Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Xantomas

    őstag

    válasz polonic #59406 üzenetére

    Van olyan ami nem egy szezont bír? Nincs az a rugalmas műanyag, ami annyira bírná az UV-t meg a hőingadozást, mechanikai behatást, amit a lapát kap, HTV szilikonkaucsuk ide vagy oda, persze lehet élettartamot növelni drága adalékokkal, stabilizátorokkal. Vagy kikeményedik, és azért kezd jobban kopni, vagy eleve túl puha, és amikor félszárazon elkapja az ablakon levő odaszáradt koszt, akkor az szaggatja ki élét. Ha meg nem használod, akkor egy idő után a forró üveghez vulkanizálódik, és mikor elindul, akkor is ottmarad egy kevés az éléből. Meg lehet újra "élezni" célszerszámmal, de az is csak ideig óráig lesz jó, míg veszel egy másikat, de tény, hogy környezetbarátabb megoldás.

    Textar téma: Laikusként annyit tudok, hogy vegyes a minősége mind tárcsára, mind betétre. Német prémium autókhoz való gyári tárcsáknál nagyon figyelnek a minőségre, hisz gyári beszállító. A Xantiánál beváltak, az alkatrészes is ezt ajánlotta, pláne miután épp akciósan egész szett nem volt annyi mint maga az ATE tárcsa. Mivel nem a legalsó széria, nem félek tőle, de lehet csak pszichológiai önvédelem.
    Ha meg fele annyit bír mint egy ATE vagy TRW, akkor majd idővel arra lesz cserélve, ha meg hullámosodik, egy brutális autópályás fékezés után, egy felszabályozást még kibírhat.

    "Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

Új hozzászólás Aktív témák