Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lszlogal

    senior tag

    Vodafone TV bekötés menete:

    A 1270-es telefonszámot tárcsázva a 6-os menüpont alatt rendelhető meg a szolgáltatás. Miután telefonon szerződést kötöttél, néhány napon belül hívni fognak a Magyar Telekomtól időpontegyeztetés végett, hogy mikor jöhet behúzni az oszlopról a légkábelt (mivel a vodafone T. hálózaton szolgáltat, ezért ők, vagy az alvállalkozói fogják behúzni a koax / optikai kábelt, attól függően hogy a területeden mi érhető el ). Közvetlenül utána hív a Vodafone is időpontegyeztetés végett. Nálam úgy zajlott le az egész, hogy ugyanarra a napra volt időpontja a T-snek, és a Vodásnak is. Csak az egyiknek 8-10 óra között, a másiknak 10-12 óra között. Modemet / ONT-t a vodás hoz, a vodafone saját szoftverével. Elhúzzák az UTP-t a TV boxokhoz, és kb. ennyi volt a szerelés. A végén egy mobilon ujjbeggyel aláírsz, és ennyi. A szerelő ismerteti a szolgáltatást, megmutatja a box minden csínyját-bínyját.

    Az árakról egyébként a szerződésben lehet tájékozódni, mindenekelőtt el kell olvasni, mert vannak benne érdekes dolgok.

    Vodafone TV rövid beszámoló:

    Őszintén megmondom, kellemes csalódás volt számomra. A bejövő koax végére tettünk az alvállalkozóval egy osztót, arra csatlakozik a Vodafone által beüzemelt Sagemcom Fast 3686 V2 modem (a másik kimenetére pedig a Telekomos).
    A szoftver koppra ugyanaz mint a Telekomé, semmi extra. Még nem bugtesteltem, de biztos akad benne bőven.

    Egy tenyérnyi nagyságú Sagemcom boxot kaptunk, melynek a hátoldalán van egy 12V DC bemenet, egy DVB-C bemenet, egy ethernet csatlakozó, illetve egy HDMI kimenet, egy USB csatlakozó, melyből a DVB-C tuner és az USB tiltva van. Se scart, se jackes AV csatlakotó nincs rajta.

    A távirányító egy kissé nehéz, és nehéz megszokni a gombok elhelyezkedését. De használható.

    Akkor egy kicsit bővebben a szolgáltatásairól:
    Indítóképernyő, amit nem tudok kikapcsolni:

    Egy dolgot hiányoltam a Telekom IPTV-ből: A csatornalista.
    A fel-le nyil megnyomásával elérem a csatornalistát, és rá tudok kapcsolni egy adott csatornára. Amennyiben elérhető a visszanéző funkció a csatornán, akkor csak egyszerűen ránavigálok arra a filmre amit lekéstem, és lejátszom.
    Timeshift: A timeshift a cloudban rögzül (csak bizonyos csatornáknál, a többségében igen), így órákat is vissza tudok tekerni a box üzembe helyezése után.
    Csatornalista:

    Menürendszer:

    Szerintem kissé átláthatatlan menürendszere van (nekem annak tűnt elsőre), elég furcsa volt elsőre. Az EPG például csak a menüből érhető el, ami egy kis kényelmetlenséget okozhat.
    A listás menürendszer nekem sokkal jobban tetszik.


    EPG:

    Felvétel:

    Az adott film akkor is rögzül, ha a box nincs áram alatt (Cloud). Ha elindult a kedvenc filmed, a felénél jársz, rákattintasz a rögzítésre, akkor nem onnantól kezdi el rögzíteni ahol megnyomtad a gombot, hanem az egész film rögzül az elejétől. Vagyis csak belerakja a felvételek mappába. Összesen 90 óra felvétel lehet, és 90 napig tárolja a rendszer azt. Ha megtelt a tárhelyed, akkor automatikusan törlődnek a régebbi felvételek. De be lehet állítani, hogy miket ne töröljön ilyenkor.
    Nem lehet beállítani hogy az EPG-hez képest mikor indítsa el a felvételt. A film kezdete előtt pár perccel elindítja, és akkor fejezi be, mikor vége a filmnek. Ha van 20 perces csúszás, akkor 25 perccel többet vesz fel.

    Beállítások menüpont:



    Igazából egész sokmindent be lehet rajta állítani, manuálisan frissíteni (frissítést keresni) az os-t, stb. Alap dolgok, amik a Telekom TV-nél is megtalálhatóak.
    A kedvenc opcióm: a deep standby, és a kikapcsolás időzítő.
    Kikapcsolás időzítő: Ha X ideig nem nyúlsz a távhoz, akkor standbyba kerül a box.
    Standby: a háttérben fut rajta az os
    Deep standby: leáll az os, és kilövi a LAN portot, csak az infra működik, és egy piros LED világít rajta
    Ha a standby módot deep standbyba állítom, kikapcsolás után 10 perccel kerül deep standby módba, hogy ha véletlen kapcsoltad ki, ne kelljen megvárnod a boot időt. Ami kb 15-20 másodperc.
    Minőség: 6-7Mbps-el küldik le a HD streamet, ami szebb mint a Telekom 10Mbps-e. Az SD stream pedig 2-2,5Mbps-el ketyeg.

    Amiből van HD stream, akkor abból nincs SD

    Van rajta youtube és amazon prime app, hamarosan kerül rá egy app store, amiben lesz netflix,s tb. A box támogatja a 4K-s felbontást
    Vodafone TV mobilapp: Semmi extra, lehet benne felvételt, sorozatfelvételt időzíteni, visszanézni. Illetve ott is működik a timeshift, és a műsorvisszanéző. Úgy tekergetsz benne, mint egy sima VLC video playerben.
    A TV adásokat pedig mobilról is rá lehet küldeni a boxra

    egy előfizun 4 mobil lehet, abból kettő használhat streamet

    Hibajelentés, hibakezelés, javítás:

    Hibát jelenteni ugyanúgy a 1270-es telefonszámon a 6-os menüpont alatt lehetséges. Amennyiben nincs szolgáltatás, előzetes kivizsgálás után küldenek szerelőt. Ha nem vodafoneos hiba van (ha a T. hálózatában vana hiba), akkor küldenek egy Telekomost is. Ha ő sem talál hibát, megint jön a Vodafoneos. Ha a Vodás sem talál megint, akkor jön egy közös kiszállás (ezt nagyon megcifrázzák sajnos, majd biztos találnak rá valami megoldást).

    Ilyen hibát 72 órán belül el kell hárítaniuk.

    Viszont ha van szolgáltatás, és nem rendeltetésszerűen működik a box, akkor csak egy panaszt tudnak felvenni, aminek az elbírálási határideje 30 naptári nap.

    Hogy mennyire ajánlom?

    Ha maximum 3 TV-t szeretnél kiszolgálni vele, akkor teljes mértékben (ugye max. csak ennyi box lehet egy előfizetésen, ha több kell, akkor kell egy második előfizetés is). Adódhatnak problémák, mert még nagyon új, nincs még kiforrva ez az egész. De összességében nekem marhára tetszik, és jó irányba indultak el. A Vodás szerelő elmondása szerint a hibajelentésekkel foglalkozik a fejlesztőcsapat is.

    Na körülbelül ennyi, ha valamit kihagytam volna szóljatok :D

Új hozzászólás Aktív témák