokat.(Az usb kimenőfesz fix 5V)
Az elhelyezésüket emgint te döntöd el, de ajánlott a prociventinyílás alá kb.
Az enyémen most végrehajottam egy kis módosítást, pontosan a videókártya szellőzőnyílása alatt átfúrogattam sűrűn egy kb 7cm-es négyzetnyi részt, és az azelőtt középső ventit oda helyeztem át. Így a videókari is közvetlenül kapja a friss levegőt.
Képeket készítek majd róla, és belinkelem.xi1546
-
HUNTER-mobil
tag
válasz HUNTER-mobil #487 üzenetére
Az én notimnál, ami ontja a hőt, főleg az x1800 játék közben, a vele elért hűlés nagyon elfogadható - 11-15 C.
xi1546
-
kohi
tag
válasz HUNTER-mobil #488 üzenetére
Ez jól hangzik. Nekem a 3.0 ghz-es mobile p4 ontja a hőt meg a 9600pro és eléggé hangos
-
demars
addikt
Köszi a gyors válaszokat!Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
demars
addikt
Hali!
Alu lemezem, az van! venti is akad, de én egy kicsit vastagnak tartom a PC ventit... tehetnél fel néhány képet, h hogy mekkorák a ventilátorok amiket te használtál! extravékony ventik nagyon drágák, olyat nem akarok venni! A jack dugók helyét, meg egyszerűen, kivágom!
Üdv: demarsAz áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
kohi
tag
Ööö lassan nekikezdek a hűtőpadnak. Majd fényképekkel szolgálok Először megcsinálom nyers passzívnak majd tupír és aktív hűtés jön
-
demars
addikt
válasz HUNTER-mobil #493 üzenetére
A gépemen, FuSi Amilo A1650G n elöl vannak a hangkimeneti cuccok /mikrofon, line out, line in/, s a hangerőszabályozó tekerő is elöl van! ezeknek a helyét vagy kivágom, vagy nem lesz neki akkora pereme elöl! Remélem a tappancsok elegek lesznek, h ne csússzon le a gép a padról...
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
kohi
tag
Szerintem a tappancsok nekem is fixálják a gépet. ezért én se rakok pöcköket.
-
demars
addikt
válasz HUNTER-mobil #495 üzenetére
én is így gondoltam valahogy... ha mégsem lenne elég.. jöhet a pillanatragasztó...
-
doloresz
csendes tag
sziasztok Fiúk-Lányok!!(de sztem inkább fiúk)
nagyon nagy segitséget szeretnék tőletek kérni,mivel eléggé laikus vagyok ebben a témában...a barátomnak van egy ACER 5720G-s tipusú laptopja és szeretnék kedveskedni neki egy notebook-hűtővel,nézegettem rengeteget,de hát nem sokkal jutottam előrébb és ti mint hozzá sztem sokkal jobban értők,ha tudtok vmit ajánlani,akkor azt nagyon meg köszönném!!!üdv -
demars
addikt
válasz doloresz #499 üzenetére
Sok helyen, sokféle hűtőt lehet kapni! Vannakdrágábbak, amik esetleg jobbak (halkabb, kevesebb fogyasztás), s vannak olcsóbbak /ami nem igaz/, amik esetleg hangosabbak, többet fogyasztanak... ilyesmi!
Jó lenne tudni, h mik a barátod elvárásai, a gépével szemben! Halk legyen e , vagy ne fogyasszon sokat, illetve, usb ről kapja e a hűtő az áramot, vagy külön adapterről... ezeket mérlegelni kellene, mielőtt vesz az ember egy hűtőt!
Nem , mintha nagyon drágák lennének (nem olcsók, de megfizethetőek), de ha veszel neki egy olyat, ami pl.:hangos és sokat fogyaszt, lehet h esetleg nem is használja éjjel... vagy ilyesmire gondolok...
Azért ITT szétnézhetsz! (bár rengeteg helyen lehet kapni, lehet h olcsóbban is)Nekem ami tetszik, az az ipon ban is kapható Zalman ZN NC1000 típusú hűtő! Jó hűtő, csak kicsit drágább! ITT olvashatod, h mit is tud, s hogyan működik! (oldal közepe körül)!
Üdv: demars[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- Asztrofotózás
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- 3D nyomtatás
- Elektromos autók - motorok
- Path of Exile (ARPG)
- Spórolós topik
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Gyúrósok ide!
- Asus ROG Phone 9 Pro - erős kezdés az Elite ligában
- További aktív témák...
- 90 - Lenovo Legion Pro 5 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070
- Legjobb ár !! 2023 MacBook Pro 14" M3 Pro / 12C CPU / 18C GPU / 18GB RAM / 1TB SSD / Bontatlan
- Toshiba Tecra R950, 15,6" HD+ Kijelző, i5-3230M CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
- ÚJ !! MacBook Pro Retina 16" M3 Pro 12CPU / 18GPU / 18GB / 512 SSD / Magyar
- Lenovo ThinkPad USB C gen 2 dokkoló, 135W-os adapterrel
- 94 - Lenovo ThinkBook 16p (G4 IRH) - Intel Core i5-13500H, RTX 4060
- 93 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070
- Macbook air 2020
- HP ProBook 640 G5 14" Intel Core i5-8265U 16GB Ram 512GB SSD /Újszerű, 1-Év garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest