- Stratégiai partnerséget kötött a HPC-piacon a Fujitsu és az AMD
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- 240 Hz-et tud az MSI legfrissebb, szuper-ultraszéles gaming monitora
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Számításokat is végző HBM memóriára szavazna a Samsung
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple notebookok
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Napokon belül megjön az új, M4-es Mac mini is
- Milyen egeret válasszak?
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- CPU léghűtés kibeszélő
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
válasz modflow #17807 üzenetére
Mindegy a leg sűrűbet , sőt én a kombájn kukorica asztal szög hajtásaiba a szárzúzóhoz még a zsirzóval nyomtam bele zsírt is és lessz belőle egy kicsit sűrűbb olaj ( kevésbé fojik és jól kén !!
Gyári sarokcsiszoló ha szétszedem a hajtást a fogaskerekek szárazak , mert a zsír kicsapódik a széleire és ott is marad , ahogy egy új sarokcsiszolót veszek az az első, hogy szétszedem és oda meg keverek bele olajat , enyhén fojósra csinálom , a nagy fordulattól azt is szét csapja de amikor áll akkor rá fojik a fogaskerékre és keni !! -
H-Zol
senior tag
Tavaszi ültetés , kis körte fa , sudarra metszve , ki hajtott , hozott négy ágat és szépen elvolt , egy hónapja az ág végeken komoly hajtás növekedés kezdődött , friss új levelek ( a tavaszi leveleket megégette a jó öreg nap ) , és ma este felé nézem , hogy mi a bűnbánat van a hajtás végén , közelebb megyek és lám
ti láttatok már ijet , a végén még körte is lessz rajta -
H-Zol
senior tag
válasz Essejó #17814 üzenetére
A Magnóliát nállam nagyon meg égette ez idei nyár ( amúgy sem volt a toppon ) , a Vilmos körtém nekem is csinál ijet ( az idén is ) körülbelül egy hónapja , jöttek rajta itt ott egy két virág , ami fel nyúlik és leszárad , de ez mint tavasszal egész virág csokrot hozott !
Még hagyom , hogy lássam mi lessz a vége , de ha körtét is akar hozni akkor leszedem ! -
H-Zol
senior tag
A faluban , nem csak nállam , már több személy is mesélte , hogy öreg diófák összetörnek , 10-20 centi vastag ágak , csak úgy semmi vihar nélkül letörik !
Termés anyi van rajtuk , hogy húzza az ágat rendesen lefelé, két 20+ éves diófám van a kertben az egyikről két hatalmas ág tört le a másikról már három , az udvarba is van kettő, azok 10 és 15 évesek rajtuk is sok a termés , de ők nem törtek !
Vajon a szárazság , azért gondolok arra mert az udvarba az asszony meglocsolva őket meg potyáznak a magas ágyásokból , a kertben meg nem lettek locsolva , és lassan 3 hónapja itt semmi eső nem volt -
H-Zol
senior tag
válasz Essejó #17826 üzenetére
Bajok vannak a vizekkel , nállam a fúrt kút 11 méteren van a vízszint ahogy az előbb írtam nyolc méteren , 20-25 perc után , már jó levegősen jön a víz , de még jön , de meddig
Három hónapja eső nem volt ( egyszer kétszer egy két liter , az semmi ) de ahol esik ott esik pár napja a román tengerparton félóra alatt le esett 210 liter , mindent elvitt , emberek házai el öntve , kocsik úsztak , szörnyű volt nézni a híradóban !! -
H-Zol
senior tag
válasz soldi3r #17831 üzenetére
Ez is érdekes , nekem az új szőlő ültetésem ( 3 tő ) nem igazán jól mentek , elég lassan indultak , azután atkásak lettek , nem is tudtam mi az , mire le permeteztem őket nissorunnal utánna olvastam , hogy az csak lárvára és ninfára jó , szépen leszedegettem a fertőzött leveleket , de mostmár valamelyest alakulnak !
-
H-Zol
senior tag
válasz btraven #17861 üzenetére
A gyökerek azok ott maradtak , locsold jól körbe !
Ennyit még soha nem locsoltam a gyümölcs fákat mint az idén , az idős fákat szabályosan el árasztottam , de szépek is , nincs levél hulás ( nap égés az van a leveleken ) , és szép nagy gyümölcsök voltak , vannak rajtuk !
A mellettem lévő szomszéd ki sem jön a kertbe , és nem is locsolt semmit a cseresznyéjén , kajszínjan alig van már levél , és vagy négy fát ( körte , szilva ) látok nálla ami kiszáradt !
De talán a hétvégétől jön a hidegebb idő , és csapadékot is mutat . -
H-Zol
senior tag
Levágtuk a napraforgót amilyen szárazság volt , van ahhoz képest nem rossz 2640 kiló hektárján ( jó évben 4-5 tonna között szokott lenni !
Következik a kukorica , na az gyalázatosabb lessz , de többet mutat mint két éve , mert akkor szinte semmi nem lett !! -
H-Zol
senior tag
válasz Dorian #17900 üzenetére
Nekem egy most 4 éves Bosch Kobak körtém van , 3 körte van rajta , de semmi bajuk , meg van öreg Vilmos , Packham's Triumph vagy 4 fa , egy ismeretlen körte , az most érik, rendszeresen locsoltam őket ebben a nagy szárazságban ,de nincs egy gyümölcs hulasom sem ( az alma az igen ,tiszta férgesek , pedig a nyáron próbáltam 3 célzott rovarölőt fújni rájuk )
Amit csináltam , cseresznye szedés után megjelentek a levél tettük a fákon és olvastam , hogy cseresznye szedés után nem szabad magára hagyni a fát , jót tesz neki egy gombaölő, na itteni ajánlásra vettem Tepekit levéltetvek ellen és score gombaölőt is tettem bele , és minden fát lefujtam ! -
H-Zol
senior tag
válasz btraven #17915 üzenetére
Nállam szerencsére nincs vakond , de itt olyan kemény és száraz a föld , hogy bele törne a bicskája
Az udvarban van két 7-8 éves cseresznye fám , féloldalt egész nap éri őket a nap , és mostmár besokaltak , úgy hull a levelük mint ősszel , csak most nem sárgultak el , hanem zölden esnek le , és nem víz hiány , mert locsolva voltak !
A kertbe is van két cseresznye őket is éri a nap de ők több fa között vannak és ők bujkálva kapják a fényt és ott nincs levélhullás ! -
H-Zol
senior tag
Igen , a jövő hétre már egyre jobban mutatják az esőt !
A repce vétkesnek is itt volna az ideje , de ebbe a beton száraz földbe nem lehetett magágyat csinálni , csak az a baj , hogy a jövő hetet esősre mutatja azzal ha bejön lessz magágy , de utánna szinte 3 hétig nem mutat megint esőt !! -
H-Zol
senior tag
válasz darkrock #17920 üzenetére
Nállam tele van a kert gyümölcs fával , és még idáig soha nem nézet ki ilyen gyalázatosan , komplett száraz az egéssz kivéve a fák koronája alatt ahol intenzíven locsoltam , locsolom !
Írtam már a szomszéd nem locsolta a fákat , és egyre több fiatalabb fát látok nálla kiszáradni , főleg körték ! -
H-Zol
senior tag
válasz Essejó #17943 üzenetére
Nem tudom. , hogy gyümölcs is lenne belőle , de rá lesünk , holnap át nézem a kertet , hogy hány fa bolondult meg !
Holnap Stanley szilva szedés , szépen be van érve, lekvár lesz belőle , igazi főtt házi lekvár !
A fölös meg megy a cefrébe pálinkának , de csak egy fa van termő de már cseperedik az utánpótlás 4 éves , azon is van egy pár szem ! -
H-Zol
senior tag
válasz soldi3r #17945 üzenetére
Nállam ilyen gond nincs , van sok amelyek nagyon szépen arányosan kihajtottak de van egy pár amelyik egy esetleg két feloldalgós ágat nevelt , én már megvárom a tavaszt és majd kezdek velük valamit ( ezzel a korai tavasszal szerintem hamar kiszedték őket és megsínylették , mert így még soha nem jártam , pedig 30 éve ültettek fákat és talán három volt ami nem fogta meg , most meg 7 darab )
-
H-Zol
senior tag
-
H-Zol
senior tag
válasz Stylewars_kp #18023 üzenetére
Gyümölcs fák között vannak de mégis az idei meleg ( napsütés ) durva volt ! Eléggé ritka is , majd tavaszra bujtatok a földbe ágakat és szépen meggyökeresedik és szép új hajtások törnek fel , így lehet szaporítani , csináltam már így , és másik évben ki lehet ásni és akár másik hejre elültetni !
-
H-Zol
senior tag
Tavaszi kép amikor cseréltem a kút fejét ! Nekem a szelep felett van ( és oda szokás tenni ) de nekem valamiért elengedi a szelep a vizet , de nem mindég , ha nem engedi el a vizet , bekapcsolom és rögtön jön a víz , de ha elengedi akkor sok üres járás után kezdi húzni a vizet !!
Ha vége a locsolásnak ki fogom megint ásni , és megnézem a szelepet , hogy miért engedheti el a vizet ![ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
Azt éred el vele , hogy nem fogja elengedni a vizet!
De kezdjük elölről innen [link] , vágd le a kutfejet és ragaszd lejjebb , és akkor a szelep felé tudod csatlakoztatni a szivattyút , és akkor úgy jó lessz , de van aki még így is beiktat még egy szelepet mint amit az előbb linkeltem ! -
H-Zol
senior tag
Az idén nem volt repcének , de most sikerült , elég jó magágyat csinálni ebbe a sivatagban , tegnap és ma vetjük a repcét , bízunk a hétvégi jelentős csapadékba !
-
H-Zol
senior tag
válasz darkrock #18080 üzenetére
Nállam is ugyanez az a helyzet , most tegnapelőtt anyi esett , hogy a fák koronája alá nem jutott belőle !
Most a hétvégére nagyon sok esőt mutat , de ahogy jönnek közelebb az előre jelzések mi itt a keleti határszélen Vasárnapig nem igen kapunk .
Tegnap vetettük a repcét , és porolt rendesen a vetőgép ! -
H-Zol
senior tag
válasz modflow #18155 üzenetére
Bocs a kifelyezésért , kisipari sz@r termék nem is tudom erre mit írjak , nem találkoztam még ilyennel , nem a legjobb , hogy tud vándorolni jobbra , balra elég sokat , de elméletileg elmegy így is !
Nem akarlak tovább szomorítani , anno még a Trabant , Simson , MZ ETZ - és világban fogtam ki kisipari dugattyut ami menet közben megszorúlt , a dugattyut nyomás alatt öntik de kisiparilag ez nem megoldható, itt a mérettel ( kicsit kisebbre veszik ) próbálják a hőtágulást kivédeni ! -
H-Zol
senior tag
válasz modflow #18163 üzenetére
Elég rozsdás ez a történet , szerintem ha beindul megfog kopogósodni , a főtengely csapágyak is rozsdásak lehetnek , gondolom szimering cserére is megérett a dolog !
A főtengely két fél sonka a csapszegre úgy rá van préselve mintha egybe lenne gyógyúlva , másképp elforog egymástól ( egy típusú MTD fűkasza gyenge pontja volt anno ,hogy elforgot , gyári hibásak voltak )
Jobban jártál volna , ha egy szakemberre bíztad volna a dolgot , mert ahogy látom itt még mindég több sebből vérzik a történet !! -
H-Zol
senior tag
Na végre volt már itt is eső , öt nap alatt le esett 65 liter , ezzel mostmár vége a fa locsolásnak , ezzel ki bírják őszig , és búza repce magágyat is lehet csinálni !!
Valamennyi repcét el tudtuk vetni ez az eső előtt , az biztos jó lessz , a hétvégére ki fog kelni ! -
H-Zol
senior tag
-
H-Zol
senior tag
-
H-Zol
senior tag
válasz ncc1701 #18193 üzenetére
Vagy mint a gázosok ( igaz ők méjre rakják ), valamennyit temetnek , és sárga fólia csíkot tesznek a gödörbe , hogy ás valaki tudja , hogy alatta gáz van , és tavaly nállunk az utcában vetették a szenyvizet és így is megsértették , volt is sürgölődés , de szerencsére nem lett nagy baj !!
-
H-Zol
senior tag
válasz eldoble #18199 üzenetére
Én értem , sőt a régi időkben sok kétütemű motort szereltem ( motorbicikli , láncfűrész, csónak motor stb ) , de ahogy "modflow" kolléga tet fel az eredetitől képet ott megvolt az a minimum ami kell , de az utángyártottnáll 5-6 mm egy oldalra , úgyhogy a tűgörgős csapágy össze vissza tud benne vándorolni !!
-
H-Zol
senior tag
válasz darkrock #18200 üzenetére
Nállam van az udvarban több helyen , hát hogy törpe , vagy nem azt nem tudom , mert én mióta itt lakom 20+ éve , ők már előtte itt voltak , de az idei szárazság megviselte őket is , de ahhoz képest jól bírták , locsolás nélkül ! De most , hogy le esett közel 60 liter , elkezdett minden zöldelni , és látom sok minden kezd kelni !!
[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
válasz eldoble #18240 üzenetére
Itt [link] tett fel a kolléga fotót a régi és új dugattyúrol , hát az újonnan kapott dugón el bír menni oldalra a tűgörgő , mert ugye a hajtókar belseje sima , és jobbra , balra bír mászkálni a tűgörgő ( szerintem baja nem lessz ) , régi dugón is van egy kis hézag , de az pont anyi amennyi szükséges !!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple notebookok
- OLED TV topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest