-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attila691112
csendes tag
Egy "gyors" kérdés : (nem tudom,h ebbe a topicba kéne-e...)
Van egy gép és "megeszi" a monitort 2-3 hét alatt... Részletesebben : a gép típusa stb egyelőre nem érdekes, hanem a hiba amit produkál : flatron monitor(ok)ról van szó : egy flatron LG monitor tönkrement : rendben van : ilyen az élet. Vettem egy használtat és az 3 hetet bírt, majd kinyiffant, még a bekapcsolónál a kontroll led sem világít : magyarul tök süket. Elvittem (1/2 év garis) kicseréltettem és rákötöttem egy flatron Samsungot. Az 2 hetet bírt és úgy járt mint az LG-s társa tök süket lett. VISZONT (és most jön a csattanó) volt a szekrényben egy régi CRT monitor ( 1500 Ft a használton) és az szó nélkül bírja simán a gyűrődést Előtte az ment 5 hónapig ,míg nem lett véve a lapos flatron. A TÁP minőségi 500 W-os FSP 2 éves. Mi lehet a hiba ? Videókártya nyírhatja ki sorban őket ? Esetleg az alaplap "zárlatos" valahol és a videókártyán keresztül végzi ki a monitorokat ? Mi lehet a baj ? Előre is köszi a válaszokat és ki mit tenne a helyemben ? (Azon kívül, h hajítsam ki az egészet) Ui : Ha esetleg kiveszem a dedikált videókártyát és az alaplapi kimenetre kötöm (van a prociban is vid.kártya), akkor lehet hogy lecsökken a gép monitor elfogyasztása esetleg éves szintre ? A videókártya : Nvidia 9800 GTX (Napi 5-6 órát mennek a moncsik)[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz Attila691112 #33454 üzenetére
Lecsökkenni semmi sem fog. Vagy megszűnik a gond, vagy nem. Szerintem a házad zárlatos, hacsak nem peches vagy. Lehet vidkártya hiba is persze. A ház nem szokott rázni? Esetleg a vidkártya kimenetnél?
-
Spet
addikt
Illetve egy elosztóra van kötve a monitor illetve a PC? Ugyanazt a tápkábelt használtad minden monitornál?
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
syberia
veterán
Szerintem vagy a 9800, vagy az áramhálózat okozza a sorozatos hibát. Az fsp tápban vannak védelmek amik a hálózat felől érkező elekronikára ártalmas hatásokat (túláram, ingadozás) kivédi, a monitoroknak nincs ilyen védelme.
A crt monitorok kinyírhatatlansága pedig legendás, szerintem egy atomháború után újra népszerűek lehetnek.https://howbad.info/
-
Attila691112
csendes tag
válasz syberia #33457 üzenetére
Köszi a válaszokat fiúk. Ott tart az ügy, hogy kicseréltem a hosszabítót (vettem egy újat), + a 2 vastag tápkábelt ami a monitorba viszi az áramot, meg az FSP tápba, vadi újrakra. A hosszabítóból (mivel az egy 3-as elosztós) megy ki minden táp. A kábelek ugyanazok voltak előtte, valaki kérdezte. Most a gépig minden vadi új, meglátjuk mi lesz. Olyan infót is kaptam, hogy a monitor és a videókártya közötti kábelben NINCS áram, pusztán jeleket visznek rajta keresztül. ( Gondolom 4szög jeleket...) Most megy a gép, tesztüzem van, meglátjuk mi lesz.... Még egy kérdés : ha a videókaresz lesz esetleg mégis a hiba oka, és megeszik megint egy monitort, akkor az lehet megoldás, hogy az alaplapi monitorcsatlakozót használni és a dedikáltat kivenni a gépből és hátha úgy jó lesz ? (mert a prociban is van videókaresz) Vagy ha esetleg az alaplap szivat, akkor mindegy, hogy melyik videókareszről megy a dolog ? Akkor is megeszi ?
[ Szerkesztve ]
-
Spet
addikt
válasz Attila691112 #33458 üzenetére
Természetesen megpróbálhatod, hogy a VGA-t kiveszed és a processzorba integráltat használod, viszont teljesítmény csökkenésben lesz részed.
-
Attila691112
csendes tag
Igen , ez világos előttem is Csak ha ezután megszűnik az , hogy 2-3 hetente lecseréljek egy monitort, akkor a videókaresz volt a hunyó. ( Amit többen kétségbe vonnak, mondván, hogy az nem tudja hazavágni a monitort,(nem folyik áram abban a kábelben) mert ha zárlatos vagy ilyesmi, max, nincs kép.)
-
Spet
addikt
válasz Attila691112 #33460 üzenetére
Kontaktos viszont lehet, így akár törpefeszültséget tud küldeni a monitor fele.
-
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Kicsit elakadtam.
Itt van nálam egy családtag gépe, aminél a következő a helyzet:
Boot közben elhasal. Van pár adat a vinyón, amit le kellene menteni, ha le lehet. Bedugtam egy pendrive-ot, amin van egy Linux telepítő. Gondoltam először megnézem, hogy működik-e rendesen a gép, ha nem a hdd-ről kell a rendszert betöltenie.
El is indult a boot a pendrvie-ról, de kifagyott. Nyomtam egy resetet, és azóta nem ad képet. A gép megy ugyan úgy, de a reset óta nem ad képet.
Elem be-ki megvolt, próbáltam másik monitorral is, de semmi. Nem igazán értem, hogy a resettől miért csinálja ezt.#KeepFightingMichael
-
-
guftabi96
addikt
Holnap tudok csak.
(Kis egészségügyi probléma miatt most nem nagyon tudok az ülésen/fekvésen kívül mást csinálni)
Majd holnap rászánom magam, hogy szétszedjem, csak addig is bizakodtam, hogy hátha van valakinek valamilyen ötlete, hogy ez mégis mi lehet, mert ilyet még nem láttam, hogy egy reset után nincs kép.
Egyébként elég régi gép, valami ddr2-es AMD.
Sajnos ide csatlakozós a vinyó, pedig úgy terveztem, hogy kiszedem belőle, és átrakom az enyémbe.#KeepFightingMichael
-
Annabella6
újonc
Sziasztok! A problémám a következő amikor újra akarom indítani a gépet van hogy nem akar ki kapcsolni ha pedig ki kapcsol csak sokadik próbálkozásra sikerül újra indítani! A windows indítása nem sikerült ennek oka egy nemrégiben bekövetkező hardver vagy szoftverváltozás lehet. Ha megsérültek vagy helytelenül vannak konfigurálva egyes windows fájlok az indítási javítás segítséget nyújthat a probléma diagnosztizálásában és kijavításában ha megszakadt az áram ellátás az indítási folyamat során válassza a windows normál módú indítása lehetőséget a másik lehetőség amit felajánl az pedig az indítási javítás indítása ( ajánlott) az így zárójelben van a normál módú indításnál nagyon csak sokadik próbálkozásra indul el ha a javítást választom betölti a programokat ki is javítja azokat ám ha újra megpróbálom elindítani a gépet akkor a probléma ismételten jelentkezik win 7 van a gépen ha jól emlékszem 4 hónapja lett újra telepítve ( Amikor elindul a gép egy problémát észlelek néha ha nézek egy sorozatot pl online akkor egy pillanatra le áll a kép hang van közben és utána folytatódik megy tovább. ) Másat nem vettem észre működése közben oh és hozzá teszem a tápegység szintén nemrég lett lecserélve.
-
guftabi96
addikt
Érdekes módon most reggel megint adott képet.
Viszont cd-ről se sikerült elindítani a linuxot, ez az üzenet fogadott, és ilyenkor befagy itt, és vége van a történetnek.
(Amikor pendrive-ról próbáltam indítani, akkor is egy ilyen üzenet fogadott.)
Szétszedni még nem volt alkalmam, délután lehet nekiesek.#KeepFightingMichael
-
Spet
addikt
válasz guftabi96 #33467 üzenetére
Fú ez már linuxos dolog, ahhoz viszont nem értek.
Egy szétkapást esetleg megér, hogy nem-e került kosz vagy paszta olyan helyre ahova nem kellene.
Annabella6: Konfigurációdról egy információt. Illetve miért lett cserélve a tápegység?
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz Annabella6 #33466 üzenetére
Tápegység típusa? Miért kellett cserélni az előzőt?
Lehet hogy ott lesz a bibi, esetleg lap.(#33468) Spet: most látom hogy egyre gondoltunk
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
guftabi96
addikt
Na, szétszedtem.
2x1 gb DDR2 Kingmax ram, Athlon X2 240, Gigabyte, gigabyte m61pme-s2p, illetve egy Ide HDD.
Semmi különöset nem tapasztaltam, minden a helyén volt.
Próbáltam a ramokat is mindkét modult egyesével mindkét slotban.
Live Linux a korábbi hozzászólásban linkelt képpel kifagy (el se indul, a menüig, ahol kiválaszthatom, hogy mit akarok vele csinálni (telepítés, kipróbálás stb el se jut)
Windows normál módban kifagy boot közben, az animáció már meg se jelenik.
Csökkentett módban a \windows\system32\drivers\classpnp.sys-nél kifagy.
Csináltam Windows Live pendrivot is, az se tud bebootolni.
Próbáltam Windows telepítőt elindítani, ott jön a kékhalál:
Bios reset megvolt.Eléggé elakadtam. Azt nem értem, hogy a live rendszerek miért hasalnak el. Nekem ebből az jön le, hogy itt nem csak a vinyóval van gáz.
Ilyenkor sajnálom, hogy nem hagytam meg tavaly a 775-ös konfigot (ami általában csak a helyet foglalta), most legalább rá tudnám arra dugni ezt a hdd-t.#KeepFightingMichael
-
Spet
addikt
válasz guftabi96 #33471 üzenetére
Ha ennyit hibázik, akkor 2 dolog lehet: vagy a CPU lábak kaptak valamit és eltörtek, vagy a lap kuka (valszeg utóbbi).
(én nemhiába vettem olyan AM3 lapot, amin van IDE )
Ha nagy választási lehetőség nincs, akkor szerezni kell egy ilyet, vagy körbeérdeklődni, kinél tudod ideiglenesen adatot menteni, vagy régi nem használt konfigot elkérni.
-
Annabella6
újonc
Az előző tápban egy kis alkatrész felpúposodott ám 5 év után a konfigurációjáról nem tudok semmit ha megmondjátok hol nézzem meg a konfigurációt akkor megírom hozzáteszem amikor a táp tönkrement nem lehetett elindítani a gépet nem kapott egy bizonyos része áramot ám a monitor no signalt írt jelen esetben viszont reagál a monitor oh és korábbi időpontra jön vissza a gép amikor sikerül elindítani úgy értem mintha egy olyan időt keresne amikor még minden jól működött.
[ Szerkesztve ]
-
Spet
addikt
válasz Annabella6 #33474 üzenetére
AIDA64 program esetében.
Manuális módszer, hogy leszeded a gépház oldalát, és leolvasod a gyártót és a típust az alaplapról. (típusjelölés alsó slotoknál, vagy memóriák környékén található).
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
Sziasztok
Lecseréltem az alaplap cpu memória triót:
i7 6700, Asus H110M-K, 2*8Gb DDR4 Crucial 2133 Mhz.
A gépem idle random újraindul?
Hogy tudom kiszűrni a hibát?
OS: WIN10, Táp EVGA 650W, Intel 535 SSD. A tri kicseréléséig nem volt gond. VGA nincs. Hőfokok jók.
Hogy kezdjem és mivel a tesztelést? (soha nem volt ilyen problémám)
-
Spet
addikt
válasz Annabella6 #33476 üzenetére
Nem elég fiatal illetve nem egy neves gyártó (számomra). Nincsenek rajta púpos kondenzátorok? Hány db memória modul van benn? Ha 2, akkor 1 darabbal ugyanezt produkálja?
-
Sidorovich
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy új Asus Strix GTX 1060 kártyát, amit be is szereltem a PCI slotba, majd csatlakoztattam a 6+2 pines tápkábelt is. Miután bekapcsolom a gépet, a kártya hűtője szerintem maximális fordulatszámon pörög, míg képet nem ad. HDMI kábellel dugtam rá a monitorra, mindkét HDMI csatlakozót próbáltam, egyiken sincs kép. Az alaplap BIOS-ában automatikusra van állítva, hogy mely GPU-val induljon. Ha átdugom a monitort az alaplapi HDMI kimenetre, akkor az IGP-től rendesen van kép és működik minden.
Mi lehet a gond? Valamit rosszul csináltam, vagy selejtes terméket kaptam és vihetem vissza? (iPonban vettem)
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Zoli54213
aktív tag
Hi!
Egyik gép a napokban elég furcsán kezdett viselkedni. Random újraindulgat, kék halálozik (THREADING_EXCEPTION_NOT_HANDLED). Ezt tudom mit jelentene amúgy, csak itt konkrétan nem tudom hogy mire érti. Jó akkor mondom újrateszem a gépet, mert nem tudtam hogy mi baja. Erre telepítés közben újraindul, még egyszer megpróbálom, kék halál. És ez egyik pillanatról a másikra lett ilyen. Azelőtt semmi baja nem volt, egyszer újraindult magától, azóta nagyon nem stabil. Mi lehet a probléma?UI.: HDD 100-100%, ez fix.
Köszönöm előre is a választ!
GigaByte X570 Aorus Elite ::|:: 48GB DDR4 3200Mhz ::|:: AMD Ryzen 7 5800X3D + NZXT Kraken Z63 ::|:: RTX 4080 Phantom 16GB ::|:: Samsung 980 Pro 1TB + 860EVO 1+1TB + 250GB ::|:: Acer XV322QK KV 32" 4K 144hz 10bpc ::|:: Logitech Z906 ::|:: Corsair HX850i
-
Spet
addikt
válasz Sidorovich #33480 üzenetére
Automatikust tedd át VGA-ra BIOS-ban.
Zoli54213: HA! a HDD tényleg 100% akkor lap vagy táp..
[ Szerkesztve ]
-
Zoli54213
aktív tag
Hát áttettem másik gépbe a HDD-t és 100-100% a HD Sentinel szerint. Táp abban a gépben egy Corsair VS 550W. Ha táp vagy alaplap, akkor én inkább az alaplapra tippelnék. Köszönöm!
GigaByte X570 Aorus Elite ::|:: 48GB DDR4 3200Mhz ::|:: AMD Ryzen 7 5800X3D + NZXT Kraken Z63 ::|:: RTX 4080 Phantom 16GB ::|:: Samsung 980 Pro 1TB + 860EVO 1+1TB + 250GB ::|:: Acer XV322QK KV 32" 4K 144hz 10bpc ::|:: Logitech Z906 ::|:: Corsair HX850i
-
Robokutya
senior tag
-
Formaster
addikt
válasz Robokutya #33485 üzenetére
A lábak között nagyon óvatosan! Szerezz be isopropilt alkoholt, talán a denaturált szesz is jó, de kérek megerősítést. A lábak közt talán fogpiszkálóval, de nagyon óvatosan, bő alkohollal és utána hagyd kiszáradni. Újrapasztázásnál és a hűtőbordára kenem fel a pasztát és plasztik kártyával egyengetem el, hogy ne legyen rajta felesleg, így tuti nem lesz megfolyás.
-
Robokutya
senior tag
válasz Formaster #33487 üzenetére
Ahm sejtettem
Bár a kis csippek körüli szar rég rajta van n ment a gép, inkább a proci alatti minimális befolyásra gyanakszom
Na de mindegy kaptam egy lapot GA-P35-DS3 bár ezen is volt valami szervizelési móka mert a lapon látok egy 3 lábú dióda cserét.
Holnap erőt veszek magamon és vagy levágom a biztit a lakásban vagy elfüstölöm az egész cucclit vagy megoldottam a problémát egy időre.Fárasztó meló egy lapcsere 2 óra matatás
-
BeeNiTTo
tag
Sziasztok.
Az asztali gépem Leesett a hangfalamrol de epphogy csak nekidölt a fallnak nem esett nagyot utanna ujraindult és a grub hibàt írt inditàskor , kikapcsoltam. Most viszont amikor bekapcsoltam a gépem elindul kiirja az alaplap tipusàt az elején és ujraindult egyfolytàban ,mi mehetett tönkre benne?
[ Szerkesztve ]
-
BeeNiTTo
tag
Közben sikerült beboot-olni egy live rendszerröl usb-n és nemlàtja a hdd-t ugyhogy azlesz
[ Szerkesztve ]
-
Robokutya
senior tag
Srácok segítséget kérnék.
Mit kell becsekkolni a bioszban ha a következő probléma áll fent
A rendszer winyó dvd olvasó és egy winyót felismer a gép.Viszont a harmadik winyót nem akarja még megjeleníteni se a biosban a csatlakozott meghajtók között se .
Viszont ha kis winyót dugok a gépre azt felismeri a rendszer.
A link alatt van a jelenlegi bios beállításom Valaki átnyálazná nekem mi a gigszer a cuccal?
Biosképek -
HoaryFox
őstag
válasz Robokutya #33495 üzenetére
Csinálj egy default értékekre visszaállítást (Restore Factory Settings talán), ha utána sem látja, nézd meg egy másik gépben, lehet maga a vinyó a ludas. Valamint csekkold, kap-e áramot (ha indítod a gépet és közben fogod a vinyót, érezni, ha felpörög), végül másik SATA kábellel, illetve portban is megpróbálhatod.
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
syberia
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F AMD R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB GDDR6 DeepCool CC560 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H510M Intel i9 11900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB GDDR6X Zalman Z3 Iceberg 850W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5 Rampage SHIVA 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M Intel i3 12100 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB GDDR6 Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 Intel i5 6500 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB GDDR5 Spirit of Gamer X 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest