- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Samsung LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemmy71
őstag
Én cirka háromévente szoktam a gyümölcsösbe érett marhatrágyát vinni, akkor kistraktorral be is szántatom jó mélyen utána meg szépen átrotálom. A gyökérzetre kell csak figyelnem mert a kajsziknak eléggé fent vannak a gyökerei, néha néha meg is akasztok egy kettőt. Ősszel meg a lehullott levelek nagyrészét összeszedem a maradékot meg szépen berotálom a földbe, kivéve a diókat, bárt ott amúgy is "fű" van alatta.
Mulcsot és friss komposztot - nyesedéket sosem teszek a gyümölcsfák tövéhez, beizzad és könnyen melegágya lehet bármilyen nem oda való baktériumnak, én nemszeretem
Komposztot csak itthon csinálok, mert elég nagy a füves területem, 3 - 4 zöldkukányi füvet vágok egyszerre. 4 raklapot összeállítottam és abba teszem a levágott füvet, amire mindig ráteszek cirka 15 centis földréteget és belocsolom. Persze árnyékban van és kövezkező nyírásra már szépen összeesik, két évig gyűjtöm benne az anyagot utána csak lehúzzuk a raklapot és egy nagy kocka tömbé áll össze a humusz [1m³]. A szomszédok viszik mint a cukrot, virágcserépbe friss ültetésekhez kiváló anyag.
A metszési nyesedéket mi kévébe kötjük és következő évben megy a csempekályhába vagy a kemencébe. Egyedül a levelet nem használom fel, azt egy mély árokban gyűjtjük, amit 3 - 4 évente elviszi egy termelő. Káposztával foglalkozik és nagyon megtetszett neki ez az anyag, cserébe ellát minket káposztával"De, ha van bármilyen tanulmánya, kutatási eredménye a kollégának a forgalomba kapható lombtrágyák mérgező hatásáról, én nagyon szívesen elolvasnám és tanulnék belőle."
Gondolom ezt nem nekem írtad. Persze van, ha valaki figyelmetlenül (észnékül) használja akkor könnyedén leperzseli a növényt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Politika
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- Spórolós topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Óra topik
- Napelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest