- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muerte68
addikt
Túl nagy a kártya és ritkán mentesz a múltkori baleset után főleg-én rögtön lementem akkor is ha csak pár kép van+semmi adapter kártyaolvasó az már egyszer egy komplett kártyányi cuccot barmolt el
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
hito
nagyúr
Köszi srácok! Remélem a partíciónálóval nem csinálok majd nagyobb kárt a meglévőnél (=> nem lehet majd esetleg visszahozni se az adatokat miatta).
Egyébként 128GB-os Samsung kártya és Nikon D5500. Nem tudom a kártya pontos típusát, csak azt tudom, hogy 90MB/sec az írási sebessége.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
Muerte68
addikt
Használj inkább SD-kártyát+inkább 2-3 64-es kártya mint egy 128-as.Tudom hogy Samsung nincs olyan de a sandisc ultra-vagy pro kártyák jók lennének
Nekem is volt adapteres Samsungom de inkább áttértem az SD-re a kevesebb hibalehetőség miattLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
ledgeri
nagyúr
Mit akarsz a particionálóval? Az pont háttértár szeletelésre van! Ha adatod van a kártyán amit mentenél akkor ez nem jó első lépés!
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ledgeri
nagyúr
Adatmentés valamelyik Data recoveri cuccal, ami korábban volt linkelve.
Ha ez nem megy akkor linux prn drive-ról és azzal is egy próba...
ha ez sem megy akkor búcsúzni attól ami rajta van, és formázni a SD szabvány formázójával.// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
veterán
Ha vettél már kártyát ezektől az eladóktól és minden tutira rendben volt, akkor szabad csak vásárolni. Ebben az esetben az U3-as kártyát vedd meg.
(Amúgy ez a kártya csak EVO+, a hirdetés becsapós, ugyanis ha rámégy a konkrét méretekre, akkor már kiderül, hogy nem EVOPlus, csak EVO+)
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Gsx-rr
veterán
válasz Donki Hóte #6108 üzenetére
Nem innen vennék ez csak példa volt. Akkor ha megbízható az eladó semmi gond ezekkel a kínai feliratos kártyákkal?
A rendes Plus mind u3?
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz Donki Hóte #6108 üzenetére
Még egy eladó a tiltólistára
(#6109) Gsx-rr ha olyat látsz, ami nincs a gyártó weboldalán akkor lehet gyanakodni!
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
veterán
Ha megbízható eladótól vásárolsz, akkor a kínai felirattal semmi gond, meg azzal se, hogy az van ráírva, hogy Made in China, mert magán a kártyán az van, hogy Made in Korea (tehát a memóriachipek koreai gyártásúak).
Megbízható eladótól véve az EVOPlus jelzésű kártyák mind U3 sebességűek (a kisebb kapacitásúak is).
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz Donki Hóte #6111 üzenetére
A 32-es már csak u1-es!
-
Gsx-rr
veterán
Beépített kártyaolvasóval lehet valós sebességadatokat mérni?
-
veterán
-
veterán
Kipróbáltam a dolgot. Az itt mért kártyát megmértem a beépített olvasóban is. Egy külső Transcend klón USB3-as olvasóban, USB3-as portba dugva korábban 83/58 MB/s sebességet produkált a kártya.
A mostani mérés:
Most 85/56 MB/s sebességet hozott ki a mérés a beépített olvasóban, tehát elmondható, hogy a megfelelően illesztett beépített olvasóval a valós értékeket lehet mérni.
-
veterán
-
veterán
Karácsonyi akció Sandisk Ultra 64 GB kártyára.
HSCxmas83 kóddal 23.49 dollár helyett 15.50-ért megvehető.
Most kora este még működött a kód:
-
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok.
Segítségre lenne szükségem. Kaptam karácsonyra a barátnőmtől egy autóba való autós kamerát, ami veszi az utat ha megyek kocsival ( elég sokat megyek naponta ) . Viszont kellene hozzá egy memória kártya. Maximum 128 GB-t képes kezelni. Naponta max 3 naponta törölném le róla a videókat. Tudnátok ajánlani megfelelő minőségű , normális memória kártyát?
Akár lehet magyaroktól , akár külföldről is. Lényeg h fain legyen. Ja és max 128 GB
Válaszokat köszönöm.
Kellemes ünnepeket, jó pihenést, illetve Boldog új évet kívánok mindenkinek.
Gergő
-
veterán
válasz zeus_2k14 #6119 üzenetére
Ezek az autós dashcamok olyanok, hogy nem kell törölni róluk a videókat, mert automatikusan felülírják a régebbi videókat.
Viszont memóriakártyát jó szívvel nem tudunk bele ajánlani
A dashcamokba ún. High Endurance kártyák kellenek, azok meg aranyárban vannak
A normál kártyák közül biztosan nem jó bele a Sandisk Ultra, azt már több helyen is tesztelték, hogy nem bírja a tárolóterület folyamatos felülírását.
Esetleg meg lehet próbálni egy újfajta Samsung kártyát, de lehet, hogy egy évet se fog kibírni
-
zeus_2k14
senior tag
válasz Donki Hóte #6120 üzenetére
Miért nem jó bele a normál ?
-
Uzmany
őstag
Sziasztok!
Melyik memóriakártyát ajánljátok egy Mavic pro drónhoz 4K videókhoz?
Köszönöm.® visions created with passion
-
suits
tag
hoppá rossz topikba írtam először
Hali!
Szeretnék venni egy memóriakártyát egy Canon EOS 1200d-be.Az volna a kérdésem hogy jó-e az úgy hogy microsd-t veszek és azt raknám bele egy sd adapterbe(mert így más eszközben is tudnám használni(telefon,gps stb) azért szeretnék microsd-t).Ha igen mire kell figyelni vásárlásnál?
-
veterán
Mi nem ajánljuk a microSD kártya használatát adapterben.
Nemrég írta valaki, hogy egy hibás adapter miatt purcant ki a kártyája rengeteg fényképpel.
-
adoks
aktív tag
Jó lenne tudni a video bitrátáját, de alapvetően a 4k nem igényel annyira gyors kártyát mint azt sokan gondolják. Egy Samsung Evo Plus kártya, az újabb aminek 60MB/s az írási sebessége, az tuti hogy elég hozzá. Személy szerint biztos vagyok benne hogy a régebbi ami 20MB/s-t tud az is elég.
-
Gyick
őstag
Hi!
Megéri a plusz pénzt ez [link] ehhez képest [link]? DSLR gépbe szeretném foto/videozásra.A 80mb/-es is bőven elég lenne elméletileg,nem a sebesség miatt gondolkodok rajta hanem hogy talán megbízhatóbb ugyanakkora sebességnél az ami tud gyorsabban is írni/olvasni...Erre volnék kiváncsi
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
Én is vettem tőle, egy sajnos azóta behalt kártyát.
Azt írta, visszaküldés esetén egyből postáz egy olyat vagy hajonlót, mert közel minden márkánál élettartam garisok a termékek. (nála..).Csak azért nem küldtem vissza az enyémet, mert rajtar agadtak adatok, és a 2xxx forintos feladási ár a 33xx forintos új árhoz képest ezt nem érte meg.. De ha pl a mostani is behalna, rákérdeztem, és megbeszéltük, hogy akár egybe is válthatóak
-
Skillet
addikt
főleg, hogy az írási sebesség sokat nem számít -4K- lejátszásnál, annál inkább az olvasási sebesség, ami meg mindkettő kártyánál 80-90MB környékén mozog. úgyhogy maximálisan igaz, hogy bőven elég kell legyen mindkét kártya 4K lejátszáshoz. 80MB/s-al számolva, nem hiszem, hogy van olyan 120 perces film, ami 560GB méretű szerintem a 100Giga is ritka.
benéztem, itt tényleg írásról van szó, mert ez egy drón nem szóltam.
attól még igaz 15-20MB/s elég kell legyen 4K rögzítéshez. ettől függetlenül nyilván jobb, ha az újabbat veszi, akkor nem fut bele semmibe.[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
Szoll92
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy 16GB microSDHC Kingston CL10 kártya adapterrel, ami hibátlanul működött. Majd egyszer csak nem tudta olvasni az autó fejegysége (délelőtt működött, délután már nem). Beraktam adapterral laptopba és nélküle telefonba. Mindkettő formázni akarta, így elengedtem az adatokat és formáztam laptoppal de hibát dobott ki közben és a formázás nem sikerült. Azóta viszont semmi nem ismeri fel ha bedugom... Lehet valahogy újra használhatóvá tenni vagy kuka, esetleg próbálkozzam garanciával AQUA-nál? Köszönöm a segítséget! -
veterán
válasz Szoll92 #6132 üzenetére
A kártya 99 %, hogy kuka Ezeket az elhalt kártyákat nem lehet semmilyen módon sem újra használhatóvá tenni. Olvashatóak a neten mindenféle sok-sok lépésből álló javítási metodikák linux alatt, de szerintem ezek a módszerek a ráolvasás hatásosságával egyenértékűek
Ha garanciás a kártya, akkor természetesen meg kell próbálkozni a garancia érvényesítésével (gondosan elhallgatva, hogy adapterrel használtad).
-
Szoll92
csendes tag
válasz Donki Hóte #6133 üzenetére
Köszönöm! Megpróbálom a garanciát... Bár nem értem, hogy amit adnak hozzá gyári adaptert az hogyan teheti tönkre... Akkor ne adjanak hozzá vagy olyat adjon, ami működik. Az Olympus fényképezőnkben is adapterral van a microSD és már több mint 5 éve hibátlanul működik...🙁
-
Muerte68
addikt
válasz Szoll92 #6134 üzenetére
Az Olympus fényképezőnkben is adapterral van a microSD és már több mint 5 éve hibátlanul működik...🙁
örülj neki és sűrűn kopogd le
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Muerte68
addikt
válasz Szoll92 #6134 üzenetére
Az Olympus fényképezőnkben is adapterral van a microSD és már több mint 5 éve hibátlanul működik...🙁
örülj neki és sűrűn kopogd le
-
pumsz
tag
sziasztok, szükséges/érdemes sony alpha a5000 fényképezőbe 48Mb/s-nál gyorsabb kártya? köszönöm
-
junior11
veterán
Sziasztok, vettem egy Samsung Evo plus 32GB MicroSDHC kártyát az Xperia Z2 telefonba, betettem a laptopba, gyárilag FAT32-re van formázva, milyenre érdemes - NTFS vagy exFAT? A telefon milyenre fogja formázni vagy érdemes a gépben? Köszi.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
junior11
veterán
válasz Skillet #6141 üzenetére
Köszi, igen megformázta magától, A1 SD bench megmérte a sebességét, 33,43Mb/s read speed és 24,56Mb/s write speed jött ki, hasonló értékek voltak a Lenovo Z500 laptop kártyaolvasójában is. Az írás rendben, de az olvasás nem kevés gyárila megadott 95Mb/s-hoz képest?
-
adoks
aktív tag
válasz junior11 #6142 üzenetére
Ha a telefon már átformázta, akkor laptopban nem fogja hozni a sebességet. Mindig csak az eredeti fájl rendszerrel érdemes tesztelni.
A másik meg az hogy a beépített kártyaolvasók a legritkább esetekben sem szokták tudni az usb 3.0 sebességet.
Szerintem ez a két dolog lehet a korlát. -
junior11
veterán
Laptopban formázás előtt ugyanennyi volt, telefonban mégegyszer megmértem 36,93Mb/s write és 23,96MB/s read speed volt, már rápakoltam kb 24GB anyagot, nem érzem a telefonban lassúnak, úgyhogy eddig nincs gond vele, remélem tartós lesz.
-
mikrofon
veterán
Sziasztok,
Sdxc 64gb uhs-ii nagysebességű kártyát szeretnék venni. Brutál milyen áron mennek nálunk.
Én mymemory oldaláról szoktam vásárolni. De ott már hetek óta nincs. Tovább nem szeretnék várni. Van még ajánlott EU beszerzési forrás?
A vám kezelés miatt kihagynám az eu-n kívüli vásárlást. -
félisten
Sziasztok!
Az a kerdesem, hogy melyik az a legolcsobb 16-64GB-s (micro)SD kartya, ami 90+ MByte/sec koruli tempot tud. Egy IDE-SD atalakitoba kellene SSD helyett linux rendszer szamara.
133MB/sec-nel nagyobb sebesseget nem tud a cucc kihasznalni, de jo lenne azt minel jobban kozeliteni.SSD csak akkor jon szoba, ha semmennyivel sem olcsobb egyik kartya sem azonos meretben.
16GB eleg, de 64-ig meg van ertelme boviteni.Kossz!
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
veterán
SD (microSD) kártyák nem a legjobbak oprendszert futtatni. Ugyanaz a probléma, mint a dashcamban történő felhasználásnál, a folyamatos oda-vissza írás-olvasást rosszul tűrik. Nem véletlenül drágábbak az SSD-k, mint az azonos kapacitású memóriakártyák.
Egy SanDisk Extreme Pro SD kártyát azért kipróbálhatsz, az elég gyors írásban is, ráadásul az ára sem lényegesen magasabb, mint a lassabb verzióké.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ingyenes parkolást!!!!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kupon kunyeráló
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD