Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• robi-k

őstag

válasz chungey9 #33472 üzenetére

+ #33469Kolondrum
    Ha az inverter és a napelem távolabb van, mint 5 méter (épületen belül vezetett kábel) vagy 2 méter (épületen kívül), akkor az 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet - azaz az Országos Tűzvédelmi szabályzat alapján, tűzvédelmi leválasztó kapcsolót kell beépíteni.
    Én is előkészítem a ház melletti fedett kocsibeállót napelem panelek telepítésére, kiépítve hozzá a kábelezést az inverter helyétől: a tűzvédelmi kapcsolónak a 230 V táp, és az inverter felé pedig megy a két DC (+ és -) vezeték.
    Automata tűzvédelmi kapcsolónak én a LuluElectric LFS-S1-L kapcsolót terveztem be a másik épületen elhelyezendő panelekhez, amely tűzvédelmi kapcsolót a napelem panelek mellett, jól látható helyen kell majd beépíteni.

#33481Kolondrum
    A döntésnél vedd figyelembe, hogy NAGYON megnőttek a vállalási határidők a HMKE kiépítésére (min. 180 nap, de jellemzően 240 nap), és a szaldóhoz csak akkor tudsz majd csatlakozni, ha addig elkészül a HMKE rendszer, és megkapja a szükséges üzembehelyezési engedélyeket. A szaldó elszámoláshoz történő csatlakozás végső dátuma pedig közismert, 2023.12.31- azaz nincs is igazából sok idő a gondolkodásra...

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák