- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MorsImperato
csendes tag
Sziasztok
Családunkban az egyik gépnél jelentkezett a probléma, miszerint nem indul szegényke.
A gép kb 1 évig nem volt használva (bekapcsolva se) azelőtt teljesen jól működött most viszont bekapcsol, nem sípol viszont csak egy fekete képernyőt ad. Monitorral, kábellel elvileg nem lehet gond, mert más gépre kötve ezek működnek. Kérdésem hogy lehet az, hogy a vga meghalt a sok állástól vagy esetleg valami más alkatrésze lehet hibás? -
törölt tag
válasz Hiroshi87 #11449 üzenetére
Hiroshi87: Csinálj egy BIOS retest. Aztán nézd át a BIOS-t. Azon belül a HDD-ODD-et nézd meg, hogy kiírja-e a valódi nevüket.Ha igen, nézd meg a PATA meghajtókon az összes tüskét, hogy nincs-e meghajolva valamelyik és egyforma hosszú-e az összes a 40-ből. Ha itt sem találsz hibát, próbáld egyesével a gépen hagyni a PATA eszközöket, de ezt már csak akkor, ha stabilan indul a géped minden alkalommal. Ha nincs stabil indulás, nézegesd meg egyesével a memóriákat.
otapi: Ha kiveszed a procit, a hűtőventilátorát hagyd az alaplapra dugva. Indításkor a ventillátor felpörög egy pillanatra, aztán leáll, az alaplapi speakers-ből váltakozó frekvenciájú, de állandó hangot kell hallanod. De megpróbálhatod azt is, hogy a memóriát kiveszed és csak CPU-t hagyod benne egy indítás erejéig. A VGA-d integrált?
MorsImperato: Írd le, milyen CPU, alaplap, stb. Érdemes közben darabokra szedned a gépet (bármi okozhat ilyen jellegű hibát), majd annyira össze rakni, ami a BIOS-ba belépéshez kell (egy memória, VGA, CPU) Csinálhatsz egy BIOS retest is, de az előzőek akkor is érvényesek. A tápegységet is ellenőrizd le egy másik géppel, hogy azt elindítja, avagy sem..[ Szerkesztve ]
-
hernor02
tag
válasz MorsImperato #11452 üzenetére
Így jártam már én is. Akkor nekem elég volt kiszedni a ramokat és a VGA-t, áttakarítottam érintkező tisztítóva, indult egyből.
Egy BIOS resetet próbálhatnál.Nem jegelek olyannak, akivel még nem üzleteltem, mostanában elég sűrűn "elolvadt" a jég...
-
Calibra72
aktív tag
A legbiztosabb megoldás a bios resetelésére,ha nem a jumperral resetelsz,hanem kiveszed az elemet 5 percre Persze a tápkábelt húzd le a tápegységről.
Ha így sem akar működni, vedd ki a ramot is a lapból, indítsd el,és figyeld meg, hogy jelzi-e sípolással a memória hiányát.
Ha ez sem jön be, vedd ki a VGA-t. Indítsd el, és figyeld sípolással jelzi-e a VGA hiányát.
Ha van egy sima PCI-os VGA-d ,azzal is kipróbálhatnád.
Ilyen hibát okozhat egy rossz VGA is![ Szerkesztve ]
-
Hiroshi87
csendes tag
válasz #10726912 #11453 üzenetére
Mikor megvolt a költözés és előjött ez a hiba (még nem tudtam, hogy X-edik alkalomra bekapcsol normálisan a gép) akkor ki is húztam a gépet vagy egy-két hétig, mikor meg újra próbálkoztam, újra kellett állítani a bios beállításait, szóval ez a bios reset meg is történt, de a probléma ugyan úgy fent áll. A HDD ODD-t is látja normálisan álltalában, csak ritkán nem, de ekkor mintha lefagyna a memória számlálás után. A csatlakozókkal minden rendben. 2-3 napja szedtem szét az egész gépet és takarítottam ki teljesen. (Kivéve a processzort nem szedtem le, mert az meg elég masszívan tartja a hűtője, így az alaplap resetelését kihagytam) talán az segítene a problémán. Egyébként egy Socket A tokozású alaplapról van szó)
Üdv.: Gyula
-
BigBlackDog
veterán
Kis segítséget kérnék. Nagy nehezen megvolt ma egy gépházcsere, de sajnos indítás után felpörgött minden venti kivéve videokártyáé. Képet nem láttam monitoron, csipogásról nem tudok beszámolni, mert egyenlőre nincs a házban buzzer. A bekapcsolás után nem halad tovább a gép, világít a power led és a HDD led is, USB kártyaolvasó összes lede szintén világít, ventik pörögnek. Szerintetek mi a fene lehet? Videókártya adta meg magát, vagy esetleg az alaplap?
-
Wind-Storm
őstag
válasz BigBlackDog #11457 üzenetére
Nincs valami a videokártya tápkábelével?
-
hernor02
tag
válasz Wind-Storm #11458 üzenetére
Proci alaplapi 4 tűs csatiját rádugtad? Az alaplapi csavarokat jól meghúztad, földelnek?
Nem jegelek olyannak, akivel még nem üzleteltem, mostanában elég sűrűn "elolvadt" a jég...
-
hernor02
tag
válasz BigBlackDog #11457 üzenetére
Bios reset megvolt?
Nem jegelek olyannak, akivel még nem üzleteltem, mostanában elég sűrűn "elolvadt" a jég...
-
BigBlackDog
veterán
válasz hernor02 #11461 üzenetére
Bios reset megvolt, kapásból nincs elem a lapban (cserélni akartam, csak még az újat nem szereztem be). Videókari tápján megjön a 12 Volt. 4 tűs alaplapi csati rajta van. A házba behajtottam a távtartókat, rá az alaplapot csavarokkal rögzítve.
Szerintetek mi lehet a hibás?[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz BigBlackDog #11462 üzenetére
Annyi minden lehet, én kipakolnék abból az alaplapból mindent, videokártyát is ha van integrált a lapban majd ha még mindig nem jó, akkor kivenném a lapot is és „desktop-konfig"-ként próbálnám beindítani..
-
BigBlackDog
veterán
válasz Wind-Storm #11463 üzenetére
Pontosítanék kicsit:
Bekapcsolás után megy 3 mp-ig, majd leáll minden (alaplapi led világít) 3 mp-ig, majd elindul és nem történik semmi. De a videókártya ventije meg sem mozdul, de nem is melegszik a kártya. -
törölt tag
válasz BigBlackDog #11464 üzenetére
Ha nem indul el a videó kártya ventije, akkor vga hibának tűnik elsőre. Ha van csere darabod, próbáld meg kicserélni.
Hiroshi87: Akkor lépj tovább a hiba kereséssel a memóriák felé. Egyesével indítsd mindegyik foglalatban kipróbálva. Nekem is egy socket A-m van, egy asrock k7s8x, ez pl a dimm 1-ben nem hajlandó lekezelni memóriát. Mivel bizonytalanul, de mégiscsak hajlandó volt sokadik próbálkozásra elindulni, így a tápegységet is meg lehetne nézned egy csere darabbal...bocs a késői válaszért, de vendégek voltak -
otapi
tag
válasz Calibra72 #11455 üzenetére
Végül, megvan mi volt a baj:
Hibás volt a proci! Mondjuk, a következő okok valamelyike miatt válhatott azzá:
- a konfighoz képest egy elég gyengus valaha 300W-os táp volt benne
- az alaplap CPU foglalatán az egyik tüske sérült volt.
Költői kérdés, hogy miért pont most adta meg magát és eddig miért futott jólA megoldás egy másik proci és egy 500W-os chief táp beszerzése volt...
Tanulságok:
- A szervizt (ahova vittem) ezúton is csókoltatom: a három hibás alkatrészből végülis az egyiket eltalálták. Még jó hogy a vizsgálatért nem kértek pénzt (bár kétszeres áron beraktak volna egy új alaplapot ha hagyom...)
- Az alaplap CPU nélkül nem csiporászik semmit. Tehát egy tökéletes alaplap is néma marad ha rossz a CPU. (legalábbis nekem ez új infó volt, talán másnak is hasznos lehet) -
Newyorker
addikt
SEGÍTSETEK!
Van egy alábbi gépem:
ASUS A8N-E, AMD Athlon 64 3700+, Zalman cnps7700 alcu, MSI 7900GTO 512MB PCI-E, 4x512MB Twinmos 400 dual, Creative SB X-Fi mX Xtreme Gamer, Samsung 970P 19'', Maxtor 200GB+320GB SATA, Asus DRW-1608P Dual Layer, Chieftec 420w Double Fan PFCA napokban elkezdett az alaplapi venti búgni, a szokásos néha búg, néha nem! Éjjel menni hagytam a gépet, majd volt egy áramszünet! Reggel ugye látom áll a gép.
Bekapcs, majd elindul BIOS kép bejön, tovább megy, kijelölöm windows normál módú indítása, majd bejön a win logó és kikapcsol a gép!Ennyi!
Ha készenléti módba indítom, akkor elindul a win ugye.
Mi lehet?
★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz BigBlackDog #11469 üzenetére
Nem hinném. Ott valami gond van a táppal.
-
Newyorker
addikt
válasz CoolMan #11468 üzenetére
Úgy akartam írni, h nem készenléti mód, hanem őőő..., nem ugrik be a neve (ilyen grafika szegény üzemmód vagy mi), de közbe beindult! Igen, Horatio Cane köszi
MÁS, mert közbe beröffent és nem táp lesz a baj!
Van egy asus a8n-e alaplapom és a lapon lévő ventit, mert csapágyas szeretném cserélni, passzív bordára.
Ha alacsony a fordulat a jelenlegi szarakodós ventimnél újra indul, majd ki is írja a bootnál, hogy .....fan fail, vagyis nem oks. Ezt azért írja ki, mert érzékeli, h túlmelegszik, vagy azt érzékeli, h nem megfelelő a venti fordulatszáma. Mert ha a 2. és én passzív hűtést teszek fel, ergo ott nem lesz venti, sem fordulatszám és ettől nem fog letiltani?
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz Newyorker #11472 üzenetére
Ja igen, Horatio Cane nekem a filmbeli neve jutott eszembe he he
"(ilyen grafika szegény üzemmód vagy mi)" = csökkentett mód
Szerintem a BIOS-ban ki lehet kapcsolni, hogy ne figyelje a chipset venti fordulatát és akkor nem fog hisztizni miatta. Viszont passzív hűtéssel lehet, hogy túl fog melegedni a chipset. Lehet most is azért rosszalkodik a lapod mert túl melegedik. -
Newyorker
addikt
Nah közbe meghalt teljesen a gép, már a laptopról írok!
Helyzet a következő!
Ha a tápot hátul bekapcsolom elindul a gép magától, nem kell elől kapcsolni, de videójelet nem ad, nos? mi szállhatott el?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Newyorker #11475 üzenetére
Ha nem lehet kikapcsolni, akkor be lehet tenni egy hűtő ventilátort ugyanarra a foglalatra dugva, ahol a csapágyas darab van most és csinálsz vele egy kis légáramlatot a gépházban. Így mehet a passzív hűtés és a lapod is csendben lesz. A + hűtés a gépházra eleve javasolt, mert a passzív hűtés átlagban gyengébb hatású, mint az aktív. Legjobb elhelyezés az ODD-HDD-k alatt lenne, úgy, hogy az befelé fújja a levegőt: a tápegységed kifelé szívja, így máris van egy keresztirányú légmozgásod. De elvileg ki lehet kapcsolni. Egyébként egy 6 centis ventilátor 990 forint...
Mod: Bármi elszálhatott. A kiderítéséhez, hogy az alaplap adta-e meg magát (pl a chipset, aminek gyenge most a hűtése) Kéne cserélned videó kártyát próbára, kéne tápegységet, memóriát cserélned próba erejéig. Ha van valami a PCI foglalatba dugva, azt vedd ki belőle, amíg nem stabil a géped. A hűtést meg gyorsan cseréld át a passzívra: a ventilátor alacsony fordulata gyenge, pár perc alatt túlmelegszik alatta a cucc.[ Szerkesztve ]
-
CoolMan
MODERÁTOR
-
Newyorker
addikt
Az a baj skacok, h nekem itt nincsen itthon plusz táp, meg ez-az, szval ez szerívízgyanús dolog lesz! Ha lenne le tudnám tesztelni és ki tudnám szűrni a hibás alkatrészt, de sajnos nincsen Remélem olyan cucc szállt el, amit gyorsan pótolni tudok és helyre lehet tenni rajt a most fent lévő win-t
-
Newyorker
addikt
válasz Newyorker #11484 üzenetére
a procit még nem néztem!
a gép ugye tápkábel beugására indul, a HDD led folyamatosan világít, de hallom, h be nem bootol! egy kondi sincs felpuffadva sem a tápban, sem a lapon, semminek nincs égett szaga! a házon lévő reset és bekapcs gombra nem reagál! ennyi
szerintem alaplap lesz
-
Newyorker
addikt
válasz CoolMan #11486 üzenetére
ezt a gépet anno én tettem össze 4-5 éve, szval ha nem muszáj nem vinném el szervizbe, hanem én megcsinálnám a lapcserét!
szerinted mennyire tuti, h a lap szart be?
mert ha tuti, akkor berendelem most és megjön összeteszem és kész
-
törölt tag
válasz Newyorker #11489 üzenetére
Én nemrég cseréltem alaplapot és nem telepítettem újra a gépet. XP Pro. az OP. rendszer, a javítás funkcióval frissítettem a rendszert és jó lett. A régi programok egy részét újra kell telepíteni, de az adatok megmaradtak.
Azt, hogy valóban az alaplap rosz, vagy más a hibás, 100%-osan csak cseredarabokkal (táp, vga) tudnád kideríteni.[ Szerkesztve ]
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz Newyorker #11489 üzenetére
Letöltöd a mostani lapod manualját abban le van írva. Itten van Amúgy nforce4 ultra chipsetes a lap.
Mondjuk azért 100%-ra nem lehet mondani, hogy a win túléli a cserét, de nagy az esélyed rá.
Meg ahogy Tiger.huhhhh kolléga írja "Azt, hogy valóban az alaplap rosz, vagy más a hibás, 100%-osan csak cseredarabokkal (táp, vga) tudnád kideríteni."[ Szerkesztve ]
-
Newyorker
addikt
igen, tudom, hogy csak cseredarabokkal, csak ahhoz beadom szervízbe, megállapítják a hibát nagy suskáért, azt hozzam el
-
-
-
-
Newyorker
addikt
válasz CoolMan #11497 üzenetére
figy én is arra saccolok!
ha a táp lenne valszeg ugye szaga lenne, ill esélyesen nem is indulna, sőt még tehermetesítettem is, úgy hogy a házventiket leszedtem, de úgyse ment
ha a vga lenne, akkor valszeg a resetre reagálna
ramnál valszeg csipogés lenne
hdd tuti nem, bejönne a bios
proci, még ez kérdéses, de inkább a lap esélyesebb
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz Newyorker #11499 üzenetére
Igen, így tényleges tesztelés nélkül (gondolok itt hardver cserére) a leírt hiba alapján az alaplapra lehet következtetni, de ugye ez, az említett tesztelés nélkül nem lehet 100%-os megállapítás. Azért mondtam, hogy TE döntesz.
Mennyi lenne a másik lap? mert ha nem drága akkor szerintem bevállalhatod a cserét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest