- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- OLED TV topic
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
veterán
Az átlagos, háttértárolóra rögzített videó méretek a felbontás, az fps és a kódolás függvényében valahogy így néznek ki:
1 perc videó mérete:
H.264 H.2651080p HD 30 frames/sec 130 MB 60 MB
1080p HD 60 frames/sec 200 MB 90 MB
1080p HD 120 frames/sec 350 MB 170 MB
1080p HD 240 frames/sec 480 MB 400 MB
4K HD 24 frames/sec 270 MB 135 MB
4K HD 30 frames/sec 350 MB 170 MB
4K HD 60 frames/sec 500 MB 360 MBPersze ez sok mindentől függ még, mondjuk - 50 / + 100 % eltérés is lehetséges.
Vagyis a 4K/60 fps felvétel és H.264 kódolás esetében az 500(x2)-at elosztod 60-al, akkor az jön ki, hogy másodpercenként 16,6 MB-ot kell kiírni a memóriakártyára (és természetesen ez is ingadozhat egy felvételen belül +/- 50 %-al).
Ez azt jelenti, hogy egy sima Class10 kártya nem elég, mindenképpen V30 jelölésű kártya kell, az viszont teljesen elég.
A számítógépen mért értékeknek túlságosan nagy jelentősége nincs ilyen felhasználás esetén, de ha a számítógép USB3-as portjában 30 MB/s, vagy afeletti írási sebességet mértél, akkor az a kártya megfelel a V30 előírásnak, az már jó 4K/60 fps felvételre.
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Gézengúz
addikt
válasz Donki Hóte #6555 üzenetére
nagyon megy nekem ez a hasraütés
-
Djuree
félisten
válasz Donki Hóte #6555 üzenetére
köszi a kimerítő választ.
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
veterán
-
Djuree
félisten
válasz Donki Hóte #6558 üzenetére
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
PrometheusX
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Honor 9 telefonomba vásárolnék memóriakártyát, viszont nem tudok dönteni két típus között.
-Samsung Micro SDXC 128GB EVO Plus
-Sandisk Micro SDXC 128 GB Ultra A1 U1Az lenne a kérdésem, hogy minőségben megérné-e a 128 GB-os Sandisk kártya, vagy inkább válasszam a Samsungot? Körülbelül 500 forint a különbség közöttük, így gondoltam hogy megkérdezem, hátha van valami rejtett dolog / pozitívum valamelyikben, amire érdemes odafigyelnem.
Illetve courtesy/sinceritytrading termékeinek a nevében a "ct" és a "uk" jelölés a termékek végén azt jelenti, hogy az egyik dollárban, a másik pedig fontban fizetendő?Köszönöm a segítséget előre is!
-
veterán
válasz PrometheusX #6560 üzenetére
A két kártya sebessége között nincs érdemi különbség (különösen az adott telefonban).
Vedd meg az olcsóbb Sandisk kártyát, de innen.
Itt a rendelés fizetésekor a coupon code mezőbe ha beírod a SAVE5 kuponkódot, akkor 5 % kedvezményt kapsz az árból, vagyis 20 dollár alatt megkapod a kártyát.
Ez is ugyanannak az eladónak a boltja, szintén paypallal tudsz fizetni, de az ebayt kihagyva egy kicsit jobb árat lehet elérni.
-
PrometheusX
aktív tag
válasz Donki Hóte #6561 üzenetére
Köszönöm a segítséget, meg is rendeltem a memóriakártyát.
Üdv,
András. -
PrometheusX
aktív tag
válasz Donki Hóte #6561 üzenetére
Még annyi kérdésem lenne, hogy Sincerity Trading szokott adni a weboldalán leadott rendelésekhez követőkódot? Illetve átlagosan 2-3 hét az érkezési idő, igaz?
Köszi ismét a segítséget!
-
őstag
válasz PrometheusX #6563 üzenetére
Nem szokott. Külön kell kérni felárért.
(Csak 50 USD feletti vásárlás esetén ad automatikusan.) -
petymeg
addikt
válasz PrometheusX #6560 üzenetére
Szia! Én az elsőt rendeltem meg, pont innen, csak 256 GB méretűt. Telefonban használom, Galaxy Note 9-ben. Sajnos az írási sebessége csak 40 a reklámozott 90 helyett, de az eladó szerint ez normális és nem akarja kicserélni. Lehet, hogy nem eredeti?
[ Szerkesztve ]
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
veterán
válasz petymeg #6566 üzenetére
Hogyan mérted?
Többen mérték már a Samsung EVOPlus kártyákat és elég jóknak bizonyultak, pl. nekem is 75 MB/s írási sebesség feletti érték jött ki.
-
petymeg
addikt
válasz Donki Hóte #6567 üzenetére
Filmet másoltam rá és stopperrel mértem, utána meg az SD card test nevezetű appal, ugyanaz a 40 lett mindkétszer az eredmény. A Note9 topikban másnál is ez az eredmény ebből a forrásból származó kártyával. Kiváncsi lennék egy"eredeti" (nem ebay-es, hazai garis- számlás) teljesítményére.
[ Szerkesztve ]
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
Ciccuka
veterán
válasz Donki Hóte #6567 üzenetére
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
félisten
Sziasztok! Egy Redmi note 7-be mit tennétek? Utóbbi időben sok gondom volt a sokat látott 64-es Samsunggal. Semmi extra, class 10-es. Valami 128-aaba beruháznék. főleg a milyen érdekel, de persze a márka is.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Ciccuka
veterán
válasz Kolondrum #6570 üzenetére
2.5 éves Toshiba Exceria és Samsung Evo Plus hibátlanul üzemel régóta ismerősök Redmi-jeikben. Nem tudom ti miket vesztek, de nekünk még soha nem ment tönkre márkás kártya. Persze az se mindegy, ki hogy vigyáz rá, de ha üti vágja, kiszedegeti, akkor ne csodálkozzon senki, hogy tönkremegy.
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
petymeg
addikt
válasz Ciccuka #6572 üzenetére
Én egy 6-7 éves sandisc 64 gigás kártyát cseréltem le, vagy 6 telefont kiszolgált. Hibátlan most is csak kinőttem, meg lassú.
Amúgy egy ilyen jobb kártya hány teljes újraírást bír ki? Mert az autós kamerámban egy sandisc 32 gigás van amit folyamatosan ír.
-
greyslay
aktív tag
Üdv. Én is egy kis segítségért jöttem.
Adott egy Teclast M20 tablet, illetve egy Kodak 64 GB os memóriakártya.
Amikor belehelyezem a tabletbe a kártyát, akkor rögtön "sérültként" kezeli, majd formázás után exFAT fájlrendszert ad neki 128 kilobájt lemezfoglalási mértékkel.
A gond csak az hogy ezután gépről már 4 GB felett nem bírok a kártyára másolni mivel nem engedi a mérték miatt. Ha a windowsba bármit is módosítok formázok stb.. akkor utána a tablet újra sérültként kezeli, és kezdődik az egész előről.
A gond pl. akkor is fenn áll, ha a tabletbe hagyom az sd kártyát, usb vel összekötöm a gépre, és úgy akarok másolni rá 4GB felett filmet vagy akármit.
A segítséget megköszönöm a probléma megoldására"embertelen ember munka"
-
Llew
senior tag
Sziasztok!
Egy Cannon EOS 750d-be vennék SD kártyát. A gép az SD, SDHC, SDXC, UHS-I kártyákat eszi meg, így ezt néztem ki: SanDisk SD Extreme Pro 64GB
Aztán láttam ezt: Lexar Professional SDXC
Ez a leírás alapján UHS-II-es, a gép meg nem, de a kártyánál azt írják: Backward compatible with UHS-I devices
Menni fog a gépben, csak az nem fogja tudni kihasználni, vagy nem fog vele működni?
A jövőre nézve jobb lenne egy UHS-II és 5 dollárral drágább csak.Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
Llew
senior tag
Köszi, de érdemes is azt venni?
Most nézem csak, hogy elrontottam a linkeket, ezekről van szó, az árban nincs nagy különbség:
SanDisk SD Extreme Pro 64GB
Lexar Professional SDXC 1000X 150MB/s 64GB
Ennél az írás meg olvasás sebessége is 150 MB/s? Egy UHS-I-es gépben ebből mennyi jön ki?Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
Tika6
tag
válasz Donki Hóte #6515 üzenetére
Meg is rendeltem, szállítási idő, ahogy pár kommenttel alább írtad, külön köszönet, hogy újra beírtad a kuponkódot . Amúgy levélben érkezik, nem csomagként (vagyis nem kell munkahelyre küldetni, lehet otthonra is . Patentul működik, thx a tanácsot!
Huawei P8 Lite-hoz ugyanilyen célból (adattárolás) vennék még, ahhoz is mehet ez? -
td
senior tag
(Te jó ég, bocs, utólag látom, hogy milyen hosszú lett...! Köszi előre is annak, aki elolvassa!)
Szevasztok!
Olvasom itt fentebb, hogy milyen problémák fordultak elő másoknál kártyákkal. Mennyire gyakoriak, hogy a SanDisk-ek meghibásodnak? Az enyém még egy éves sincs, fotózásra használom, csak most telt be, vagyis eddig egyszeri felülírás volt kis túlzással (hiszen a nem jól sikerült képek törlésekor van "újraírás", de az tipikusan 10% szokott lenni), és már azt csinálja egy hete, hogy vagy olvashatatlan rögtön az elkészített kép, vagy kicsit később veszem észre, hogy azzá vált (az előbbinél jellemzően a thumbnail-t jeleníti meg a gép, az utóbbinál pedig semmit, csak a hiba üzenetet, de furcsa módon ilyenkor nem csökken tőle a hátralévő képek száma, mintha nem is foglalt volna le helyet). De olyan is volt, hogy csináltam egy képet, visszanéztem, rendben volt, de az előtte lévő, ami eredetileg OK volt, ugyanazzá a képpé vált! A sorszáma az eredeti, de képileg a később készülttel azonos. És ez thumbnail szinten is így van: ha feljebb lépek a fényképezőn, hogy az áttekintő módban a kis képek között válogassak, ott is a duplikálódást látom...
Egyébként ez egy régebbi Panasonic kompakt gép, és már más kártyák is mentek tönkre, csak kicsit máshogy. Tavaly nyáron szintén egy SanDisk, közel 2 éves, microSD, 8GB-os, persze adapteres. Ott rögtön az elkészítés után lett rossz a kép, hibát írt ki, ha vissza akartam nézni, illetve hogy kapcsoljam ki, majd be a gépet. A kártya ki-be helyezése vagy segített, vagy nem. Ha nem, kint hagytam az asztalon, hogy hűljön, ha esetleg a nyáresti fülledtségben melege lett a zsebemben. Ez eleinte úgy tűnt, segít, de pár nap múlva "össze-vissza" olvasta a kártyát, azaz hol ennyit, hol annyit írt ki totál képszámnak a kártyára a fényképező. Azóta nem is jutott időm foglalkozni vele, bármi extra tudás nélkül pedig még kártyaolvasóval sem néztem inkább. (Gépre való felmásoláskor az utolsó hónapokban néha lelassult kis időre, egy-egy file-nál, érződött, hogy "van valami".)
Akkor, augusztusban kezdtem használni a jelenlegit, ami egy SanDisk 16 GB SDHC, 80 MB/s-es darab, direkt nem micro. A gyártó honlapján utánanéztem a támogatásnak vásárlás előtt (SDHC16 GB). A használat módja itt is ugyanaz volt, mint a microSD-nél, tehát betelésig használtam, és csak utána kezdtem a legrégebbi képek közül törölni. Mondjuk már az elején lassabb volt az elérése (bekapcsoláskor érződött a "lomhaság", illetve a képek felírásakor és playback-be lépéskor is), de ezt betudtam annak, hogy nem 8, hanem már 16 GB-os a kártya. Lehet, hogy már ez is egy "jel" volt? Pl. még most is volt, az elmúlt hét alatt, hogy feltűnően gyorsan lementett egy képet, pedig az nem volt teljesen részletmentes (kis méretű), és még olvasható is lett. (Csak megjegyzem, hogy az itmedia-tól rendeltem mindkét SanDisk-et, nem tudom, esetleg járt-e más is így, mint én.)
Egy még korábbi microSD pedig, egy Kingston 8GB-os pedig úgy szállt el, hogy épp felmásolni akartam róla, kártyaolvasóban volt, és egyszercsak megszakadt a felmásolás, és nem érte el a könyvtár tartalmát a gép. Egy szinten feljebb pedig egy zagyva könyvtárnevet írt ki, amiben benne volt ugyan a dir szó, ha jól emlékszem, de azon kívül leginkább csak szimbólumok. Később az egész kártya elszállt, ha jól emlékszem.
Az is eszembe jutott, hogy mi van, ha esetleg a fényképező csinál valamit rosszul, vagy pl. a kártyaolvasóban van valami. Tavaly is meg idén is óvatosan "megpiszkáltam" a fényképezőn az érintkezőket (hogy nincs-e lenyomódva), kicsit pucolni is próbáltam. Sem a gép, sem a kártya nem volt a használatuk alatt extrém körülménynek kitéve - hacsak a budapesti kánikulát nem számítjuk annak...
Ezek a legújabb tapasztalataim most azt jelzik biztosan, hogy ez a kártya is el fog szállni? (Ha törlök egy olyan képet, aminek csak a thumbnail-jét jeleníti meg - az errorosat nem lehet -, akkor utána megismételve a képet az már megmarad, nem lesz hiba...)
Ha új kártyát kell vennem, akkor pedig milyen márkát és típust érdemes most venni? Nem kell brutál, mert régi fényképezőbe venném, és sokat sem akarok rá költeni...
[ Szerkesztve ]
''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''
-
veterán
Egy UHS-I kártyára tervezett géphez teljesen felesleges UHS-II kártyát venni, különösen akkor, ha az még lassabb és drágább is, mint az UHS-I kártya
Itt láthatod, hogy egy 2000x sebességű UHS-II kártyára semmivel sem ír gyorsabban, mint egy UHS-I Sandisk Extreme Pro kártyára!
-
veterán
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
raw-ban valo fotozashoz jelenleg milyen kartya ajanlott? 64GB-os eleg!
Ebayrol rendelnem!
Koszonom! -
veterán
-
td
senior tag
válasz Donki Hóte #6584 üzenetére
Az egy kicsit macerás, ugyanis neten rendeltem, határon túlról, és drágább lenne visszaküldeni, mint újat rendelni...
De ha már újat rendelnék, akkor milyen lenne a jó? Ami megfelel a mindennapi fotózási igényeknek is, és tartós eléggé. Fentebb írta valaki, hogy bizonyos típusok "nyűgösek" a fotózásra - bár ezt nem igazán értem: akkor mégis mire tervezték őket, ha nem arra, hogy file-ok kerüljenek rájuk, illetve időnként ezek törlődjenek? (És ez utóbbi persze akkor, amikor én szeretném, és nem akkor, amikor a kártya...)
A mobilokban pl. mik nem mennek tönkre? Lehet, hogy vennék megint microSD-t, és akkor az jó lenne olykor az Android alá is, ha kell, bár talán érdemesebb inkább SD-t venni megint.
(Erről jut eszembe, annál a SanDisk microSD-nél, amiről írtam, azért voltak előjelek hónapokkal korábban is, de csak videórögzítésnél: megcsinálta ugyan a fényképező a felvételt, de a visszajátszásnál valahol hibával leállt, és ez elég gyakran fordult elő, viszont a számítógépre át tudtam másolni a file-t; ott csupán lejátszáskor volt pl. egy bevillanás. És még így is csak 1 hiba volt egy adott rögzítésnél.)
''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''
-
Arolotifar
őstag
Sziasztok Xiaomi YI Dash Cam-hoz keresek 64 GB-os memóriakártyát Tudnátok ajánlani néhányat? Link is jöhet Előre is köszönöm
"Jobb, ha azért gyűlölnek, ami vagy, mintha azért szeretnének, ami nem."
-
őstag
válasz Arolotifar #6591 üzenetére
A saját autós kamerá(i)mba én ilyet vettem:
SanDisk MicroSDHC High EnduranceStandard kupon kód a "bolthoz": save5
-
Winnie The P
őstag
Hali!
Akkor [ez] jó választás egy Panasonic Lumix DMC-FZ81-hez?
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
veterán
válasz Winnie The P #6593 üzenetére
A kártya jó, persze ha eredetit küldenek.
Ezt az eladót eddig nem láttuk, ettől függetlenül az értékelései alapján megbízható.
Szerintem te leszel az első itt, aki vesz tőle valamit, majd számolj be a tapasztalatokról.
-
Winnie The P
őstag
válasz Donki Hóte #6594 üzenetére
Szia! Rendben köszönöm. Remélem eredeti lesz, azt miből tudom megállapítani, hogy ha nem eredeti?
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
veterán
válasz Winnie The P #6595 üzenetére
Teszteld majd le a kártyát a h2testw és a crystaldiskmark programokkal, ha ezek a teszprogramok nem mutatnak problémát, akkor rendben van a kártya.
-
Winnie The P
őstag
válasz Donki Hóte #6596 üzenetére
Ok
-
Llew
senior tag
Új kártyát érdemes a SD Foramteterben leformázni vagy jó a gyári formzás mielőtt a fényképezőbe kerül?
H2testet azt lefuttatom rajta mindenképpen.Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdést szeretnék feltenni.
Egy fejegység leírásában mini sd kártyát említ a szakirodalom. Ez egyenlő a micro sd kártyával vagy ez egy más méret és csak én nem nagyon találok ilyet eladót.előre is köszi a választ
Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest