- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
PHM
addikt
"CD-ről sajnos eltűnnek 10 év után az adatok. "
A memóriakártyáról is eltűnhetnek, illetve sérülhetnek.
Hosszú távra több példányban, többféle módon tárold az adatokat.
(Mágnesszalag, HDD, felhő, stb, de van olyan optikai lemez is, ami állítólag 100 évig
megőrzi az adatokat.)Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
zazahoho
őstag
válasz Ciccuka #7449 üzenetére
Fotózással foglalkozunk, az első szabály, hogy a memóriakártyán levő képeket-videókat a leghamarabb le kell menteni (lehetőleg több helyre+ felhő) Picit olvass utána, és látni fogod, hogy nem érdemes kártyán tárolni adatot.
Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
ViceRoy
kezdő
Hikvision kártyát használ valaki fotózáshoz? mennyire megbízhatóak?
Köszönöm! -
zazahoho
őstag
válasz ViceRoy #7455 üzenetére
Amennyiben jól tudom biztonsági kamerákhoz a Hikvision saját márkás kártyája.
Fotózásnál azt kell eldönteni, hogy mennyire fontos eseményt fotózol. Amennyiben megismételhetetlen a pillanat inkább mást vennék a helyedben.Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
Graphics
Jómunkásember
Aki esetleg Sandisk kártyát venne és gyorsat Aliról.
2db rendeltem, menetrögzítőbe a gyors olvasás miatt, tökéletesek.
64GB A2-est rendeltem.És már az újabbat kaptam 170/80-ast
(15 napon belül itt volt, Standard shippinggel.)
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Graphics #7458 üzenetére
Egyelőre viszont tempóval gondban vagyok, mert 97/88-nál nem tudtam többet kisajtolni belőle.
Picit bosszantó, mert a nagy sebesség lett volna a lényeg.
Első másolásnál még jó volt az írás, az maradt is, de utána az olvasás nem gyorsul tovább, nagy fájllal természetesen.Ha van tipp szívesen fogadom, mndenféle USB3-ba próbáltam, egy USB3.0 kártyaolvasót használok, elvileg annak tudnia kéne.
De lehet Donki Hoténak volt igaza, hogy ez nem fogja tudni kihajtani a kártyát.[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Graphics #7459 üzenetére
Közben rájöttem a marketingre...
Laborkörülmények között tudja esetleg... Akkor ebbe beleszaladtam Számomra pénzkidobás volt, mert az Ultra is tudta az olvasási tempóban ezt...
Azt hittem spóroolok magamnak egy kis időt...
Ugyanitt keresek olyan microSD-t, ami legalább 150-170MB/s valóban tud.
-
Theon
csendes tag
Sziasztok!
Esetleg a Kingston Canvas React Plus SDXC kártyákkal van valakinek tapasztalata? Kategóriájában feleannyiba kerül, mint a Sandisk vagy Sony, és emiatt vannak aggodalmaim. De külföldi oldalak ajánlják, hogy műszakilag jó...
-
veterán
válasz Graphics #7459 üzenetére
Itt egy teszt, a Kingston Workflow olvasó sima UHS-I típusú Sandisk Extreme Pro kártyával is tud 180 GB/s feletti olvasási és 130 GB/s feletti írási sebességet.
Ez az olvasó itthon is kapható kicsivel 8000 eFt feletti összegért.
Gyors kártyát csak gyors olvasó tud rendesen meghajtani.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Laby
őstag
Sziasztok!
Fotózásra szükségem lenne egy CF kártyaolvasóra. A legtöbbször USB-C-vel iPadra másolnék képeket, de időnként asztali PC-re kellene másolnom. Ott viszont nincs USB-C olvasóm.Jelenleg iPadhoz van egy USB-C hub-om, amibe van USB 3.0-ás port is.
Nagyon ördögtől való ha USB 3.0-ás CF olvasót veszek, és amikor iPad-ra másolom a képeket, akkor iPad <- USB-C hub <- USB 3.0 CF kártya olvasó <- CF memóriakártya lenne a sorrend? Ha meg PC-re, akkor nyilván simán csak USB 3.0 be a gépbe.
Nem fog indokolatlanul belassulni így, ugye?
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Donki Hóte #7463 üzenetére
Azért a 180 GB/s már extrém tempó lenne.
-
veterán
-
dzsampi
tag
Sziasztok!
