- Stratégiai partnerséget kötött a HPC-piacon a Fujitsu és az AMD
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- 240 Hz-et tud az MSI legfrissebb, szuper-ultraszéles gaming monitora
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Számításokat is végző HBM memóriára szavazna a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z_A_P
addikt
Nalam is van egy necces fenyo, oreg, es Y alakban kb 2 meterre a talajtol elagazik a torzse, es legalabb 16 m magas. Tehat 2m egy vastag torzs, es 12m ket vekony torzs. Mozog rendesen ha fuj a szel.
Favagok lattak, mondtak instant kivagni, hivtam kerteszt megnezni, mondta o a novenyek vedoje, es ebben a faban meg lat potencialt, meg szaporodik ( van toboz) szerinte par evig meg nem lesz vele baj, de ez nem 100%. Persze ha letorik vm torzs, az vagy sajat vagy szomszed hazra esik, dehat mondta ot a novenyek erdeklik, a tobbi nem. Szoval o nem vagna ki, hanem tragyazna, permetezne (o el is vallalja), igy erosodne. Mondjuk cserebe surusodne a lombozat, ami nem jo mert jobban rangatja majd a szel. Pro-kontra.
Esegleg fentebb osszefogni vm eros lanncal a 2 torzset, de az belevag idobel, lehet puhabb anyaggal, de annak jo ara lesz.
Igy egyelore marad, de meg nem vagyok biztos benne.
Szivem szerint gyumolcsfat tennek helyette, meggy pl, de lentebb irtak azt biztos elviszi a gomba Es ha permetezem valami rezes cuccal?[ Szerkesztve ]
OK
-
Z_A_P
addikt
Nagyon unom a szomszed kerites/beton kozott kinovo gazokat.
Kene egy gyors (ideiglenes) megoldas, ide majd terko lesz rakva 1-2 even belul.
[kép]
Szoval otleteim:
1) TOTAL-lal, mondjuk 2% higitasban lefujom az egeszet
2) Forralok vizet, bele par kanal so, es leontom.Esetleg a fenti ketto kombinacioja?
Mas otlet?
OK
-
Z_A_P
addikt
[ Szerkesztve ]
OK
-
Z_A_P
addikt
Szerintetek a gyep (fű) meddig bírja hó alatt? Itt >1 hete teljesen hó alatt van, van ahol még most is 20cm. A hóember alatt meg 60
OK
-
Z_A_P
addikt
ncc1701
Stylewars_kp[ Szerkesztve ]
OK
-
Z_A_P
addikt
válasz hiperFizikus #13358 üzenetére
Ti hogyan álltok vízelvezetésből ?
Piszkos nagy melo volt
Körbe lett törve a ház körül a beton, kiasva alap mellett, kapott akkor már egy kenhető vizszigetelo réteget, aztán 16xm xps, nade a víz a lényeg, szóval butykos lemez J alakban alapra rakva, kifelé néz, így védi alapot és kívülre kis csatornat képez , bele szokásos drencso, geotextil, kule. Az egész belekotve egy kiepitett fóliázott régi ciszternaba. Ebbe megy az esőviz is amúgy. Tehát talajvíz + esőviz a ház körülről ide van elvezetve.OK
-
Z_A_P
addikt
válasz Thocy a ZAGY #13415 üzenetére
ricinustartalmú por, ami viszont jó drága
A granulátum biológiailag lebomló, természetes növényi kivonatokat tartalmazó készítmény. Használhatjuk veteményesekben és füves területen egyaránt. A növényi olajok behatolnak az alagutakba és a kezelt talajfelületbe, ezzel beszennyezik a vakondok táplálékforrását, és szájon át visszataszító reakciót váltanak ki, új táplálkozási hely keresésére ösztönözve őket. Averzív termékként működik. Ártalom nélkül kezeli a vakondtúrásokat és a járatrendszerét.
A készítmény nem károsítja a füvet és a novényeket, háziállat melett is használható.Es ez mukodik?
Novenyt nem bantja, es a talajeletet? Bacik, mikrobak, giliszta, bogarak, stb?OK
-
Z_A_P
addikt
válasz szezso15 #13005 üzenetére
Na, elolvadt a hó, a szomszéd macskaja rögtön jön at szarni
Akkor ez a big cheese bevalt neked? Nem folyik / csöpög?
Kar hogy nincs csak éjszakai mód benne.
Még télen elzarom a kinti vizet nyilván. De ilyen időben be lehet kapcsolni pár napra mondjuk.[ Szerkesztve ]
OK
-
Z_A_P
addikt
válasz szezso15 #13574 üzenetére
Mellekesen, ma egy kb 1 m2 tollkupac vart a gyep kozepen, szerintem egy galamb lehetett.
Ja, pont a 2 napos szarkupac tetejere szorta a tollakat. (ma ertunk haza, nem tudtam eddig eltakaritani). Fura, a kamera a kopasztos akciot valamiert nem vette fel, de az biztos hogy reggel 8 es 11 kozott csinalta, fenyes nappal
Szoval rendelem en is a cuccot. Csak most a kinti csapot is zarni kene a fagy miatt, ennyit lehet egyelore nem er (vizipuska zaras reggel, este, kinti csap, stb). De biztos hogy meglesz a cucc. Neztem YT videokat ilyen csapdakrol, hat szakadtam a rohogestol, a csavo meg alamondast is csinalt mintha a macskak beszelnenek mielott Fold koruli palyara allnak[ Szerkesztve ]
OK
-
Z_A_P
addikt
Olvastam pro-kontrat, ti gyujtitek a lenyirt fuvet vagy mulcsozassal otthagyjatok?
OK
-
Z_A_P
addikt
Koszi, en is ossze szoktam szedni inkabb.
(aztan kezzel potlom a szerves tapot ).
Tavasszal valahogy suriteni kene a fuvet, eleg ritkas. Persze ha hagyom 15cm megnoni, akkor nem latszik[ Szerkesztve ]
OK
-
Z_A_P
addikt
válasz ncc1701 #14296 üzenetére
Köszi
Amúgy tököm kivan az összes "szaki" gyepre izgulasa miatt.
Bejonnek, ott a 80 m2 beton placc, nekiallnak a mellette lévő gyepre lapakolni.
Mondom ne oda már, itt a tiszta betonon miért nem jó? Jaaa, ok. Aztán a felét oda rakják, majd újra elkezd a fűre pakolni
Mindegyik brigád. Eszem megall.
Ez is, ott volt mellette a térkő járda, szépen le is fóliáztam ne sarozzak össze, de mellette tolja sárban. Ok, a szegélyen fel kellett volna "ugratni" a talicskat, de ennyi. Nem, ő inkább a mocsárban tolja, alig forgott a kérék, tolta maga előtt a sarat .[ Szerkesztve ]
OK
-
Z_A_P
addikt
Gyeppel mikor kell elkezdeni foglalkozni?
Tavaszi indito? tragya , szerves tragya, felulvetes/surites, homok kiszoras a sar ellen[ Szerkesztve ]
OK
-
Z_A_P
addikt
Szerintetek most 7vegen el lehet kezdeni mar a fuvel foglalkozni?
Mi lenne?
Felulvetes (szorok ki plusz magokat)
Szerves tragya (biosol forte) kiszoras
Valami mas? Tavaszi mutragya, kell?
Eseltleg lenyirni elotte a mostanit? Vagy kezi gereblyevel lazitani?
Esetleg meg homokot szorok majd szet, mert utalom hogy ennyire saros a fu kozott is , allandoan. De az meg nincs itthon.[ Szerkesztve ]
OK
-
Z_A_P
addikt
Köszi, akkor még várok
Szellőztetés, érdemes úgy, hogy ha az megvan, utána rögtön egyszerre felülvetes, szerves + szervetlen trágyázás? Azaz 1 nap minden?
Előtte fűnyírás is persze. Már elég nagy.OK
-
Z_A_P
addikt
Meg jovo het elejere mond hajnalra nagyon hideget, utana mar teljesen beindul a tavasz.
A biosol forte melle milyen tavaszi inditot javasoltok? Nem uj vetes, csak felul lesz szorva. Ja, ez egy eleg bena gyep, szoval ar/ertek a legfontosabb, nem a legjobb minosegOK
-
Z_A_P
addikt
Ma nekialltam volna a fűnyírásnak. Jó 20cm a fű néhol már.
De annyi virág nő közte hogy nem volt szívem tarra vágniOK
-
Z_A_P
addikt
válasz Dorian #15813 üzenetére
Nálunk költözéskor jött át az öregasszony hogy "hát őt nem zavarja, csak vannak itt olyan szomszédok akik feljelentenek, már ő is próbált vasárnap füvet nyírni, aztán rászoltak". Akkor már tudtam hogy rajta kívül mindenki leszarja, ő köt bele mindenbe. Utánanéztem, aztán mondtam neki hogy néni van egy jó hírem, nyugodtan vághatja a füvet vasárnap is mert nem tilos.
OK
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen NAS-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple asztali gépek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PlayStation 3
- Kezdődik az új iPhone SE alkatrészeinek gyártása
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest