Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Exian

    őstag

    Sziasztok!

    Windows Server 2016-hoz kapcsolódóan lenne egy kérdésem. Sajnos én csak Linux környezetben mozgok, Linux szervereket tartok karban, de csak bizonyos célfeladatokra kihegyezve, nem vagyok Linux specialista sem, és a fő gond, hogy Windows szerverhez meg semmilyen szinten nincs közöm.

    A kérdésem egyelőre elvi síkú, hogy egyáltalán megoldható e a terem gazdájának szándéka.

    Szóval.

    Adott egy oktatóterem, 15-20 kliens/tanuló géppel. A kliensgépeken Win10 van.

    Aztán adott egy szervergép az említett Win 2016 szerverrel.

    Meg lehet e valósítani, hogy a kliensgépeken mindegyiken ugyanaz a tartalom látszódjon bejelentkezés után? Gondolok itt főleg arra, hogy a szerveren lehet e szabályozni, hogy milyen ikonok legyenek az asztalon, esetleg milyen programok szerepeljenek csak, stb.

    Ahogy írtam, ez egy oktatóterem, így fontos lenne, hogy minden gépen ugyan az legyen mindenhol, hiszen a terem kimondottan nulláról induló felhasználók számítógépes ismereteit bővítendő oktatásokra lesz használva.

    Ezért nagyban megkönnyítené az oktatást, ha nem azzal kellene foglalkozni, hogy egyik gépen itt, a másik gépen amott van az adott ikon, amit meg kell találni a júzereknek, hanem ugyanúgy találjanak meg mindent, ahogy a kivetítőn látszik a tanári gépről.

    Tehát valami olyasmi megoldás lenne jó, ha netán át is rendezi az aktuális felhasználó az asztalt (mert mondjuk épp ez a feladat, hogy hogyan lehet ikonokat átpakolni), de utána következő bejelentkezésnél a megszokott elrendezés fogadja a felhasználókat.

    Lehet ilyesmit Win szerver szinten kezelni?

    Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák