Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bandi0000

    nagyúr

    Sziasztok

    Nagynehezen sikerült külön helyrajzi szàm alá tenni a szántónak megjelölt ingatlanunkat, hogy el tudjuk adni, viszont most az ügyvéd már megint lelombozott, hogy kvàzi 8 hónap míg a vevő nevére kerül a telek, és min 6 hó mire véglegesnek tekinthető a dolog, ergó elkölhetném a pénzt, szóval ezzel kapcsolatban lenne pàr kérdésem.

    Ha én most belterületté nyilvánítanàm, vagy kivonatnám a művelési ág alól a teljes területet, nem tudom a 2 fogalom miben különbözik, akkor nyilván annak is lesz min egy 2 hónap àtfutási ideje, de ha jól tudom, akkor utána màr rögtön eladhatnám kvàzi annyiért amennyiért szeretném?

    Tudom, hogy aranykorona érték stb stb de egy 900m2 területre nincs valakinek tippje mennyi lehet?

    Ha ez az út nem járható, és eladom, adóznom kell ugye utána 15%-ot, ezzel lehet valamit kezdeni? Gondolok itt olyasmire, hogy valahogy leírni az adóból, vagy mivel többen vagyunk tulajdonosok, valami kedvezményt kapni belőle stb?

    Kifüggesztés esetében, csak akkor lehet elkezdeni, ha van már rá vevő? Gondolok itt olyanra, hogy kifüggesztem többért, és majd a vevőnek kevesebbért adnám el? Nem szeretném ha bárki megvenné, persze kicsi az esély, de meg van rá a lehetőség.

    Köszönöm

    Xbox One: bandymnc

Új hozzászólás Aktív témák