Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • drdre

    csendes újonc

    Na úgy néz ki h működni kezdett a hollandiából rendelt DSMR reader. Tulajdonképpen a csatlakozót kellett megfordítani az RJ12-es kábel végén, mert nem volt jó a kimenetek sorrendje.
    Telnet-el megnéztem milyen adatok küld és egy furcsaságot találtam az utolsó obis kód az áramszolgáltató szöveges üzenet nálam ilyen:

    0-0:96.13.0(????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????)

    Másnál is így néz ki? Olyan mintha valami dekódolási hiba lenne vagy csak nem küld semmit az ELMŰ és teleszórja ilyen karakterrel.. Vagy az is lehet h az RJ12-es kábel túl hosszú (1M-est sikerült bedugni mikor cserélték az órát).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák