Hirdetés

Aktív témák

  • Cs.Orsolya

    aktív tag

    válasz fordfairlane #14320 üzenetére

    Azt hiszem, ennek ahhoz van köze, hogy ki mennyire haladta meg az aktuális személyiségfejlettségét a saját nemére vonatkozóan. Nagyon sokféle férfi, és női típus létezik, mindenki aktuálisan integrált a személyiségébe ebből valalmennyit, és szintén aktuálisan feladata van valamelyikkel. Amelyikkel feladata van, annak megfelelő zsánerei lesznek. Sokan kezdetben a kisgyerekkori anyaszereplők (nem csak anyukájuk, hanem kedvenc óvónénik, tanárnénik, ill. kisgyerekkori szerelmek) révén gyúrnak össze egy női ideált, és azt keresik. Küllemben és belbecsben is egyaránt. Elsőként mindig ezzel van feladatunk. Javarészt ez a női ideál összekapcsolódik a bennünk lévő férfi ideállal, azzal az ideális énnel, akivé szeretnének válni a fiúk. Amikor ezzel "letudták" a dolgukat, akkor előfordulhat, hogy másféle női ideál kezd el tetszeni nekik. Az is előfordulhat, hogy a női ideál nem változik, mégis olyan nők iránt kezd el valaki vonzódni, akik egyáltalán nem az esetei. Nagyon bele is szerethetnek ilyen nőkbe, és az általában rendkívül intenzív élmény lesz. Ez mind azt szolgálja lélektanilag, hogy az adott illető egyre több aspektusban tapasztalja meg a férfiasságát, a különböző férfi oldalait, (férfi archetípusait), majd ezeket megfelelően a személyiségébe építse, ezzel gazdagítva önmagát.
    A nőkre ugyanez igaz pepitában.
    A dolog vége gyakorlatilag az, hogy egy nő pl. rálel arra a teljességre, ami a beérését hozza, amitől azt mondják a férfiak egy nőre, hogy "ezerarcú Nő". A férfiaknál is kialakul ez a fajta érettség, beérés, de ők lassabban mennek keresztül ezen, ezért korban általában később következik be náluk. Jó esetben persze. A mai rohanó és modern civilizációban sajnos a férfiak java része nem jut el ide, hanem melemerevedik a saját karakterébe, és onnan nem tud kimozdulni, ami előbb-utóbb krízishez, betegségekhez, akár korai halálhoz is vezethet majd.

    Ha érettebb egy férfi, akkor már ráérez arra, hogy egy nőben ha külsőleg rendben van, és még ha nem is a nagy női ideálja, de amit a nő belül hordoz, és az kisugárzik a mélyről, azt kezdi vonzónak tartani, és a külső mögött rejlő Nőt, annak nőiességét, a benne lévő emberi kvalitásokat kezdi el értékelni. S akkor teljesen mindegy, hogy valakinek kislányos az arca, vagy már 25 évesen szarkalábazik a szeme.

    40-50 éves koromban én is olyan kortalan leszek, mint a nagyim, a nagynénéim, és édesanyám. 60-70 éves koromban meg simán letagadhatok majd 15 évet is akár. Sőt, ha jobban odafigyelek majd magamra, mint ahogyan eddig is tettem, akkor még jobb formában is lehetek majd, mint ők most.

    Én azt hiszem, mindennek megvan a maga előnye, és hátulütője is. Nincs jelentősége a kinézetnek igazából. Légy ápolt, egészséges, életvidám, és akkor ezen keresztül át tud sugározni a valódi belső lényed.

    "Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."

Aktív témák