IP kamerába szeretnék vásárolni memóriakártyát (microsd).
Van olyan ami ajánlott és nem kell gyakran cserélni? -
atees
őstag
sziasztok!
sandisk extrem 128 gb micro sd-t most hol érdemes venni, ami eredeti és nem is túlárazott?Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
atees
őstag
válasz Donki Hóte #7469 üzenetére
Akkor nincs már semmi jó külföldi forras?
Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
Louro
őstag
Sziasztok!
Laptophoz kaptam egy pendrive-ot. Mikor elkezdtem rá másolni, kicsit sziven ütött a tempó. Így hát megnéztem és nekem gyanús, hogy valami nem jó vele. Van ötletetek?
Elvileg erről van szó:
KINGSTON Pendrive 128GB, DT Exodia Onyx USB 3.2 Gen 1Amiben használni szerettem volna: Dell 7577, aminek minden USB portja elvileg USB 3-as.
[ Szerkesztve ]
Mess with the best / Die like the rest
-
Janusz001
őstag
Samsung MicroSDXC 256GB EVO Plus , telefonba megfelel ez a kártya? Főleg zene lenne rajta.
-
veterán
-
veterán
-
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Kérdésem, mert nem értem mi merre már: miért ilyen lassú? Vagy csak én vagyok gyors?
Vagy csak a mérésben van hiba, kártya OK?
Feladat:
fényképezőgéppel készült képek átmentése PC-re.Adott:
Laptop: Ports1x 1 Type C (USB3.1 GEN1+DP1.2); Combo jack; RJ45 port with Giga Lan; HDMI 2.0; 2 USB 3.1 (Gen1); 1 USB 3.1 Gen1Én az USB portot próbálom (ahogy látom mind egyforma).
SD kártyaolvasó:
UGREEN Card Reader USB 3.0 to SD Micro SD [ali]SD kártya:
SanDisk SDXC Extreme Pro 64GB V30/U3/UHS-I [MM]
Olvasási sebesség: akár 170 MB / sSebességek:
Win:
Másolás kártyáról: 38MB/s stabilan végig
CrystalDiskMark teszt:
Read: 38/39MB
Írás: 36/38
A "másik read": 7,10/6,76
A "másik írás": 2,83/2,72
1GiB fájlméret.Egy másik hasonló (Kingston 90/80) kártyával szinte takkra ugyanezek az eredmények.
Kezdem azt érezni, hogy az alis cucc ennyit tud (mily meglepő).
Kollégának azért lettek jobb eredményei, szvsz kártya azért csak tudhat többet, én még csak most nem is aliról rendeltem anno.
Valószínűleg akkor kell egy jobb olvasó (pl). -
veterán
Ha Win alatt (az Intéző) folyamatos 38 MB/s másolási sebességet mutat, az szerintem teljesen korrekt érték.
Ez a technológia maximum ennyit tud és kész.
Igazából nincs is nagyon igény nagyobb sebességre, a fényképezőgépeknek a képek rögzítéséhez teljesen megfelel ez a sebesség, egy nyaralás alatt készült 2-4 GB-nyi fénykép/videó átmásolása számítógépre így is megvan 5-8 perc alatt, ez annyi, amennyi időt egy jó kávé elkészítése is simán igényel.
Létezik gyorsabb technológia, az UHS-II szabványú memóriakártyák 250-400 MB/s sebességet tudnak, de annak ellenére, hogy 10 éve a piacon van ez a technológia, a piaci részesedése (a valós igény hiánya miatt) alig 1-2 %.
-
0519
senior tag
A kártyaolvasód lassú.
SanDisk SDXC Extreme (nem Pro) 32Gb V30 CrystalDiskMark teszt:
Read: 96/95MB
Írás: 64/68
A "másik read": 7,40/2,6
A "másik írás": 7,23/2,12
1GiB fájlméret.Azt, hogy érdemes e emiatt lecserélni nem tudom megítélni. Nem sok időt nyernél vele.
Az UHS-II a legnagyobb találmány a szeletelt kenyér óta, ahogy azt mindenki tudja aki komoly géppel sorozatot lő, vagy nagy bitsebességű videót rögzít.
''Vígan ülünk tort azok fölött akik ellenünk törtek'' -Addams family
-
Czimby
addikt
64Gb méretben az alábbi kártyák közül melyiket vegyem ?
Sandisk Ultra
SAMSUNG EVO Plus
Kingston Canvas Select PlusHa szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Czimby
addikt
válasz Alteran-IT #7480 üzenetére
Eddig Sandisk párti voltam, de teszek egy próbát velük
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
onkelz
aktív tag
Sziasztok
1TB-s PNY kártyára másolgatok zenéket total commanderrel.Közvetlenül a másolás befejezése után ott vannak a fileok, ránézek egy két óra múlva és csak a directory marad, benne semmi.Ez vajon mitől lehet?exFatre van formázva, most legyalultam megint, újraformázom és nekiugrom mégegyszer....
-
veterán
-
onkelz
aktív tag
válasz Donki Hóte #7483 üzenetére
Win10
-
onkelz
aktív tag
válasz Donki Hóte #7485 üzenetére
Ha jól emlékszem ezt irta
The media is likely to be corrupted
-
veterán
-
Graphics
Jómunkásember
Üdv!
Van-e valami free módszer "elveszett fájlok" visszaállítására.
Egy dashcam szívózik velem, a kártyán rajta van a fájl, de intézőbe nem látszódik.
Easus Data REcovery-vel a tartalmat látom, A fájl elveszett státuszban, és az amit ma rögzített a dashcam.
Recuva deep scan nem hozott eredményt eddig.
( Még mielőtt felmerülne, eredeti Sandisk kártya)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Donki Hóte #7489 üzenetére
Nekem valami Free kellene.
Recuva nem jó.
Diskdrill sem ingyenes.
Getbackdata sem sajnaNagyobb fajlok sajna.
-
Balinov
titán
válasz Graphics #7490 üzenetére
Szia Graphics
van egy elfekvo, Sandisk microSD-hez kapott Rescue Pro Deluxe Licenszem. Ha gondolod es hasznosnak talalnad irjal ram PM-et, szivesen atadom
udv
B6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Balinov #7491 üzenetére
Köszönöm ,a licenszkulcs működött, de azt amit az Easeus lát, azt sajnos ez nem látja.
Visszamentett fájlokat, de belső kamerás felvételeimet nem mutatja ez a program.
Még futok egy kört, max előfizetek az Easeus-ra ,ha nem találok valami akciós licenszet hozzá.
Az a program úgy írja, hogy "A fájlnév elveszett..."
Érdekes, hogy eddig semmi más nem látta, csak ez.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Graphics #7492 üzenetére
Nos végül vettem egy havi Easeus licenszet, sajna a fájlokból pár jött csak vissza, nem tudom mi volt az oka, hogy alapból nem rögzítette megfelelően.
Mivel nem tudtam érdemben adatokat visszanyerni, így megpróbálom visszakérni a pénzem... vagy tanulópénz.
-
veterán
válasz Graphics #7493 üzenetére
Akciókameráknál előfordul, hogy az akku lemerülésekor kikapcsol, de előtte nem jól zárja le az utolsó felvett fájlt és az nem lesz visszanézhető (ezért is szokás 5-10 perces szakaszokra szegmentálni a felvételt, meg persze másért is).
Dashcamnál ez elvileg nem fordulhat elő, mert az ugye állandó tápfeszre van kötve, de ott is előfordulhat nem korrekt fájl lezárás.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Donki Hóte #7494 üzenetére
Azt tudom, de itt igazából a napi anyagom tűnt el... Mintha nem érzékelte volna rendesen a kártyát.
1-2 fájlt tudtam menteni a programmal, de a többi hibás, fájlméret oké, de lehet lezárási gondjaik voltak.
-
veterán
válasz Graphics #7495 üzenetére
Több felvétel eltűnt, nem csak az utolsó? Eléggé fura, nem hiszem, hogy ez memóriakártya probléma lenne.
Azért próbáld ki másik kártyával is a dolgot, lehet, hogy az adott kártya betegeskedik, de lehet hogy maga a dashcam hibázik...
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Donki Hóte #7496 üzenetére
Ma már minden ment a maga útján. Nem volt gond a kártyával.
Nem szenvedtem tovább az adatmentéssel, formáztam, és vettem fel rá újra.A dashcam csinált már nekem ilyet egyszer.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
sto1911
veterán
Sziasztok, sincerity jól látom nem árul már? Honnan lehetne jó áron eredeti kártyákat venni? Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Ingyenes parkolást!!!!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kupon kunyeráló
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD