Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • brodorics

    csendes tag

    válasz 313313 #24375 üzenetére

    jelenleg fával fűtünk. ebben az időben kb.20-25kg fa elég a házunk fűtésére naponta, össz. 4-5 köbméter egy télen. Igaz nincs nagy meleg, max 22C esténként. Meg, éjjelre úgyis kinyitjuk bukóra az ablakot. :D Elég jó a fűtési rendszerünk, a ház is szigetelt, meg ablakcserés. Nem igazán a megtérülés a cél inkább csak annyi, hogy meguntam a fával való bajlódást. Meg azt látom, hogy az erdészet is meg mindenki átvágnak a fával. Az egyedi köbözéssel kb. negyed annyi fával hoznak kevesebbet, és drágábban mint korábban. 20 db 375-ös panelünk lesz déli 15 fokos tájolással. Tudjuk később bővíteni SolarEdge SE 9K inverterünk lesz hozzá. Még ha rá is fizetek annyit mint amennyibe a fa kerülne, meg sem kell mozdulnom. Azt meg amibe kerül elengedem.
    Tudom mindenki a klímát javasolja, de abból kellene min. 4db, ha az egész házat akarom fűteni vele, akkor meg talán még 6 is. Mennyi is egy jobb klíma?
    Tényleg! Ezeknek az éves kétszeri felülvizsgálata az mekkora összeget emészt fel?
    Na szóval ki milyen kazánt javasol, illetve mivel van tapasztalata? Érdemes megvenni a Boscht, vagy egyéb hasonlóan jónak mondott minőség?

Új hozzászólás Aktív témák