Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    válasz Daffni2 #45773 üzenetére

    Én úgy láttam amikor néztem külföldön, hogy ott is inkább "korlátlan" csomagok vannak, értem ezt úgy, hogy megveszel egy benne foglalt adatkeretet, ami ha jól emlékszem, 300 megabites sebességgel volt elhasználható, majd ezt "lassítják" általában 100-150-re. A német telekomét néztem, fél éve - egy éve, ott ezek voltak a trendek. Néztem is nagyokat, hogy annyira lassították, mint amennyi nálunk akkor a csomagban foglalt maximális sebesség volt a telekomnál.

    Utánaolvasva annyi kiderült, hogy Magyarországon kiemelkedően jó a mobiladathálózat lefedettsége és sebessége, több európai országban sokkal gyengébb. Azt konkrétan nem tudom, hogy Németországban milyen sebességű és minőségű, az angolokét tudom, hogy sokkal gyengébb.

    Én ebből azt látom, hogy nálunk a hazai szolgáltatók adatcsomagjai gyengék európai szinten, ha lassítós csomagjuk van, az olyan sebességre lassít, ami nevetséges (nem tudom mennyi, vagy 32 vagy 64 kilobit, holott külföldön a lassítás ennek 2-4000xesére történik). Ezek a 100-150 megabit környékére belassított csomagok tehát gyakorlatilag korlátlan netcsomagok, és észre lehet venni, hogy a korlátlan netcsomagra van létező ügyféligény. Ennyi idő elteltével szerintem ha a másik két szolgáltató erre nem lépett, akkor már nem is fog, előre engedve a telenort e tekintetben.

Új hozzászólás Aktív témák