Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    Az alábbi nád szerű, üreges szárú növénnyel küzdök már elég régóta, az ismerd meg az ellenséged vezérelv mentén, érdeklődnék, hogy valaki be tudná e azonosítani, hogy mi a franc lehet ez pontosan? Már széttúrtam érte a netet, növényhatározókat, jobban hozzárétő ismerőst is megkérdeztem, de nem igazán sikerült eddig azonosítani.

    Roppant módon invazív, néhány hét alatt métereket képes nőni, vannak részek ahol csak 1 szár+gyökér van, de vannak komolyabb tövek/telepek, ahol 6-8 szál nő ki egy tőből. Egy-egy ilyen tövet ha kiások, akkor nem ritkán nagyon erős, gumi szerű 2-3 méter(!) hosszú gyökeret találok alatta.

    A telekhatáron kívül van belőle egy kisebb erdő (úgy 3 méter magasra nő meg), és egyébként van itt egy patak is, szóval gondolom alapvetően vízparti növény lehet... És mivel agresszív módon terjed eléggé, ezért belül a kerítés mentén is felütötte már a fejét. Tavaly fűkaszával + kézzel irtottam ahogy időm engedte, de nem igazán sikerült legyőzni, idén már okosabban szeretnék nekiállni.

    Előre is köszi ha bárkinek bármilyen tippje van!


    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák