Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #02683648

    törölt tag

    válasz meroly #5046 üzenetére

    Nos, a dolog többrétű ahogy mondani szokták:

    - ad 1: az emberek egy része (min 25%) agyatlan, funk. analfabéta. ez nem magyar sajátosság sajnos.

    - ad 2: az IT és ezen belül a mobil dolgok világában elég nagy fejlődés ment végbe elég kicsi idő alatt. kezdetben vala ugye a tárcsás telefon, a készülék kb úgy nézett ki 1980s végén mint előtte 30 éve, a telex ugyanaz volt (emlékszik még vki arra?), ehhez képest nálunk pl. 94 óta van mai értelemben vett (GSM) mobil és amit most 2010-ben mobilnak hívunk, mind a készülék, mind a szolgáltatások terén, igencsak eltér attól ami anno 94-ben volt. Nyilvánvaló h főleg az idősebb, v. kevésbé tájékozott emberek körében (ne egy IT oldal nyilván eziránt jobban érdeklődő és/vagy magasabban képzett, tájékozott közönségéből induljunk ki), ezt jóval nehezebb követni.

    - ad 3: a mao-i mobilszolgáltatók bizony helyenként igencsak nagy korrektség-deficittel rendelkeznek (pl. miért van defaultban aktívra téve ez a havidíj nélküli mobilnet?...)

    - ad 4: Mao-n az emberek egy része körében bevett szokás, h ha vkit bármilyen hátrány ér, v. vmi baromságot csinál, soha semmilyen mértékben nem akarja a saját felelősségét elismerni, mindig azt keresi, h ki az a gonosz aki a dologért felelősségre vonható. Pl. az adott esetben (user csinál egy 20e s számlát ezzel a lehúzó starttal) az lenne a korrekt, ha kb erre a következtetésre jutna "beszívattam magamat mert nem néztem meg, csak agyatlanul kattintottam, de a szolgáltató is genya volt, mert inkorrekt módon nem tájékoztatott megfelelően", helyette az van h "mocskos X szolgáltató lehúzott, rohadjon meg, megyek felgyújtani"

    - ad 4/b: ehhez kapcsolódik az a szintén vicces divat, h ha egy adott cég által valami hátrány ért engem, akkor "a kapitalizmus" a hibás érte (érdekes logikai ugrás BTW). ettől függetlenül az ilyen emberek közül 10-ből 9 nem tudná megmondani, h mi az h "kapitalizmus", max. annyit h "gonosz"

    Szóval igen, a userek világa meglehetősen érdekes, ezért egy jó dolog az antropológiai pesszimizmus :))

Új hozzászólás Aktív témák