Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #31733248

    törölt tag

    válasz HunChris #39124 üzenetére

    Én nem a "tervezik korszerűsíteni" típusú hírekre vagyok kíváncsi. Biztos nem tudsz róla, ezért leírom: az amerikai atomipar immár 26. éve nem képes arra, hogy a saját országában atomerőművet adjon át, :( mindezt úgy, hogy az amerikai atomerőművek erősen elöregedettek, átlagos életkoruk pedig 40 év...

    #39129 korkor

    "biztosan csak az orosz medve tud ma ilyet építeni és oda még jobban elköteleződni?"

    Tudnál egyetlen olyan nyugati érdekszférába tartozó céget mondani, amivel ma érdemes lenne építtetni? :N A kérdést annak a fényében vizsgáld, hogy még Franciaország is áramimportra szorul jelenleg és nemhogy építeni nem tud, de még a saját atomerőműveit sem képes karbantartani... Szerinted mi ügyesebben megoldanánk ezt a problémát, mint Európa atomnagyhatalma?

    kiir

    A forrásom ugyanaz, mint bárki másnak: a megjelent rendelet. Azt tudom írni, amit a valóságban, az ágazat ismeretében látok, semmi titok nincs benne. A szájkaratézáshoz pedig semmi kedvem.

    Andras6800

    Szeretném felhívni a figyelmed arra, hogy jelenleg komoly energiaválság van, de nem csak nálunk, hanem egész Európában. A szaldó elszámolás fenntartásának többletköltsége sokszorosára nőtt, ráadásul pont akkor, amikor az európai ipar rogyadozik és az európai gazdaság recesszióba tart, a választók millióit pedig egész Európában az állam kénytelen megvédeni a piaci áraktól.

    Rengeteg, a liberális propagandasajtóból származó, tényszerűséget nélkülöző butaság elhangzott már ebben a topicban, ilyen például az is, hogy nincs semmiféle hálózatfejlesztés. Csak hogy a nagyságrendeket lássuk: egy jelenleg működő HMKE-re aktuálisan közel 2 millió forintos hálózatfejlesztési költség jut, amit az MVM-től Mészáros Lőrinc érdekeltségéig a különböző cégek a szintén sokat szidott és megemelt összegű rendszerhasználati díjak segítségével fizetnek. Jóval 200 milliárd forint feletti a számla.

    A kritikád amúgy jogos, rengeteg dolgot sokkal jobban lehetett volna csinálni. De a megtérülésre vonatkozó matek teljesen más lenne, ha piaciak lennének az árak, arról viszont a magyar társadalom jól látható többsége hallani sem akar - megjegyzem, a napelemesek többsége sem.

    Az uniós joganyagokkal kapcsolatban pedig erősen megmosolyogtató értelmezéseket láthattunk itt, de ezek vágyvezérelt félreértések csupán.

    Polllen
    User_2

    Az MEKH több alkalommal is nyilvánvalóvá tette, hogy az eddigi szaldó elszámolás '24-től nem fog működni, mert az Unió nem engedi. Arról nem ők tehetnek, hogy a sajtó ezzel nem foglalkozott a súlyának megfelelően. De abban természetesen igazatok van, hogy ezt sokkal erőteljesebben kellett volna kommunikálni, kormányzati szinten is mindenki számára egyértelművé téve, hogy az eddigi elszámolás meg fog szűnni. Megjegyzem, nem éppen hálás feladat, nézzétek csak meg, milyen buta személyeskedésekben volt részem itt az elmúlt hónapokban... De a rossz hírek hozói gyakran így járnak.

    A "mi éri meg" simán változna piaci viszonyok mellett, ezt sem szabad elfelejteni.

    kardkovacsi

    "Tipikus Fideszes gyökérség, hogy megint az EU-ra próbálják fogni. Le volt írva a szabályozásban, hogy úgy kell átalakítania a kormánynak a rendszert, hogy a régiek ne járjanak rosszabbul, azaz nem veszítsenek el jogokat."

    Próbáltam veled megértetni, de továbbra is teljesen félreértelmezed...

    Gyuc

    "Szia! Esetleg arról tudsz valamit hogy az OFT folytatódik?"

    Halvány segédfogalmam sincs.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák