Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • petakpa1

    őstag

    Adott két [moderálva] memória. Mint látható nem teljesen egyformák:(

    Asrock K7NF2 Raid rendszeren tesztelem őket 400-as FSB mellett, időzítések SPD szerint. Ha egyenként beteszem őket (tehát single channel üzemmód), akkor mind a kettő hibátlanul teljesíti a memtest-et. Több órán keresztül futottak hiba nélkül.
    Dual channel-ben sajnos hibát jeleznek:(
    Azt még nem próbáltam, ha mindkettő bent van, de single channel üzemmódban, akkor hibázik-e? de nem is ez a lényeg...

    A memókat át szeretném rakni egy HP DX2000 asztali gépbe (Intel 865GV) chipset, amiben két Infinenon PC3200 memó van jelenleg. Az infinenon memókat teszteltem a fenti nForce2 rendszerben, és abban szépen mentek dual channel-ben 400-as fsb mellett.

    Kérdés, hogy a PQI memók nem teljesen egyezősége ellenére van esély arra, hogy az Intel lapban menjenek dual channel-ben 400 MHz-en, annak ellenére, hogy az nForce-ban nem mentek? Ráadásul ugye az alábbi memóriakonfig lenne:
    slot1 - Infineon
    slot2 - PQI MD4412UOE
    slot3 - Infineon
    slot4 - PQI MDADR422HA0102-07D1

    (Érdekesség, hogy pár éve voltak ugyanezek PQI memók az Intel lapban egy Celeron D 2,66 GH-es proci mellett dual channel-ben, és tekintve, hogy a proci miatt csak 333-as volt az fsb, hiba nélkül működött a a két PQI memó dual channel-ben).
    A probléma most az, hogy négy memóramodulos dual channel-t szeretnék egy valamilyen 800-as fsb-s Prescott P4 mellett, tahát 400-as fsb-vel, de tartok a két PQI memó nem teljes egyezőségétől...
    Van valakinek tapasztalata 865 chipset dual channel memória tolerancia kapcsán?

    Ha leírod, hogy milyen RAM-ok, akkor miért kell a hirdetést linkelni, ami egyébként tilos?

    [ Módosította: #65675776 ]

    "... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

Új hozzászólás Aktív témák