Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • C. s.

    addikt

    válasz Rive #1947 üzenetére

    Köszi szépen, ez is szép, majd megmutatom Neki.

    (#1949) Chaser:

    "esetleg kombinálni is lehet őket..."

    Az biztosan szép lenne, csak szűkös a hely. A járda és a fal között szűk 1 méter van, a növénykének a másik irányban pedig bő 1 méter jut a páfrányig. Ezt írhattam volna már, ne haragudj. Praktikusabb volna számára egy kordában tartást jól tűrő bokor.

    Ami pedig a pampafüvet illeti, egyre inkább elcsábít. :) A gazokkal milyen viszonyban áll? mennyire tudja távoltartani magától? Alatta is nyírni kell a füvet (gazt)? Jó volna egy kicsit rendet rakni a kertben. Szeretnénk valami egyszerű és szívós kis növénykét, ami szinte kiirthatatlan, és nem nő 10 cm-nél magasabbra, hogy ne kelljen nyírni. A tervek szerint beborítaná az egész kertet, és nem ártana meg neki, ha havonta egyszer ráállnánk az autóval. Van krókusz, gyöngyvirág, nárcisz, tulipán, és snidling, jó volna, ha őket nem nyomná el. Ja, és egy szép torma is, orgona, japán birs, meg valami mályva, de velük nehezebb dolga volna, gondolom. :)

    "...mivel élőlények nem tárgyasítom őket..."

    Mostanában kicsivel elfogadottabb, ha állatokat a gazdijuk személyként emleget (nálunk is így van), de ezen a területen azért még lehet fejlődnie a világnak, hogy a növények helyzetéről ne is beszéljek. Állatvédők már vannak, de ha azt mondod, növényvédő, akkor legföljebb valami vegyszerre gondol mindenki, nem pedig a növények jogaira. Pedig ők is megérdemelnék, hogy legyenek jogaik. Még az állatoknál is kiszolgáltatottabbak, nem tudnak harcolni érte. De ezt már a fáradt gőzben is kifejtettem tavasszal. Nem is hiszem, hogy normálisnak néznek arrafelé. :DDD És ezek után már itt sem sokan...

    "...tuja-gomba téma..."

    Nagyon sajnálom szegényeket! Mondd, hogy nem ő esett áldozatul! Annyira tökéletes kis gombócka!

    "a leanderem magokat hozott, de eltávolítottam őket, ne szívják le az energiáját, virágzik is"

    Legszívesebben az egész világot telepakolnám virággal. :) Csak sajnos van egy fekvőbeteg a családban, így sem idő, sem energia nem jut már a kertre, ezért is szeretnénk megválni a fűnyírástól.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák