Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Geresics

    Topikgazda

    válasz canniball #6834 üzenetére

    Azért egy ilyen rendszer konfigurálása nem áll meg ennyiből :N
    Kell konfigurálni az inverterben akkukat és az aggregátort is, hogy milyenek, minden egyes paraméterrel, töltőárammal meg mindennel. Töltöttségi foknak megfelelően százalékosan kell paraméterezni, hogy mikor mi történjen. Mikor lássa el a fogyasztókat a napelem, mikor az akku, mikor az aggregátor. Mikor töltse a napelem, mikor az aggregátor az akkukat. Milyen körülmények között meddig engedje lemerülni a napelemet. Van téli és nyári program is. Hány százalékos töltöttségnél, hány °C-os akkuhőmérsékletnél, stb. hány amperrel történjen a töltés? Az akkunak a hőmérsékletét pl. az akkutól kérdezi, és hiába adjuk meg neki, hogy nincs benne hőmérő, újra és újra visszaállítódik, hogy van, és fura mért eredményt kap róla pl.
    A Bannertől megkapták a telepítők a pontos paramétereket minden opcióhoz, de az SMA random elfelejti őket. Ráadásul az SMA úgy fest, hogy saját teszteket futtat az akkun, mert a töltésvezérlése az első 1-2 napban nem volt hajlandó értelmes áramerősséggel tölteni, és tök fals töltöttségi szintet mutatott, aztán hirtelen magától jó lett. Az aggregátor 2 héttel később érkezett, a bekötés és paraméterezés után kb. minden addig elért konfigurációs eredmény ment a levesbe.

    (#6831) MrZed001
    Tényleg nem szerénykedésből mondtam, hogy nem értek a szigetüzemhez, hanem konkrétan nem értek hozzá. A közelmúltig még csak végiggondolni sem voltam hajlandó, hogy hogy kellene jól megcsinálni, hogy mire kell figyelni kialakításnál, telepítésnél, beüzemelésnél, üzemeltetésnél, mert mindig lepasszoltam a feladatot. Most is csak azért voltam hajlandó kimenni, mert a legjobb barátom (mesterdiplomás villamosmérnök) már az ideggörcs szélén járt csak attól, ahogy végigolvasta az install guideot, és megkért, hogy legalább a beüzemelésnél legyek ott, mert azért ha nem is ismerem az SMA-t, láttam már invertert, és tuti lesz olyan kérdés, amire fogom tudni a választ. Volt is. Meg sokat segített a "más gyártóknál ilyenkor az szokott lenni, hogy..."

    Nincs semmi jegyzetem amúgy, mert itt is megúszásra játszottam, de most a Ti kedvetekért meg fogom kérdezni a rendszer összetevőit (akkuk, inverterk, aggregáto), csak félek ezzel megint megkockáztatom, hogy újra bele akarnak rángatni :DDD

    *MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor

Új hozzászólás Aktív témák