Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 7Heads Drago

    veterán

    válasz Stooner #28215 üzenetére

    Vagy a 3 inverter ---> 3 probléma.
    Kezdjük ott hogy a 3 inverter garantáltan drágább, mint az 1 nagy.
    Az általad említett márkára ha jól látom csak 5 év a gari és ezt akarod te használtan beszerezni. :W
    Mivel nagy értékű cuccról van szó engem érdekel a gari. És gondolom a biztosítónak se mindegy ha leég a ház és egy tákolt használt rendszer van bent.
    A nevesebb elismert gyártók 10 év garinál tartanak olcsóbban, mint ez.
    Mi beszélgetünk az egyik telepítő cég felmérős emberével az akkus rendszerekről. Nagyon kevés olyan esett van ahol megéri vele foglalkozni. Persze itt van szaldó... valszeg azért. És túl sok a korlát is. Még a 15-ös rendszer se nagyon hiszem hogy elvinne egy házat normál használat mellet. Értem ez alatt hogy egyszerre több nagy fogyasztó nem mehet, mert félő hogy letilt. Illetve áramszünet esetén meddig bírja. Egyik napról a másikra átvinni is nehézkes vele nem hogy az egyik hónapról a másikra. Sajnos a napelemek termelése épp azokban a hónapokban a leggyengébb, amikor a legmagasabb a fogyasztás a háztartások többségében. :W
    Az egész rendszer gyenge pontja az inverter és az akku. Mindkettő drága és szaktudást igényel a cseréje. Az akkuk pedig garantáltan tönkre mennek.
    Egy 5 kwh byd akku: [link]
    Sokat mond ez a kép mire és meddig használhatod:

    6,5 órát bír ki ha mos egy 1000w-os mosógép? Nálad ez nyilván 3x annyit jelent. Kár hogy nincs már ilyen mosógép.... vagyis a forgótárcsás az még belefér: [link] Sztem több kell belőle, mint 3 db. És nagyon kérdéses számomra hogy mire az akku tönkremegy visszahozza-e az árát. Nálunk egy napelemes rendszer
    Norvégiában már ott tartanak hogy betiltják a konnektoros töltést. [link]
    Ők pedig élen járnak a zöld dolgokban, szóval nálunk is ez lesz csak később.
    Ezt a napos időben való töltést meg nem én értem.... Ha borult az ég nem mész el dolgozni, vagy bevásárolni? Vagy elmarad a család látogatás? Olyan falakat fogsz magad köré húzni amikbe garantáltan ütközni fogsz. Nekem semminyire nem szimpatikus ez.

    [ Szerkesztve ]

    Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.

Új hozzászólás Aktív témák