Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gorbep

    senior tag

    válasz VaZso #56958 üzenetére

    Szívesen segítek az illetékeseknek.... csupa jófejségből is:

    Nincs itt gond... az 1.8.0 és a 2.8.0 is maradhat, csak nem jó a definíciója...

    Jelenleg a mérés fázisonként történik... és minden fázison áthaladt az energia előjelének megfelelően vagy az 1.8.0 vagy a 2.8.0 regiszter értékéhez adódik abszolút értékben. Annyit kellene változtatni a mérési metóduson, hogy először kellene előjelesen összegezni a 3 fázison áthaladt energiát, aztán az eredmény előjelének függvényében vagy az 1.8.0 vagy a 2.8.0 regiszter értékéhez adni abszolút értékben.

    Nem láttam ilyen forráskódot, de gondolom ha a proci elég gyors benne, akkor a mérési időablak 20 ms. Ha ehhez nem elég gyors, akkor ennek valami egész számú többszöröse.

    Gyártói hozzáállás kérdése, mert annak, aki írta a kódot, ez teljes körű teszteléssel is max 1 napi programozói feladat.

    A KÉRDÉS CSUPÁN A SZÁNDÉK....

    Ettől se a statisztika nem hibázik, se a mérnöki definíció nem csorbul, max a hálózati engedélyes esik el egy igazságtalan profittól, amiért nem dolgozik meg, csak a mágneses tér a 3F transzformátor vasmagjában. Ha figyelembe vesszük a statisztikai átlag kiegyenlítő hatását a nagyszámú fogyasztó miatt (trafónkén summázva minimális aszimmetria), akkor becslésem szerint 1 ezrelék nagyságrendű villamos veszteségről beszélünk.

    [ Szerkesztve ]

    - Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......

Új hozzászólás Aktív témák