- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz Sly189 #24400 üzenetére
Pedig pont most linkeltemn az ótós topikba, hogy csökkennek szerdától megint. 3/7ft-al
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
rob210
Topikgazda
Köszi közben megvolt az olajcsere a váltóban és hát nem vagyok boldog.
Lehet ebből váltócsere lesz.
Kezd kicsit sok lenni most a kocsi.
Picit a nyakamba szakadt
Most megrendült benne a bizalmam, pedig eddig jól szolgált.Ha ezeket most megcsinálom és még valami előjön akkor tuti lecserélem márciusban.
Bár ezek után már nem lesz ami elromolhat.
Meg őszintén 300.000km felett el kell fogadjam, hogy öreg autóban ülök.[ Szerkesztve ]
Renault power
-
rob210
Topikgazda
-
Rambovits
senior tag
válasz rob210 #24409 üzenetére
Írónikusan írtam...
Itt az új sx4 (s-cross) vagy mi. Ami végre egy olyan suzuki, amibe szíveen beleülnék... Csakhogy a 4 milliós alapára nem éppen olcsó... Ennyiért akinek esze van inkább Nissan Quasqhai-t vesz...Sajnos nálunk nem igen van ilyen alternatíva.. Győrben sem az olcsó Audikat gyártják... No meg egy-egy motorral (Kecskemét - Merci, Szentgotthárd - Opel) nem sokra mennénk
A hardver az, amivel ha elég sokáig játszol eltörik. A szoftver az, amivel ha elég sokáig játszol működni kezd.
-
rob210
Topikgazda
válasz Rambovits #24410 üzenetére
Így már értelek, ez egyébként felháborító, hogy itt gyártyák és többe kerül mint ahova kiszálítják.
Egy meganet sehol nem ér utol egy suzuki és a megane az olcsóbb úgy, hogy azt ide behozzák, suzukit innentől idióta aki vesz.
Vagy márkabuzi.Kéne már egy magyar autógyár ami olcsó egyszerű autókkal áraszthatná el a piacot, lásd datsun, dacia, lada.
Renault power
-
didros
senior tag
Sziasztok! Akkumulátorral kapcsolatban lenne egy kérdésem. Szokták mondani, hogy ha több mint négy éves akkor cserélni kell. Miért? Azon kívül, hogy esetleg valahol cserbenhagy egyszer okozhat más problémákat is egy öreg akksi?
-
rob210
Topikgazda
válasz didros #24414 üzenetére
Azon kívül, hogy képes olyan kis meglepire, hogy leugrasz mondjuk vásárolni leállítod, bevásárolsz aztán amikor indítanád semmi nem történik, különösebb bajt nem okoz.
Cimborám aksija így halt meg a szerencséje annyi volt, hogy a tescoban akkor volt aksi akció régi lead új betesz hazajön.
De egy szarabb helyzetben komoly fejfájást tud okozni.Ha már kételkedsz a képességeiben meg tudod méretni autóvillamosságisnál.
Sac per kábé pontosan meg tudják mondani mennyi van még hátra az aksinak.Renault power
-
mycso
Topikgazda
válasz rob210 #24415 üzenetére
Az enyémben szerintem még a gyári van ~6éves. Egyelőre bírja...egy telet (2éve) úgy húztam le vele, hogy csak 2 izzítógyertyám működött, így télen reggelente, csak 4-5-ik próbálkozásra indult, tehát jól bírja.
No, meg ott volt a félig halott generátorom, ami meg is pusztult, a mellett is jó bírta.Viszont mostanában elkezdtem nézelődni, mert a mostani téltől már picit félek...de megvárom valószínűleg, amíg egyszer csak nem indul.
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
Sly189
senior tag
Én németországból hazajövet jártam így. Reggel indulnánk, és nem indul csak kattan.
...én már rutinos vagyok hibakeresésben jó vagyok, lelazult a + saru
Hazajöttem jól megcsiszoltam mindkét pólust, hogy ne legyen veszteség rajta. Tél előtt járjatok el ti is így, sarukat ellenőrizni, faszán odalegyenek húzva + csiszolóvászonnal nekiállni a jobb kontakt miatt. ( így talán kevésbé gyilkolja az akksit )
mycso: láttam a verdádat hétfőn a BC hotel előtt kerékről ismertem meg csak
nekem is gyári akksi volt benne, 6 éves de már hallottam hogy nehézkesen tekeri a tekerni való fogaskerekeket lecseréltem. Vartára... többet nem veszek ilyen márkát
-
-
rob210
Topikgazda
Jelentem október 9.-e a nagy nap.
Autó szétkap és mindent megcsinál(tat)ok rajta amit kell.
Nem lesz olcsó de a kocsi ég és föld lesz.
Kíváncsi leszek a hengerfejre.
Azon töröm még a fejem, hogy a vezérműtengelyen legyen-e módosítás?Renault power
-
hossszú
őstag
válasz Sly189 #24425 üzenetére
Fogyasztásban mennyit jelent a prémium diesel?
Én is szivesebben tankolnék prémium gázolajat de sajnos a főnökömet nem tudtam meggyőzni a jótékony hatásáról így marad a shell fuelsave diesel.„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin
-
tresh
veterán
Ebbe az üzemanyag dologba most nem mennék bele higgyétek el full mindegy.. Adalékokba térnek el semmi másba Ha kint tankolsz na ott lesz különbség mert ott nincs szét tolva minden sz@rral...persze mindenki azt tankol amire pénze van.. (csak példa ként amikor mínusz 12 foknál nem lehetett dieselt tankolni akkor szerintem nincs kérdés már aki a fizikával tisztába van , ja és most egy neves kútról bezsélünk )
giigz: átlagba írtam aki itthon tankol a kinti más.. de amúgy ilyen buta bot egyszerű motorokba mint a tied enyém stb lósz@rt se oszt szorozz
[ Szerkesztve ]
-
Ck.
addikt
Búcsúzom...
Szét lett kapva a kocsi, a motor is károsodott, az olajnyomas elégtelen, még szerencse hogy nem csak arra az egy szerelőre hagyatkoztam, aki megvetette volna velem a turbot feleslegesen. Elválnak utjaink, a heten jön egy másik masina.Majd még írok.
-
giigz
veterán
Szerintem sem, viszont többektől hallottam már, hogy a MaxxMotion-nal az ilyen 1.4 8V-s igénytelen motor is kevesebbet fogyasztott, és még az autóm rendberakása előtt a MM 95-tel mintha én is észrevettem volna, hogy jobb volt a fogyasztás.
Most sima 95-ös OMV-t raktam bele, majd kiderül így mennyi a fogyim, utána megy a MM, majd akkor le tudom vonni a következtetést, hogy ez az 1.4 8V mennyire komálja az adalékosabb nyálat...
[ Szerkesztve ]
-
Fleis
csendes tag
Kíváncsi lennék a véleményedre, hogy mennyire vált be a [Fulda Ecocontrol] neked.
Én innen rendeltem, és lassan cserélődik a télire a gumi, de nagyon jól bírta a nyarat. Szinte még új állapotú.Joe
-
Sly189
senior tag
Én csak a prémium gazolajrol tudom, hogy jobb tresh leirtad a lényegét. Az adalekolas más es éppen ez a lényege. Szerintem nekem olyan fél literrel eszik legalabb kevesebbet.
+ jobb a hangja ,járása es a leállítás is csendesebb. Egy biztos, Hogy az elfogyott uzemanyagot es a fogyasztást pontosabban meri a fedélzeti, gondolom mert Közelebb Ll az üzemanyag összetétele az elvarthoz.[ Szerkesztve ]
-
didros
senior tag
Sziasztok! Renault alkatrészeket honnan érdemes rendelni? (Honnan kapom meg legjobb áron?) Kovácsautó?
(Tolatólámpa kapcsolóra és üzemanyagszűrőre lenne szükségem) Köszi! -
rob210
Topikgazda
Én már a második szezont csináltam végig velük, kicsit hangosabb mint a semperit, de ár érték arányban nekem nagyon a topban van.
Igazság szerint jó néhány vészfékezésnél bizonyított, amikor kedves autós társaim, figyelmetlen balf@szok voltak és hát egyszer az én hülyeségemet is javítottaRenault power
-
mycso
Topikgazda
válasz Sly189 #24418 üzenetére
Ja hétfőn 14-16 között kb ott álltam munka után.
(#24434) Sly189: én párszor az OMV Maxxmotion-al próbálkoztam (az is kinti cucc, tehát nem itt kotyvasztják). Talán fogyasztásban valamicskével jobb a sima dieselektől, de nekem semmi extrát nem adot....
Nekem amióta megvan az autó (lassan 4 éve), lukoil vagy auchan kúton tankolok, teljesen tökéletes.
[ Szerkesztve ]
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
giigz
veterán
1 hét és fogyi eredménnyel tudok szolgálni, de nagy durranásra nem kell számítani...
-
rob210
Topikgazda
Na szó volt itt a múltkor az olajfogyasztásról, meg hogy mi sok mi jó .
A renault gépkönyv szerint az olajfogyasztás 1000km megtétele után maximum 1 liter lehet.
Ennyit erről megint igazam volt
Ezek szerint nem csak a VW ad meg ilyen extrém értékeket.Félre értés ne essék szerintem is sok, de a gépkönyvben ez az érték van megadva.
Renault power
-
g.gergo
senior tag
válasz rob210 #24439 üzenetére
Persze, jó magasra tették a lécet, csak nehogy valaki panaszkodni merjen. Ezek szerint a Renault hivatalos csereperiódusa alatt, azaz 30e (ami már önmagában egy vicc) km alatt teljesen normális 25-30 liter olajfogyasztás, ami még ugye nem garanciális probléma, mert a max. 1 litert nem éri el 1k alatt.
-
Laraxior
titán
válasz g.gergo #24440 üzenetére
Jó durva lenne, egy olyan autóval odaállítani aminél besült a henger, mert nem volt benne olaj... Mentél vele mondjuk 8ezer km-t, és azalatt fogyott 6 liter, tehát az összes
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
rob210
Topikgazda
-
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
A minap jelentkezett egy probléma a bocin:
Kp zárnyitás után mikor tárva volt az ajtó, vissza bezárt, majd vissza kinyitott (gyorsan egymás után), s mindezt kb. 4-5x.
Aztán abba hagyta. Nézegettem mi lehet a bja, becsípődött valami vagy nem tudom, de utána nem jelentkezett már.
Most voltunk boltba, ugyan ez volt. Kinyitottam az ajtót, és vissza bezár, majd hamar ki és úgy marad.Valakinek valami tippje esetleg mi okozhatja a jelenséget?
Köszi előre is, üdv: Dave
-
_NCT
őstag
Ma menet közben szétesett a kesztyűtartóm. A kallantyú kiesett a helyéről, illetve az ajtó lenyíló része ketté vált, a ragasztás mindenhol elengedte Érdekes hogy hullik szét az autó....
-
mycso
Topikgazda
Olajfogyás témához:
Nekem, ugye sok km, valószínűleg kopott motor és a turbo is csipeget.
10W40-ből, 10k km alatt eszik meg kb 1 litert. Tehát 2 olajcsere között kb. 1 litert szoktam 2-3-4 részletben utána tölteni, így mindig a max. közelében van.
Ebben van pálya, országút, város, földút, mindenféle körülmény. Kis tempó, nagy tempó, stb. ...Nekem már ez is soknak tűnt, viszont amiket olvastam 1-2 renault fórumon, hogy a 180k-250k km futású 1.5dci-k olajcserék között 2-3l vagy még több litereket megkajálnak, azóta nyugodt vagyok.
más: műanyagot hol fényeznek és milyen árban, esetleg otthon kivitelezhető???
Ajtók, lökhárítók műanyagelemeire gondoltam.
És ehhez kapcsolódóan, ezek hogyan jönnek le???
Pattintós/csúsztatós/tépős/belülről leszedős???“The Night is Dark and Full of Terrors”
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Overwatch 2
- Automata kávégépek
- PlayStation 5
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest