- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
l.skywalker
félisten
World Peace
PlayStation, ahoy! How Rare’s pirate adventure Sea of Thieves set sail for a new platform | Games | The GuardianAccording to Neate, Rare is working with co-developers who have PlayStation experience, and Sony itself has been extremely helpful, holding regular catchup calls and making its own tech staff available whenever needed – even when the project was still top secret. “If we went and visited their studios, we had to do it not wearing Sea of Thieves T-shirts, as I’m sure you can imagine,” says Neate.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
zozika84
őstag
-
Bad Pritt
félisten
válasz l.skywalker #14851 üzenetére
Olyan trailereket adnak ki ebből a játékból most a PS megjelenés miatt, eskü megkívántam.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Döglött Róka
veterán
válasz Bad Pritt #14853 üzenetére
Egy haverom a vett boxot mostanában és elkezdtünk 3-4en játszani megint, csak hogy beavassuk. Hihetetlen szórakoztató még mindig és hatalmasakat röhögünk. Külön vicces hogy van 2 tapasztaltabb játékos, egy aki már nagyjából tudja hogy mivan és egy teljesen kezdő. Na ő a matróz minden esetben.
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
Döglött Róka
veterán
válasz F-ECT$ #14855 üzenetére
Egy kalózos sandbox multi, FPS nézetben. Vannak questek, rejtvények, hajócsaták, ember ember elleni harc. Ölhetsz csontvázat, bevehetsz fortresst.
Ami nincs az a progression, nincs XP, nincs skill, minden amit csinálsz azért csak kozmetikai cuccot vehetsz. Ez azért jó mert nincs grind, nem kötelező mivel csak magadnak csinálod és nem azért hogy valamiben jobb legyen a karaktered.Ami zseniális hogy mindent te csinálsz, kézzel állítod a vitorlát, ágyúzol, javítod a hajót, vödrözöd ki a vizet, ásod a kincset. Annyi minden történik manuálisan hogy rengeteg dolog mehet félre, vagy sülhet el jól és ez adja az egész báját. Minden session egy másik sztori.
Lehet egyedül tolni, sőt van non pvp opció is.
[ Szerkesztve ]
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
l.skywalker
félisten
Van már benne solo opció (Seafer Seas) de csapatban a legélvezetesebb. Illetve asszem solo-ban nem is lehet mindent csinálni.
Van benne sztori questline is
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
consono
nagyúr
válasz l.skywalker #14857 üzenetére
Azt nem is tudtam, hogy sztori is van benne Még a végén én is kipróbálom...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
pzstm
titán
válasz consono #14858 üzenetére
jópár óra lesz ha csak alap sztorit végigviszed (Tall Tales)
ÉS a tavalyi 11-12 adventures már nincs is a gameben.
Pirate's life (KArib tenger kalózai alapján), Monkey Island és sok más kisebb, valamint számos rejtett, érdekes dolog van több szigeten
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
negyven2
veterán
A közel ~1500 órányi játékidőmből olyan 1200 valószínűleg solo-ban csináltam, és bár nekem élvezetes volt így is, azért ez nem a legjobb módja a játék élvezetének. El lehet lenni egyedül is, de ez a játék tényleg társakkal a legjobb. Lényegében ebben a játékban a Hard/Very Hard nehézségi szint az, az, hogyha egyedül játszol.
Anno még a tervezési fázisban az alapötlet az volt, hogy csak Galleon-al (4 fős crew) lehetett volna játszani. A fejlesztés alatt tették bele az 1-2 fős, hajót is (Sloop). Majd az zárt alpha alatt, lett beleépítve a köztes megoldás a 2-3 fős hajó, a Brig (minél nagyobb az adott hajó, annál nehezebb kezelni azt, de ha bátor vagy akkor egyedül is használhatód a Galleon-t ). Amúgy az arany középút (lényegében a legjobb módja a játéknak), a Brig (ketten-hárman fő együtt).Amúgy december óta már van benne privát játékmód is, ahol a teljes térképen csak te és legfeljebb még 3 barátod lehet jelen, más Crew nincs. Ezt hívják Safer Seas-nek, ahol majdnem minden elérhető mint a klasszikus PvPvE szerveren, a High Seas-en Ahol max. 24 játékos, vagy 6 crew lehet egyszerre. Azért így van megadva, mert lehet ott 6 galleon, mindegyiken 4 játékos, de akár lehet 6 solo sloop is.
A High Seas és a Safer Seas közötti különbség, az, hogy a PvE lobby-ban erősen le vagy korlátozva. A kincsek értekének (Gold) és XP-jének (reputation) csak a 30-át kapod. Nem lehetsz Pirate Legends (ami azt jelenti, hogy 3 frakciónál az 50-es szintet eléred, de itt max 40-es a max szint). És nem használhatsz "saját" hajót (lehet venni saját hajókat is, aminek egyrészt nevet tudsz adni, el tudja menteni a rátett skineket, és ilyen hajóval tudsz gyorsan eladni is kincseket). Vagyis az a minimális fejlődés ami itt van, az nagyon le van korlátozva. Viszont március 14-től már nem kell majd Game Pass Core és nem kell majd PS+-se ahhoz, hogy egyedül (solo-ban), játssz majd a Safer Seas-en (a játékot valamilyen formában birtokolni kell!).“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
negyven2
veterán
Lényegében a játékban lévő mechanikákra épülő dolgok vannak megfűszerezve sztorikkal, vagyis nem teljesen nevezhetőek Story Mode-nak, de attól még érdekesek, és érdekes helyre visznek el téged. Az alap 9 fejezetes Tall Tale (Shores of Gold), mellé még jött egy játékbeli event-et felvezető 2 részes, majd utána jött a kettő "nagyágyú" A ' The Pirate's Life' ami a Pirates of the Caribbean filmekre épülő 5 fejezetes történet, és tavaly a 'The Legend of Monkey Island' nevű, a Monkey Island játékok elött tisztelgő 3 fejezetes Tall Tale.
“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
l.skywalker
félisten
Pedig egész nagy felhajtás volt amikor a Pirate's Life megjelent, mert bekerül a Johny Depp-es Captain Jack Sparrow mint karakter:
Sea of Thieves: A Pirate's Life - Gameplay Trailer (youtube.com)
Annyi, hogy nem Johny volt a szinkronja
-
consono
nagyúr
válasz l.skywalker #14864 üzenetére
Én egy csomó ilyen live service játékot észre sem veszek Kimaradnak, főleg a teljesen multisok, mert nem játszom online multit. Legutoljára is a single meg a safer seas volt az, ami miatt feltettem a konzolra, de végül jött valami érdekesebb és ment a levesbe
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
F-ECT$
titán
válasz negyven2 #14861 üzenetére
A PVP része azt jelenti, hogy egymástól szereztek meg cuccokat? Tehát lehet, hogy ha erős ellenfelekkel kerülsz össze, akkor végig szívni fogsz?
Illetve az ilyen 2-3 fős crew-nál mindenki csinál mindent, vagy kiosztott szerepek vannak?
[ Szerkesztve ]
Dive ever, work never.
-
Döglött Róka
veterán
válasz F-ECT$ #14866 üzenetére
Mindenki csinálhat mindent. A PVP meg úgy működik hogy figyeled a horizontot folyamatosan és ha sok cucc van nálad, úgy viselkedsz mint egy középiskolás a metrón jegy nélkül.
-
pzstm
titán
hogy érted az erőset? a szintektől meg bármi mástól nem lesz erősebb a karaktered, nem sebeznek többet a fegyvereid....ez a szép az egészben
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
l.skywalker
félisten
Habár én régen játszottam vele, de nincs is nagyon olyan, hogy "erős" PvP ellenfél, mert nincsenek olyan skillek vagy fegyverek, amikkel előnyre lehet szert tenni. Inkább a gyakorlat és a csapatmunka teszi.
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
válasz l.skywalker #14869 üzenetére
nem erős van, hanem ügyesebb/gyakorlottabb
-
negyven2
veterán
Ahogy mások is írták, ez egy sandbox játék, ahol csak tapasztalat add különbséget a játékosok között. PvP-t nem tudod elkerülni nagyon ebben a játékban (vagyis igen, jőhet egy 5000+ játékórával rendelkező játékos/crew és egyből elszedi tőled amit te órák alatt összeszedtél (jutalom csak akkor van, ha eladtad a kincseidet, azt a pénzt már nem tudják elvenni tőled).
De az is lehet, hogy senkivel se találkozol, mert vagy máshol vannak a PvP játékosok a térképen, vagy mindenki csinálja a másik dolgát. A hajón meg mindenki azt csinálja amit akar, de ha hatékonyan akartok lenni, akkor érdemes megbeszélni, hogy ki mit csinál, és ha úgy látod, hogy kéne mondjuk egy kormányos, vagy egy ágyús akkor odamész.
lényegében amúgy a PvP miatt jött létre a Safer Seas is, ahol egy ideig zavartalanul meg tudod tanulni a játék működését a PvE ellenfelekkel szemben. Persze nem ugyan az az élmény, mint egy PvE ellenféllel szemeben, de legalább minimális tapasztalatot adnak.
Viszont jelenleg ha full Cross-Play-be mész, akkor a PC-s oldalról lehetnek csalók. Szerencsére kikapcsolható ez, és akkor csak konzolos játékosokkal tudsz együtt játszani.
De mint írtam, a PvP-ben tényleg az a legkellemetlenebb, hogy órák munkáját tudják pillanatok alatt "tönkre tenni"Döglött Róka:
A PVP meg úgy működik hogy figyeled a horizontot folyamatosan
Sajnos tapasztalatból mondom, hogy néha ez már nem elég. S11 óta, nem egyszer fordult elő, hogy a semmiből ott volt egy ellenséges hajó mellettem a szigeten. Igen néztem a horizontot, és senki nem volt ott, majd 1 percre rá már tüzeltek rám. Az oka, az új Dive rendszer, ahol előfordulhat az, hogy közvetlen közeledben jön fel egy másik Crew (mert pont oda dobta fel őket az automata rendszer. Szerencsére mindhárom alkalommal amikor ez volt, nagyon sokmindet nem tudtak elvenni tőlem. Viszont nálam is volt olyan, hogy "merültem" Voyage-ra, és ahol felbukkantam ott már volt másik crew (ebből a legszebb amikor G5-ös Athena-ként egy 3-as Reaper háború közepén találtam magam... szerencsére nem foglalkoztak velem és el tudtam menni onnan.
-
negyven2
veterán
válasz l.skywalker #14851 üzenetére
Amúgy adtak mostanában több interjút is, és azókból kiderült, hogy valószínűleg ezt a PS5-ős megjelenést már tervezték egy ideje. Ugye tavaly év elején jött a hír, hogy a Lucid Games-el együttműködnek. Most kiderült, hogy a port-ot a Lucid Games csinálja. És a cikkek és pár korábbi pletykák alapján úgy tűnik, hogy valószínűleg már 2022-ben megszülethetett a döntés, arról, hogy a SoT PS5-re is lesz!
-
F-ECT$
titán
válasz negyven2 #14871 üzenetére
De mint írtam, a PvP-ben tényleg az a legkellemetlenebb, hogy órák munkáját tudják pillanatok alatt "tönkre tenni"
Erre voltam kíváncsi. Illetve az erős ellenfél alatt azt értettem, hogy x órát már beleölt a játékba, én meg újoncként az se tudom, hogy mi merre hány méter.És akkor ezt a részét úgy kell elképzelni, hogy elmész a PVE környezetbe kincseket / nyersanyagokat szerezni, ha összeszedtél eleget, akkor visszaviheted valami városba, ahol ha eladtad, akkor az már a tiéd, de ha útközben beleakadsz valakibe, akkor harcolhattok, és az egyikőtök győzni fog, és elveheti a másik hajóján lévő, még be nem váltott cuccokat?
Illetve mit tud ez a sandbox, hogy 1000+ órát el lehet vele tölteni? A hajókázás / felfedezés része ad ennyit, vagy a PVP?
Dive ever, work never.
-
negyven2
veterán
válasz F-ECT$ #14873 üzenetére
PvE lobby-ban (Safer Seas) nincs más rajtad, vagy rajtatok kívül, csak a PvE ellenfelek (Skeleton/Ghost hajók és ellenfelek).
High Seas-ben együtt van mindenki és mindenki azt csinálja amit akar. Vannak frakciók (Trading Company-k), akinek küldetéseket tudsz csinálni.
Van a klasszikus kincskeresős, a Gold Hoarder, akinek lényegében kincsesládákat adhatunk el. Az ő alapküldetései főleg kétfajta lehet. Vagy kapsz egy térképet, amin van egy sziget azon meg x-ek, vagy pedig kapsz egy szórejtvényt, amit meg kell fejteni és az adja meg a kincs helyét.
Az Order of Souls, az a csontvázkapitány vadászos frakció, nála főleg koponyákat tudsz eladni. Neki az átlag küldetése az, hogy kapsz egy leírást, hogy ezen a szigeten (ha nagy akkor még azt is hozzáteszi, hogy hol) itt van ez a kapitány, vadászd le, és hozd el a koponyáját.
A Merchant, az meg a sima kereskedő, ahol alapvetően annyi küldetést, hogy árukat szállíts A pontból B-be, időre.
Ezen felül még van a Reaper, aki elsősorban a PvP frakció, és mindent megvesz. Az Athena Fortune, aki a kvázi endgame frakció (csak Pirate Legend-ek férhetnek hozzá).
Vanna még World Event-ek, ahol vegyesen kapod a kincseket, de ezt mindenki látja a világban.
A játék amúgy olyannyira Sandbox, hogy lényegében nincs jelölés, hogy neked ide kell menni. Kapsz egy térképet a hajón, meg egy iránytűt, és ez alapján kell tájékozódni. Illetve a különböző, a világban lévő tereptárgyak alapján. Ezt úgy kell elképzelni, hogy pl. a x-es kincsestérképek esetén van egy térképed ami jelöli a szigetet és rajta a kincseket, neked meg kell keresni a hajón nagy térképen, hogy melyik ez a sziget. Odamész, majd a szigeten megkeresed a kincseket a égtájak és a térképen lévő domborzat alapján.
Vagy a riddle map, az annyi, hogy megkapod a sziget nevét, megkeresed, odamész, és ott meg kapsz újabb leírást (támpontot), hogy pl. ezen a szigeten az északi parton a vaddisznó szobortól délnyugatra 5 lépésre van elásva a kincs.
De van olyan is, hogy egy olyan iránytűt kapsz, ami csak annyit mutat, hogy milyen irányba kell menned, majd megérkezve a szigetre, addig kell keresni, amíg folyamatosan körbe nem fordul az iránytű.
Igen kezdőknek nem biztos, hogy egyszerű már maga a navigáció is a térképen. Szerencsére, mivel már 6 éves lesz a játék, így a net, tele van segítséggel, leírásokkal. És bár a "sajnos" szó lehet, hogy nem a legmegfelelőbb, de ennél a játéknál, nagyon jól jön az, hogy ha játszottál anno klasszikus kalandjátékokkal, ahol elég erősen gondolkodásra késztetett a játék. Vannak helyezetek (főleg a Tall Tale-ek) esetén, ahol elég sokat kell gondolkodni a megoldásokon.
Az 1000+ óra nálam amúgy ugy jött össze, hogy ez az egyik chill játékom... vagyis bemegyek és igazából nem csinálok semmit, vagy vagyok a világban. PvP-hez meg nem igazán nyúltam még.“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
pzstm
titán
válasz negyven2 #14874 üzenetére
plusz van hour glass is, Guildek is, captained ship system is amik mind hozzáadnak.
Tualjdonképpen ahányszor elindítod a játékot/új sessiont, mindig más kaland vár rád, mindig más sztori lesz aznapra
szerk.: bocsi nem neked akart menni, nyilván Te tudod ezeket
[ Szerkesztve ]
-
Döglött Róka
veterán
válasz F-ECT$ #14873 üzenetére
"De ha útközben beleakadsz valakibe, akkor harcolhattok, és az egyikőtök győzni fog, és elveheti a másik hajóján lévő, még be nem váltott cuccokat?"
Kellő odafigyeléssel/paranoiával simán kikerülhető bármilyen PvP szituáció. De ha nem figyelsz, neked mehet bárki és simán ellophat mindent amíg te egy szigeten tengődsz vagy elsüllyeszthet, vagy elbújik a hajódon és úgy lep meg. Sőt az is előfordulhat, hogy szövetségre lépsz egy másik hajóval majd egyszercsak hátbaszúrnak és elsüllyesztenek. A PvP teljesen opcionális de mindig ott van.
Ja és nincs nyersanyag a játékban, pénz van meg supply a hajóhoz/játékoshoz
-
Döglött Róka
veterán
válasz negyven2 #14871 üzenetére
"Sajnos tapasztalatból mondom, hogy néha ez már nem elég. S11 óta, nem egyszer fordult elő, hogy a semmiből ott volt egy ellenséges hajó mellettem a szigeten. Igen néztem a horizontot, és senki nem volt ott, majd 1 percre rá már tüzeltek rám"
A season 11 videókban is elmondták, le is írták. Nem jön mögéd ember a mélyből. Csak az első ember mehet oda Dive-al."How do Raid Voyages work?
Even though you can now create World Events on-demand, only one can still be active at a time. So, if you vote to start a Raid Voyage, you will dive and resurface on a new server with the World Event you voted for.
You will never dive and resurface at an in-progress World Event. Likewise, other crews will never dive and resurface at a World Event you started. You will always dive to an uncontested emergent World Event. When you are below waves, you will search for a vacant emergent World Event and resurface when you’ve found one. The emergent World Event will then turn into the on-demand World Event."A rendszer nem engedi, hogy bárki rádzuhanjon ha már elkezdtél egy raid voyage-t.
-
negyven2
veterán
válasz Döglött Róka #14877 üzenetére
És igazuk is van (legalábbis a patch után már így van)!
De ez a World Event alapú Raid-re igaz csak. A többi Voyage eseteben nem.
És esetemben ez volt egyszer. Athena Voyage, a Devil's Roar-ban, a szigetet megcsináltam, körbenéztem a sziget tetejéről (ott volt a 3 koponya), majd ledobáltam őket magam alá ahol a part volt (nem volt nálam chest).
Leugrottam, felmásztam a hajóra, megnéztem a térképet, hogy van-e Reaper a közelben (nem volt). Majd arrébb vittem egy kicsit a hajót, hogy fel tudjam húzni a koponyákat. Ez az összes művelet nem volt 2 perc. Mikor felhúztam a hajóra a koponyákat és vitorlát bontottam és indultam volna el, látom, hogy egy G5-ős Reaper Brig kerüli meg a szigetet mögöttem. Ez esetben kizárt, hogy ennyi idő alatt ideérjen látóhatáron kívülről. Mivel pont hátszelünk volt, így nekem, solo Sloop-al volt a hátrányom, így inkább a harc helyett (3 alap Athena koponya, plusz az Emissary zászló volt érték a supply mellett), kiléptem. Esélyem nem lett volna, így kiléptem (gyorsabb volt egy új lobby indítása mint maradni itt).
Vagyis valószínűleg ide Dive-olt a hajó (nem miattam, d itt van sok Ashen/Athena alapú Voyage). De olvastam már olyat, hogy harcoltak egy sziget partján (Skelton Lord), és konkrétan látták, hogy a feljött egy másik hajó. Konkrétan nem az ő szigetükre ment, hanem a mellette lévő kis szigetre.
Vagyis sima vagy nem World Event alapú Raid Voyage-ra bedobhat. Nekem pár napja volt olyan, hogy mentem egy Seafort-ra Raid-be, és mikor feljöttem, akkor egy Brig üldözött egy Galleon-t konkrétan mellettem (Siren Skull event volt).
ps. Amúgy a leírás hivatalosan arról szól, hogy aktív WE-hez nem tesz be senkit. De olyan lehet (és volt rá példa), hogy random szigeten, vagy annak közelébe volt valaki amikor is beaktiválta a WE-t egy Dive-ot kérő. De ez is javítva lett már. Csak a sima Voyage esetén maradt meg ez a "loop hole".
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
válasz Döglött Róka #14876 üzenetére
Tenyleg az alliance rendszerrol meg az emissiary-rol meg szo sem esett
-
.LnB
titán
Grounded II: Making The Last of Us Part II
Biztos volt erről szó a PS5 topikban, vagy máshol. De engedjétek meg, hogy erről megemlékezzek itt. Egy hónapos cucc, szóval nem is régi. És én borzasztóan élveztem.
Egyetlen bajom, hogy lehetett volna hosszabb és részletesebb. A másik pedig, hogy a "crunch" nincs elég nyomatékosan szemléltetve. Főleg annak fényében, hogy utána nagy hangsúlyt kap az, hogy mennyit dolgoznak azon, hogy a jövőben ne legyen crunch. Ezt itt meg is jegyezném, hogy szerintem a Sony nem fogja ölbe tett kézzel nézni, hogy a legjobb stúdiójuk teljes nyugalomban alkosson. Egyszerűen nem áll úgy a Playstation szénája, hogy ez beleférjen. Sőt már most is látszódik..Szóval maga a dokumentumfilm.. Többször elérzékenyültem. De komolyan. Egyrészt, ezek z ND-sek a legnagyobb zsenik, de tényleg. Másrészt azért, amit kaptak a szivárgások után... És képzeljétek el, én erről kicsit el is feledkeztem. Pont azért mert én úgy álltam neki a játéknak, hogy abból a szarcunamiból, teljesem sikerült teljesen kizárnom magam. Emlékszem már, hogy mekkora felháborodás volt, de szerencsére perifériáról néztem végig. Szegény ND-seknek nem volt ilyen lehetőségük. K*rva kemény lehetett nekik. És az a durva, hogy ezekről a halálos fenyegetésekről én mindig is azt gondoltam, hogy én tuti nem venném komolyan őket, mert idióta tizenévesek baromságai. Most viszont kicsit máshogy látom ezt az egészet.
Visszaolvastam most, hogy mit írtam a The Last of Us Part II-ről a Logout-ra, miután végeztem vele. Mosolyogtam is magamon rendesen. Mert tök érdekes, hogy én most úgy tekintek vissza a TLoU2-re, mint minden idők egyik legjobb játék élménye számomra. És a legdurvább/legjobb drámai történet, ami játékban van. De akkor közel sem ezt írtam le róla. Viszont annyit ülepedett az egész, hogy én tegnap is azon gondolkodtam, hogy simán ott van nálam a Red Dead Redemption 2 mögött (És az Alan Wake 2 előtt talán). A The Last of Us 2 egy ki*****tt mestermű na!
"Vicces", hogy mióta eladtam a PS5-öt, állandóan olyan játékok jutnak eszembe, hogy hmm játszanék most velük, amik csak PS-re vannak. Nioh 2, The Last of Us Remake, FF VII Rebirth stb stb..„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Döglött Róka
veterán
Nekem az NDről mindig az jut eszembe, hogy az iparban romanticizáljuk az agyatlan túlórát.
Jaj mekkora csodát raktak le, díjat is kaptak a rendezésért miközben a producerek kihajtották a stábból a szart is.És nem hiszem, hogy egy ilyen minőségű terméknek feltétel nélkül ez az ára.
-
_drk
addikt
Nem adunk el Playstation-t, ez a tanulság!
Amúgy ez a crunch a játékipar velejárója. Sajnos ha akarják ha nem ez benne van és ezt aki ott dolgozik tudja is és valamilyen szinten el is fogadják ha oda mennek dolgozni.
Fel lehetne hozni 1000 más szakmát milyen hátulutői
vannak, ennek ez.
De van is olyan érzésem, hogy ez a szakma is kezd majd egyre nem kívánatosabb lenni és nem csak a crunch, hanem az elbocsátások miatt.
Meg aki alkotni akar, az ilyen project vezetések mellett gyorsan ki ég. -
F-ECT$
titán
Nem feltétlenül az egész szakma lesz ilyen, hanem csak egy része, az AAA játékot gyártó cégeké. Szerintem várható, hogy az indie, A, AA kategóriás játékok kicsit jobban előtérbe kerülnek a jövőben. Ott van pl a Palworld, Helldivers 2, mindkettő idei, egyik sem AAA, és mégis mindkettő lenyomta hype-ban az AAA címeket egyelőre.
[ Szerkesztve ]
Dive ever, work never.
-
.LnB
titán
Kitartok a döntésem mellett, hogy eladtam. De sokat rágódtam előtte rajta. Minek két konzol nekem, ha az Alan Wake 2-t is január 30-án kezdtem, és március 1-jén fejeztem be? És csak azzal játszottam ez idő alatt. (25 óra lett ezrezve)
És gondolj bele, hogy majd most mi lesz, amikor mindenhonnan elküldtek egy csomó embert. Kevesebben fognak, nyugodtabb tempóban dolgozni?! Na persze... Ez most még durvább lesz szerintem iparág szinten.
#14883F-ECT$
Mindkét játék amit írtál csak ilyen pillanatnyi hype.. Pont azért, mert nincs nagyobb, releváns megjelenés. Jókor voltak jó helyen.[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
F-ECT$
titán
Persze, a Palworld az már cseng is le, a HD2 még talán nem, de lassan az is erre a sorsra jut. Viszont ha minden hónapban lenne jó/nagy AAA megjelenés, akkor esélyük sem lenne, most meg volt (bár jött FF7, és végül buktak, de AAA volt a Suicide Squad és a Skull and Bones is mostanában) és azt gondolom hogy az elkövetkező 1-2 évben lesz is. Ami szerintem nem is baj, szívesebben fizetek egy élvezetes játékmenetért $20/40-t, ha nincs is benne annyi tartalom, mint egy felfújt 60-70 órás de egyébként üres valamiért $70-80-at.
A HD2-be egyébként még így is több órát tettem, és jobban élveztem, mint az egyébként platinázott SM2-be.
Dive ever, work never.
-
_drk
addikt
Lejjebb kell venni kb mindenből.
Nézzük meg a Sonyt most például ha már ott voltak nagy elbocsátások legutóbb.
Látható az a 2-300 millió a Spiderman2-ben? Igen, kicsit szebb, jobban működik, lehet változatosabb is meg tök jók az átvezető videók, de ez rengeteg pénz, Én nem látok benne ennyit.
Köv játék csak sok év múlva jön, majd előtte megint felduzzaszják a stúdiót. Kb idény munka lesz mint az alma szedés.
Akkor ott a Horizon ami ugyan ez. Sok év múlva jön csak folytatás.
De ott mondjuk már biztos visszább kell venni, mert amúgy minek is ekkora map. Sok hülye átvezető videó. A rengeteg rossz szineszkedéssel előadott jelenet mellék küldetésekben. Adja a quest-et, majd a rewardot és csókolom, menjünk tovább.De tényleg eljutott oda a játékipar, hogy nincs tovább. Egy GTA6-nál is ezért beszélnek 100euróról mert rengeteg munka és pénz van benne, de ott még valószínűleg meg is térül.
F-ECTS:
Azt a 2 játékot inkább ne emlegessük, maximum hogy lehet valamit nagyon elbaszni meg pénzt mosni. Biztos vagyok benne hogy ennyi pénzből te is meg én is jobbat csináltunk volna. Annyi kreténséget ami ott lezajlott szerintem agyvérzést lehetne kapni. -
Döglött Róka
veterán
"Amúgy ez a crunch a játékipar velejárója. Sajnos ha akarják ha nem ez benne van és ezt aki ott dolgozik tudja is és valamilyen szinten el is fogadják ha oda mennek dolgozni.
Fel lehetne hozni 1000 más szakmát milyen hátulutői
vannak, ennek ez." - Nem kell, hogy a velejárója legyen, csak elfogadják. Nem minden stúdió tapossa ki az emberből a szart is.Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
F-ECT$
titán
Palworld-öt nem ismerem (de a hírek alapján azt gondolom, hogy a 15 perc hírnevet megkapta, több meg nincs benne), a HD2 legfőbb baja meg az volt, hogy többen szabadultak rá, mint a legoptimistább becslésben gondolták. Persze, voltak bugok is a játékban (melyikben nincsenek manapság?), de ~2 hét alatt azért elég jól rendbe tették a szerver oldali dolgokat és a nagyobb bugok is javultak, azóta meg már több balance patch is volt. Nekem eddig az év meglepetése így, pedig amikor először láttam valami Sony bemutatón, akkor eszembe se jutott, hogy játszani akarok vele
Dive ever, work never.
-
alratar
addikt
válasz Döglött Róka #14859 üzenetére
És jó a story, vagy ilyen alibizés csak és ilyen menj ide, öld le őket alibizés.
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
.LnB
titán
Gyűlnek a fellegek rendesen a játékipar felett. És ebből szerintem komoly bajok, és változások lesznek pár éven belül.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
_drk
addikt
válasz F-ECT$ #14888 üzenetére
A másik 2!!! Skulls és a Suicide, azoknál nem lehet releváns dolgokat levonni semmilyen tekintetben.
Palworld remek példa, hogy kevés pénzből jó nagy szerencsével lehet sikeresnek lenni és pont ezért is reménytelen a sok 100 milliós project vagy akár a kisebbek is ha ezek viszik el előttük a pénzt.
Amúgy ilyen gazdasági válság feelingje is van a dolognak, hogy túltermelés van! A felvevő piachoz képest túl sok a játék.
[ Szerkesztve ]
-
F-ECT$
titán
Igen, szerencséjük volt, hogy a 2 AAA megjelenés bukta lett, és az embereknek kellett valami, amire költhetnek. Valamiért mindkettőnél nagy lett a hype is, szóval jókor voltak jó helyen.
A sok játékmegjelenés relatív. Én anno (1994-2004 között) olvastam az 576-ot és a PC Gurut, és azért azokban is volt hónapról hónapra 15-25 játékteszt (csak tipp, nem számoltam meg), több játék meg most sincs. A különbség inkább az, hogy azokat a játékokat 5-10-30 fős bandák hozták össze pár százezer / millió dollárból, így kevesebbet is elég volt belőlük eladni, illetve egy bukás nem feltétlenül vezetett a stúdió bezárásához. Szerintem most se jelenik meg havonta több játék mint akkor, és még a játékos bázis is nőtt, csak hát sokkal több játékot kell eladni a nyereségességhez. (Illetve bár sok a gamer, de a legtöbb embernél nem csak a játék a szórakozás, így bár tök más ipar, de pl a Netflix is vetélytárs, mert ugyanúgy elveszi az emberek idejét, így kevesebb idejük marad játszani és kevesebb játékot vesznek.)
Dive ever, work never.
-
nagyúr
Resident Evil 0-t és Resident Evil HD-t (első rész) ki mire venné meg?
Playstation 5 vagy Nintendo Switch?
(RE 2-5-6-7, Revelations 1-2 az PS4-re van meg.)
-
Döglött Róka
veterán
válasz alratar #14889 üzenetére
Nem alibizés, hanem rejtvények tömkelege. Van amikor roncsban kutatsz van amikor ölsz van amikor lemész a térképről, sokminden van.
Ez nem MMORPG.
-
alratar
addikt
válasz Döglött Róka #14895 üzenetére
Ez jól hangzik.
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
hombre[EU]
veterán
válasz Döglött Róka #14881 üzenetére
Nekem az NDről mindig az jut eszembe, hogy az iparban romanticizáljuk az agyatlan túlórát.
...
És nem hiszem, hogy egy ilyen minőségű terméknek feltétel nélkül ez az ára.van egy rossz hírem, az egész világ így mūködik...a mūvészettōl a sportig. ha ugyanannyit teszel bele,mint a másik (hasonló tehetség,tudás mellett) akkor semmivel sem leszel jobb.
Life, Uh, Finds A Way
-
Döglött Róka
veterán
válasz hombre[EU] #14897 üzenetére
Van egy rossz hirem, ugyanazt a minoseget ered el, ha tovabb csinalsz valamit, mint a kiszemelt hatarido-tulora parossal.
De szep hasonlat volt..
-
Wesder
félisten
válasz Döglött Róka #14898 üzenetére
Ugyan, hisz te is todod, (sőt igazából mindenki) hogy ha szarrà vagy dolgoztatva, az csak a minőséget növeli.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo switch Oled Mario Red új 12 hónap szavatosság!
- Eladó Nintendo Switch OLED Dual Boot játékkonzol
- Asus Rog Ally Z1 Extreme 512GB SSD + Charger Dock
- XBOX Series X / S HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- PlayStation 5 / PlayStation 4 Fat/Slim/Pro HDMI IC / csatlakozó szerviz, garanciával, üzletből!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest