- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
FerNandor
őstag
Köszi, hétfőn megpróbálom megcsinálni. Ott mindent szét kell csak pattintani ugye? Nem néztem meg soha tüzetesebben, amikor szét volt szedve a kárpit csak most már teljesen elsötétült, mindegyik kiégett.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
speedydb23
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek, mint Renault tulajok.
Van egy Clio II (2003-as) 1.5dci 82lovas (K9K702B) autóm, amin kigyulladt az ABS és Service lámpa, minden előjel nélkül.
Tudom, hogy a legegyszerűbb az lenne ha elvinném egy hibakód kiolvasásra, de gondoltam mielőtt kiadnék 5-6ezer ft-ot inkább rákérdezek itt, hogy valakinek volt-e már tapasztalta ilyen hibával, hogy kb mire számíthatok.
ABS jeladó, gyűrű vagy esetleg az vezérlés megy el leggyakrabban a Cliokban?
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Esetleg még egy nagyon megbízható, és esetleg olcsón dolgozó szerelőt ha tudtok mondani azt is megköszönném.
-
diablo1984
veterán
válasz speedydb23 #39703 üzenetére
ha olyan megoldással csinálták meg, mint a lagunában, akkor a "gyűrű" nem romolhat el, mert ahogy látom az agyba vannak a recék marva és ahhoz megy az érzékelő. az érzékelő bekoszolódhat, letörhet, bármi.....
-
SPeti1984
senior tag
Az 1.6 110 le-s Megane 3 motorja mennyire számít jó konstrukciónak? Mennyire hajlamos olajfogyasztásra, illetve milyen problémák szoktak előfordulni vele? Aránylag jól viszi az 5 ajtós változatot a 6 sebességes váltóval?
-
rob210
Topikgazda
válasz Megane2000 #39706 üzenetére
A megbízhatóság jó de a típusazonosság meg elengedhetetlen.
Nem egy váltót kellett már cserélni azért, mert a renault csak a total és az ELF (ugan az) olajaival hajlandó normálisan működni.
Az meg, hogy sokan beleteszik a 75W80 helyett a 75W90 est hát magukra vessenek.Szóval érdemes lenne megtudni, mielőtt neked is váltócseréd lesz és ezt nem riogatásból írom.
Renault power
-
Laraxior
titán
Eléggé recseg ropog a baloldali ablakemelőm. Unixnal 30 felett vannak a hozzavalok. Ebayen talaltam ezt: [link] eléggé hasonlonak tűnik, elvileg az autóm is ott van azok kozott amihez jo. Ha ezt megveszem, mert ugye kb féláron van, akkor ezzel helyre varazsoljak?
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Reaper04
aktív tag
válasz Laraxior #39710 üzenetére
Jajj ne is említsd
Tegnapelőtt "mázlim" volt vele...
Hallottam menet közben egy kattanást jobbról. Nem tudtam mi volt, azt gondoltam felkapott egy követ.
Később le akartam húzni az ablakot, de nem ment.A Motor ment, de az ablak mozdulatlan maradt.
Nah mondom szuper. Hozzá nem nyúlok mert ha nekem lecsúszik az üveg ...pff.Hazáig kibírta. Nézegettem én is a szetteket, meg a javító készletet, mennyibe fog fájni.
Mondom először szétszedem megnézem egyáltalán mi ment tönkre.Szétszedtem, hála Istennek csak a bovden ugrott le a görgőjéről.
Meglazítottam, rátettem a görgőre és megfeszítettem újra a bovdent.
Összepakolni nehezebb volt mint szétszedni, de sikerült.Megint működik
-
Reaper04
aktív tag
válasz kisgyerek85 #39712 üzenetére
jah ... kis drágaszáág
DE szeretem ... megbízható autó.
-
diablo1984
veterán
laguna 1-esen a torziós rugón lehet állítani, hogy a segge kicsit emelve legyen? mert kicsit ül a segge alap esetben is, rugózása működik, csak emelni kellene a seggén(főleg ha futózok, akkor olyat ül, hogy beszarás!
-
tresh
veterán
válasz diablo1984 #39715 üzenetére
Gátlók jók? Amúgy lehet , de ha kivan a gátló akkor kb mindegy hova tekered fel. ' ricnit kell feljebb rakni kb 2cm megy feljebb de hatalmas sz*pás lesz. Főleg mert mind be szokott rohadni.
-
diablo1984
veterán
lengéscsillapítóra gondolsz? azok nem engedik az olajat, nem is mászik a segge, csak egyszerűen ül egy kicsit(mélyebben van mint a segge, ha a csomagtartóba pakolunk valamit, akkor meg mint egy citroen bx úgy néz ki, futózásnál meg főleg! a rugó még működik, nincs eltörve, igaz a festék meg van rajta szakadva, gondolom, a rúd engedett egy kicsit, de mivel még rugózik így egy vagyonért nem cseréltetném ki még......
-
tresh
veterán
válasz diablo1984 #39717 üzenetére
Hmm akkor lehet hogy a rugó enged túl sokat. Lehet egy rugó csere megoldja
-
tresh
veterán
válasz diablo1984 #39719 üzenetére
FB renault adok veszekbe írj be szerintem tuti lesz külön rugó is
-
FerNandor
őstag
válasz kisgyerek85 #39712 üzenetére
10 ezer forint körül van a neten a felujitókészlet. Bowdenek, orsó, ablaktartó pöckök és ennyi asszem. Én nem tudtam megcsinálni... El is b@sztam a az új szettet.. Valahogy qrvára nem akart összeilleni.. Aztán karosszériáshoz kellett vinnem, 18 ezer volt szerelessel. De pont nyaralás előtt a nyáron.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
mycso
Topikgazda
válasz diablo1984 #39717 üzenetére
Ööö, akkor most torziós vagy tekercsrugós?
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
tresh
veterán
Megane torziós, a laguna emlékeim szerint már rugótányéros.
legalább is laguna kettő alatt biztos. Meg kell néznem hogy az egyes alatt is ez van e már
na közbe néztem az egyes alatt még az van ami a megane alatt. Viszont az érdekes ha megül és a gátló rendben van mert én még olyannal nem találkoztam amibe torziós rudat kellett volna cserélni. Lőj már róla egy képet pls
[ Szerkesztve ]
-
diablo1984
veterán
ilyen, azok a színes csíkos rudak felelősek a rugózásért! én örülnék a legjobban, ha spirálrugós lenne, de nem az! ezek a rudak szoktak eltörni és akkor beül az autó nem gyengén(még elfordul a kerék, de tényleg üresen is mint egy álló bx-es citroen......
képem most nincs a kocsiról(most indulok rakodni és irány németország), de el tudod képzelni, hogy kb 4 cm-rel van lentebb a segge, mint az eleje!
[ Szerkesztve ]
-
tresh
veterán
válasz diablo1984 #39725 üzenetére
Ismerem azért írtam hogy nagyon ritkán van ezekkel baj nekem még csak 1 volt amit cserélnem kellett. Amúgy halkan jegyzem meg 100x jobb megoldás ez mint a rugós szóval ne bánkódj kanyarban nincs párja max a csatolt lengőkaros quattro futómű de az más ár kategória. Jah és otthon ezt szét nem szeded max sikítóval Prés gép kell hozzá és be kell jelölni a rudat+a lengőkart mert ha elrakod véletlen olyan csámpás lesz az autó hogy öröm nem nézni és kezdheted az egészet újra..
(#39726) mycso: hmm kemény nekem 93-as 306 alatt halt meg de az nem mai csirke volt az óta párat csináltam már kb 15-20 db-ot mindegyiknél csapágy/gátló volt a rossz.
[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
Mycso, hogy tudom leszedni a kis izzókat a két lapos foglalatról?
-
rob210
Topikgazda
válasz diablo1984 #39725 üzenetére
Lehet kapni torziós rudat külön. Több féle keménységűt. Sport utcai verseny.
Egy vagy két soros?
Kicserélni nem egyszerű a hidat így is úgy is le fogod szedni hozzá.
Egyébként szerelni nehezebb mint a spirálrugót, de ne bánd, hogy ez van alatta.
Sokkal ritkábban kell cserélni és a kényelmi és stabilitási indexe klasszisokkal magasabb.
Valamint ne felejtsük el, hogy így jó 50-60 literrel nagyobb a csomagtartó.Én szeretem ezt a konstrukciót, ahol a cimborám a golfal elpattog én ott még simán bekanyarodok.
Renault power
-
mycso
Topikgazda
válasz FerNandor #39728 üzenetére
Nekünk rugó van. (holnap után kerülnek vissza a gyári rugóim az autó alá, így lesz majd egy eladó 30-35mm-es hibátlan komplett FK ültetőrugó szettem eladó ILYEN illetve ha ki tudom operálni a lökös levétele nélkül, akkor FK hűtőrácsom is lesz feleslegben ILYEN)
Az izzók a képen látható barna műanyag foglalattal együtt vannak, ezt a barna foglalatot lehet(ne) óvatosba lehúzni a két "saru"ról. Nagyon óvatosan, mert könnyen letörik a saru, valamelyik képen látszik is, hogy egybe jött le nekem is. Az izzófogalatok nagyrésze nekem rá volt olvadva, ezért nem jött le.
Az izzókat pedig szintén ki lehet húzni a barna foglaltból, viszont ezek mindegyike össze volt olvadva a foglalattal, így roncsolás nélkül nem jött ki.Ha a barna foglalatot letudod szedni úgy, hogy a két fémsarut nem töröd le az alaplapról, akkor csak ahhoz forraszd hozzá az új izzókat, szerintem ez a legegyszerűbb.
-
FerNandor
őstag
De ha a barna foglalatot leszedem, akkor nem kell forrasztani nem? Csak ranyomni a sarura az új izzót új barna foglalattal, nem?
-
Doki16
addikt
Ismertek olyan embert aki ki tud olvasni rendesen egy 2010-es Megane 3-at? Egyre többször jön már elő ez a hiba és kezd bosszantani: [link]
A közelemben lévő szervizek meg azt mondják, hogy nem találnak semmit amivel gond lenne.A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
moriak
tag
Szép teljesítmény. [link]
-
Doki16
addikt
-
rob210
Topikgazda
válasz Doki16 #39742 üzenetére
Benne van a szintjelző a kupakban amit rácsavarsz arra megy a vezeték csatlakozó páros is és az rossz legalábbis passátnál ezzel a hibával találkoztam.
3 szakszervíz után a srác körbenyalta a kezem amikor megoldódott a gond, mert kezdett tudathasadásos állapotba kerülni.Renault power
-
törölt tag
válasz diablo1984 #39715 üzenetére
Ne akard megemelni a hátulját a mostani rugóval, mert el fog törni. Próbálkoztak már ilyennel, de ideig óráig tart csak, főleg, ha terheled is a hátulját, arról nem is beszélve, hogy ugyan úgy le kell szerelni a hidat a művelethez. mivel a helyén nem lehet kihúzni a rugót és összerakáskor a megadott előfeszítéssel kell összerakni.Én cseréltem a sajátomon a szilenteket de nem egyszerű sem a szétszedés, sem az összerakás, ha tudsz inkább vegyél egy felújított hidat.
-
Hagens
csendes tag
Sziasztok!
Renault Twingo 1999 es bölcsőt keresek S.O.S.! -
FerNandor
őstag
Miért adod el amúgy ezeket?
Lehet amúgy ám hogy azt csinálom, hogy veszek ilyen sima rizszem izzót és raforrasztom arra a 2 nagy lábra. Jó az úgy nem? Megáll az ott foglalat nélkül, nem fogok ennyit szaladni pár ilyen kis szar izzó után. Ráforrasztom és jó napot. Mindegy amúgy hogy az izzónak melyik lábát melyik lábhoz forrasztom a kapcsolón?
-
mycso
Topikgazda
válasz FerNandor #39747 üzenetére
Igen erre gondoltam én is, hogy sima izzót lenne érdemes keresni és azt felforrasztani. Igen megáll, ha normálisan forrasztod rá.
Meg kell nézni/kimérni, a csatlakozóban, hogy hova megy a +/-.
Annó, amikor a ledeket forrasztottam, akkor megvolt, hogy melyik-melyik, de nem jegyeztem fel sehová és már több, mint 2éve szórakoztam vele, így nem emlékszem.A lomok meg azért lesznek eladóak, mert úgy fest megy az autó is a háztól (ha sikerül emberi áron eladni).
-
Pecc
őstag
Mennyinek kell lennie kompresszió értékben egy 1.6 16V megane motornak? K4M700
-
Wyktor
csendes tag
Sziasztok,
Fényszóró polírozással kapcsolatban kérném a segítségeteket. A találkoztatok, már olyannal, mintha a fényszóró belülről lenne "ködös"? A probléma a következő:
A lecsiszoltam róla a lakkréteget 600-as-1000-es,1500-as,2000-es papírral, majd utána géppel felpolíroztam. A bal oldali fényszóró tökéletes lett, viszont a jobb oldalinál továbbra is megmaradt a ködösség. Ezután még egyszer megismételtem a folyamatot, most 600-as papírral tovább csiszoltam, hátha csak a felső réteg olyan, de nem lett változás. Van esetleg ötletetek mit lehetne kezdeni ezzel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest