- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
Jelenleg melyik lap amelyik a legkevesebb qpi fesszel beéri? pl 1800mhz-es ram frekihez.
-
Sárpac
nagyúr
válasz SzlobiG #10152 üzenetére
Ilyen nincs, az uncore-hoz van köze a qpi fesznek is ami a prociban van. Pl nálam járt 3féle d0 2nek azonos egynek teljesen más volt a qpi vtt fesze és még a feszállításkor használt lépcsők is teljesen mások voltak pedig az alaplap ugyan az volt!
Zin: Szeptemberben ha minden igaz!
[ Szerkesztve ]
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
Zin
őstag
Core i5 mikor jön?
░▒▓█.:Itt a tél! Lassan lehet Core i-zni:.█▓▒░
-
slett27
addikt
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
-
AirBooms
addikt
válasz Sheltem77 #10157 üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék, tényleg!
Általában mindig fullos, vagy ahhoz közeli lapjaim voltak, ám most még a Rampage II Gene is bőven megfelel mindenre! Szerintem ezt a lapot sem szabad kihagyni az ajánlásból (nagyon jó ár/érték arány szvsz)!#10150 foppa: Neked is csak ajánlani tudom a Gene-t, ha nem akarsz rengeteg bővítőkártyát rakni a gépbe, akkor még árban is felveszi a versenyt a PT6-okkal (a többiről nem is beszélve)!
[ Szerkesztve ]
-
Sárpac
nagyúr
válasz SzlobiG #10161 üzenetére
Persze csak az a kérdés, hogy ugyan azzal a cpuval nézték-e, mert nagy valszin nem!
Meghát a egyik lap jócskán alulfeszel a biosban beállítotthoz képest míg a másik felül, így úgy tűnhet mintha kevesebbet kérne pedig nem![ Szerkesztve ]
-
front3r
őstag
Mikor vonják ki a piacról az i7 920-at? Akkor tuti nem lesz helyettesítő termék helyette? :S
Azért ez elég nagy szívatás lenne az Intel-től....PS5, PSVR2 - iPhone 14 Plus, Watch S7, iPad Pro(2021)
-
Cyberpunk
félisten
válasz front3r #10163 üzenetére
Hát pontosat senki nem tud mondani, valószínűleg nem sokkal később (1-2 hónap) miután megjelent a Corei7 (LGA1156), Corei5 széria.
Lesz helyette proci úgy fogják hívni hogy Corei7 950 140k-ért ami az év vége felé szintén kifut és váltja a 960-as szintén ezen az ár szinten.
Szóval nem akarok borúlátó lenni, de ha ilyen rendszert akarsz akkor még időben szerezd be a megfelelő cpu-t, ha nem akarsz kétszer ennyiért 950-est vagy 960-astHope was the right choice, and it always will be.
-
CSorBA
őstag
válasz Sárpac #10114 üzenetére
Magasabb lesz az órajele aszem a 870-nek 3.6 vagy 3.8GHz turbo mód alatt az pedig azt jelenti, hogy nyers számításokban gyorsabb lesz a 950 960-nál viszont nem tudja a triple channelt!
Sziasztok!
Új vagyok a topicban, ősszel tervezek i7-et venni, és eddig a 920 volt a favorit. Az inteles hírek alapján, a 860-870 tettszett meg, de most Sárpac hozzászólásán megakadt a szemem.
A 8as i7 széria nem tudja a triple channelt? -
CSorBA
őstag
válasz CSorBA #10165 üzenetére
Keresgéltem kicsit, szóval: "Hivatalossá váltak a Lynnfield processzorok elnevezései" Táblázatban alul.
Jahogy a 8as i7 széria az nem LGA1366, hanem LGA1156 és ezért két csatornás a memóriavezérlője.
Áhh, én azt hittem, hogy ha i7, az mind LGA1366, így lapokat is így nézegettem hozzá.Hát gratulálok, íme beleestem ebbe az idióta elnevezéses csapdába. Fantasztikus...
-
Sárpac
nagyúr
válasz Szatesz #10167 üzenetére
A core i7 8XX sorozat szinte teljesen ugyan olyan lesz mint a 9xx csak 2csatornás memórikezelése lesz!
Az i5-nél nem lesz HT támogatás viszont lesz VT és 4mag is!
Az i3 csak 2 magos lesz HT és VT nélkül!Várhatóan így alakul majd a dolog:
Core i 7 870 (2.93 GHz) -> 4 mag, 8 MB L3 Cache, Dual Channel DDR3 1333 MHz, HT, Turbo boost, TXT, VT, 95 W TDP, $562Core i 7 860 (2.8 GHz) -> 4 mag, 8 MB L3 Cache, Dual Channel DDR3 1333 MHz, HT, Turbo boost, TXT, VT, 95 W TDP, $284
Core i 5 750 (2.66 GHz) - > 4 mag, 8 MB L3 Cache, Dual Channel DDR3 1333 MHz, Turbo boost, TXT, 95 W TDP, $196
Core i5 (3.46 GHz) - > 2 mag, 4 MB L3 Cache, Dual Channel DDR3 1333 MHz, HT, Turbo boost, VT, TXT, 73 W TDP, $175
Core i5 (3.33 GHz) - > 2 mag, 4 MB L3 Cache, Dual Channel DDR3 1333 MHz, HT, Turbo boost, VT, TXT, 73 W TDP, $168
Core i5 (3.2 GHz) - > 2 mag, 4 MB L3 Cache, Dual Channel DDR3 1333 MHz, HT, Turbo boost, VT, TXT, 73 W TDP, $145
Core i5 (3.06 GHz) - > 2 mag, 4 MB L3 Cache, Dual Channel DDR3 1333 MHz, Turbo boost, 73 W TDP, $132
Core i3 (2.93 GHz) - > 2 mag, 4 MB L3 Cache, Dual Channel DDR3 1333 MHz, HT, 73 W TDP
Pentium (2.8 GHz) - > 2 mag, 4 MB L3 Cache, Dual Channel DDR3 1066 MHz, 73 W TDP
[ Szerkesztve ]
-
CSorBA
őstag
Igen igen, már tiszta nekem is. De jól meg lettek kavarva..
Kíváncsi leszek egy 920 vs 870 vs 860 tesztre, mit lesz érdemesebb választani majd... Bár gyanítom, hogy a használtpiacon már elég jó árban kaphatnék majd i920at. (remélem)...
-
westlake
félisten
válasz Szatesz #10174 üzenetére
ezt azert ketlem kiveve akkor, ha a 1156-os procik mar e0-as 1366-osnak felelnek meg es 1.2 volton viszik majd a 4.5 ghz-et
#10176: valoszinuleg azert tunteti el a piacrol a 920-ast, mert a 860-as tudasa (es ara) mellett senki nem venne meg.. ugy ertem, uj konfig vasarlasa eseten..[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
core i7 lynnfield topik
aki ezutan itt szemtel, annak dada leszPlay nice!
-
HSM
félisten
válasz Sárpac #10173 üzenetére
Rosszul tudod. Az I7 920 turbo-val egymagon 2933Mhz-es, nem 2800.
Amúgy nem hiszem, hogy Intel más butítást eszközölne... Elvileg azt rebesgetik, hogy nem lesznek olyan tuningosak, mint a Bloomfield-ek, valamint a max 16 PCIe2.0 sáv is elég komoly korlát a maximalisták szemében... A 920 meg azért tűnik el, mert vagy vegyél olcsóbban Lynnfield-et, aminél a jóval gagyibb lap miatt az Intelnek legalább akkora haszna lesz, mint a 920+X58-aknál, vagy ha jó cuccot akarsz (X58), akkor vegyél X58-at+drága 9xx procit hozzá. ez a jó üzlet... Nekik ugyanannyi haszon mellett vegyél gagyibbat, vagy jócskán drágábban vedd meg a profi rendszert, de jajj, csak a drágább procival tudod (+300 dodó haszon elrejtve)...
-
Zájec
veterán
válasz CSorBA #10165 üzenetére
"Magasabb lesz az órajele aszem a 870-nek 3.6 vagy 3.8GHz turbo mód alatt az pedig azt jelenti, hogy nyers számításokban gyorsabb lesz a 950 960-nál viszont nem tudja a triple channelt!"
ezen a hülyeségen én is megakadtam amit a kolléga irt.. pár sorral utána le is irtam mi a magyarázat erre....
látod Sárpac hogy elökerülnek a baromságaid...
nemtudom miért nem tájékozodol elöbb és utána nyúlsz a klaviaturához..ide is beirhatnál , hasonló képességü vélemények vannak mint amiket te mondasz..
[ Szerkesztve ]
-
Zájec
veterán
rosszul hát , és mégis prédikál....
ezt mondtam már múltkor is hogy a Turbo-val úgy játszanak hogy amit elvesznek Turbo-t a 3- 4 magtól , azt adják hozzá az 1 - 2 maghoz,, ezért sem lesz olyan teljesértékü mint a core i7-nél....
Sárpac :: olvass utána már egy picit legalább,.. ne zavard össze az embereket a hülyeségeddel, mert rossz nézni mennyire informálatlan vagy és ennek ellénre osztod a valótlan informáciot...
olvass utána hogyan lesz ez az Intel Turbo dolog a core i5-nél...
[ Szerkesztve ]
-
Sárpac
nagyúr
Mi van Zájec elmentek otthonról?
[link]
[link]
21x133 az mennyi is?
Az se tudjátok milyen cpu ketyeg a gépetekben, de azért én vagyok a hülye?
Turbo módról pontosan azt írtam, hogy eredetileg a core i7-nél sem teljes értékű csak az alaplapgyártók tették azt nem hivatalosan azzá, hogy és ebből kifolyólag talán a core i5-nél is megoldható lesz ez a dolog!Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
westlake
félisten
mindenki hogy oltogatja a masikat.. akasztjak a hohert szerintem Z nem a 920 turbo modjara irta, hogy hulyesegeket irsz, hanem az i5 turbo modjara.. HSM irta, hogy a 920 turbos sebessege 2926mhz (133*22).. pedig valojaban tenyleg csak 2793mhz (133*21)
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
kezd deja vu erzesem tamadni
biztos emlekszik meg ra nehanyotok, mi volt itt, amikor az nvidia bjelentette, hogy szuneteltei a gtx 295-os videokartyai gyartasast.. jott a sok gyengeelmeju, hogy marpedig mekkora szemet az nvidia, hogy nem arulja tovabb a flagship kartyajat, pedig ok pont olyat akartak venni (dehogy akartak, eszuk agaban sem volt soha).. gyakolratilag mindenki tudott rev1-es kartyat venni raktarrol, raadasul mar elerheto a nyagyobb gyartok rev2-es kartyaja.. szerintem most is pont ugyanaz a helyzet, csak eppen egy procival.. biztos vagyok benne, hogy jo sok 920-as van meg raktarkeszleten.. ami a legfontosabb, az pedig az, hogy a xeon W3520-ast nem vonjak ki a forgalombol, ami korulbelul 4k-val dragabb, mint a 920-as.. a minosegibb x58-as lapok (x58-asbol nincs is gagyi lap) siman lekezelik ezeket a procikat.. nem tudom megint miert kell ido elott sirni[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
HSM
félisten
válasz Sárpac #10183 üzenetére
21*133?
Olvasd már el, amit linkeltél....
"The current implementation of this technology allows Core i7 processors to have their multiplier increase by 2 if there is only one core loaded with work, and by 1 if most cores are utilized."
Az, hogy 4 magnál csak +1 a turbo, más kérdés, de a Lynnfiled-nél se +4 lesz, ami aktiválható lesz, hanem csak a +2, ami 4 magnál is aktív maradhat. Márpedig akkor kőkemény 133Mhz-et ver rá a 920-ra....
De lesd meg ebben a PDF-ben a 16. oldalt: [link] Asszem ez perdöntő. "Available bins of Intel® Turbo
Boost Technology2".
Szóval igen, butaságot írtál, a 920 max turboja 2926Mhz egész pontosan.[ Szerkesztve ]
-
Sárpac
nagyúr
DE 4mag esetén írtam Én is és akkor még semmi sem volt hivatalosan az új i5-ről csak, hogy várhatóan ilyen lesz a mondataimban is benne van a mai napig, és mivel még senkinek sincs ilyenje kár ezen vitatkozni!
Ma tuti kipróbálom a turbó modot 1magra is aszem ahhoz viszont az összes managementet be kell kapcsolni a biosban majd meglátom úgy is szerettem volna egy low feszes tuningot!Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
Sárpac
nagyúr
Linkelj egy olyat ahol több lépcsőt tárgyalják Lynnfielden!
Amúgy meg ha jobban tudjátok lehet érvelni cáfolni bizonyítani nyugodtan azért van a fórum, de az azért mégis csak sok, hogy lehülyéz Zájec már sokadjára, de soha egy linket nem hajlandó betenni az állítása mellé![ Szerkesztve ]
-
Sheltem77
aktív tag
válasz Sárpac #10192 üzenetére
Segítenél nekem?
Megpróbáltam belőni 3800mhz re a procit(3600 uncore, 3600 qpi), de nem igazán sikerült occt kékhalált dob fél perc után.
Beállítások: CPU 19*200 1.21v 3800mhz
Ram x8 1600mhz 1,58V
Uncore x18 3600mhz
QPI x 36 3600mhz 1,30VÉrdekes mert 3600/3200/3200 on elmegy 1.10 V al is.
Mit állítok rosszul? Minek adnál több feszt és mennyit?
Ja HT on on volt természetesen mindkét esetben.[ Szerkesztve ]
-
Sárpac
nagyúr
válasz Sheltem77 #10193 üzenetére
Nekem 1.28V kell 3600-hoz míg 3800-hoz 1.34 is kevés sajnos úgy vettem észre, hogy ha már feszt kér a uncore akkor nagyon sokat kell neki adni a következő lépcsőhöz! 3cpun is ez volt a helyzet nálam legalább is..
Egyébként lehet cpunak kell még fesz!
[ Szerkesztve ]
-
Zájec
veterán
válasz Sárpac #10183 üzenetére
"Mi van Zájec elmentek otthonról? "
nem kértem személyes megjegyzést egyébként saját háztartásban élek.....
"Az se tudjátok milyen cpu ketyeg a gépetekben, de azért én vagyok a hülye?" mivel harmadszorra sem érted meg miröl beszélek , igy tényleg kezdem azt hinni hogy az vagy......
érdekes HSM tudja miröl van szó , de te nem
a core i5 turbo modjáról beszélünk, nem a core i7 -röl, azt már ismerjük, legalábbis egy páran, de vannak kivételek Sárpac személyében, aki ugyan friss tulajdonos, és emiatt nem eléggé tájékozott a dologban... ami önmagában még nem lenne baj ha érdeklödö szándékkal fordulna, de mivel nem igy van , hanem valótlan kijelentéseket tesz, ami negativ hatással van a topikra, a valótlan tartalma miatt....
ilyenkor sajnálom hogy nincs SZAKMAI MODERÁCIÓ
(#10192) Sárpac :: linket ? nem olvastad korábban ?
az baj... megpróbálom valahol megkeresni ...
mindenesetre úgy lesz ahogy HSM és én mondom,,, több lépcsös lesz a Turbo a Lynnfielden prociknál, és nem lesz teljesértékü , mert nem mindegyik mag egyforma órajelen fog menni.... hanem ahogy leirtam már, amit elvesz a 3-4 magtól , azt adja hozzá az 1-2 maghoz,,, és ha csak egymagot használsz, akkor arra a magra kapsz mégegy Turbo egységet... igy lesz a 2.8ghz-böl is akár 3.46ghz... ez 5db bclk egység ha kiszámolod... de ez csak lehetséges max 1 magos órajel, nem az összes mag lesz ennyi...
csak az baj hogy ez nem irták oda az apró döltbetüs részben..
mert te csak azt látod hogy a 2.8ghz-böl lett 3.46ghz,,, de hogyan és miképp és hány magra vonatkozik és mikor , azt már nemtudod....
de tudod mit,, nem koptatom a számat, menjél azt keresd meg az ezzel kapcsolatos irást, ami korábban olvasható volt....
-
Gtrial
csendes tag
Szisztok!
most már elég idő eltelt, hogy kiteszteljem az ominózus P6T Bios Lost hibámat (korábban már írtam róla).
Az lenne a kérdésem, hogy akinek P6T xx-je van közületek, és még nem tapasztalta a hibát (kikapcsolás után, ha kihúzod a konnektorból a gépet, vársz pár percet, majd vissza, el fogja veszíteni a BIOS beállításokat, és kéri, hogy nyomj F1 vagy F2-őt), vagy hajlandó kipróbálni, írja le, hogy milyen VGA kártyát használ pontosan (típus).
asszem kell vennem egy újat
ill. ezennel eladó, alig használt 9600GT TOP kártyám (persze, akinek nem Asus P6T-je van).
-
Sheltem77
aktív tag
válasz Sárpac #10196 üzenetére
Megpróbáltam procinak adtam 1,24375V ot QPI nek 1,325V ot, így már 2 perc után fagyott le, de a proci elérte a 79 fokot(a házam még mindig a kis szar régi atx) 3600mhz en viszont a maximum 71 fok volt (1 óra qcct teszt alatt).
Azt hiszem maradok a 3600mhz nél, feljebb nem megyek a feszekkel -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest