Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ProdyG

    senior tag

    Íme egy kép a DÉLI tetőnk tervéről (ezt az oldalt szeretnénk telepakolni):

    Nagy nehezen be lehet oda szuszakolni 15 napelemet, de én így laikusként kicsit változtatnék rajta.
    - az alsó sor nagyon rá van tolva a tető aljára, szinte rá van tolva a vízelvezető csatornára. persze tudom, hogy ezzel lehet a legtöbb helyet spórolni, de én azt mondanám, akkor inkább legyen 1-2 panellel kevesebb a tetőn. szóval én olyan 1 cserépsort csak szabadon hagynék alul. Mi a véleményetek?
    - ahogy a képen látható, van egy előtető is ott, ahová felférne még 4 napelem. A fő tetőnek kb 15 fok a dőlésszöge, ennek a kis előtetőnek inkább csak 10 fok. És ez az előtető picit árnyékosabb is (ez most látszik is a képen, de az a távoli fa kb csak télen árnyékol). Szerintetek jó lenne, ha a fenti tetőt picit szellősebbre vennénk (az alsó cserépsor miatt), és az előtetőre raknánk még 4 elemet?
    - illetve a fő kérdésem, amit nem tudok eldönteni: mennyire kell a drágább SolarEdge rendszer nekem? Ezen kép alapján gondolom nem igazán, kérdés, hogy ez az előtetős dolog mennyire kavar be. Illetve a későbbiekben ha bővíteni szeretnék, akkor az már mindenképp az nyugati, vagy keleti tetőn történne (ahol természetesen tengernyi hely van :D ). Hosszú távon gondolkodva lehet mégsem pazarlás az SE rendszer?
    Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák