Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mister_X

    nagyúr

    Sziasztok!

    Gyors kérdésem lenne. Diákszövetkezetnél a munkabér folyósításának a határidejét mi szabályozza? Próbáltam feltúrni a Mt-t, de nem nekem való olvasmány, ott is csak valami hasonlót leltem és azt se szövetkezetre:

    155. § (1) A munkavállaló részére járó munkabért – eltérő megállapodás hiányában – utólag, legalább havonta egy alkalommal kell elszámolni.
    (2) A kifizetett munkabér elszámolásáról a tárgyhónapot követő hónap tizedik napjáig írásbeli tájékoztatást kell adni.

    Tehát az én értelmezésemben tizedikén már nálam kell legyen a pénz (1) és az igazolás/bérlap (2). Bilibe lóg a kezem, de a szememben

    Igen, a probléma forrása, hogy szinte sosem kapom meg tizedikéig a fizetésem, sőt. Azzal takaróznak, hogy a szerződésben 16. a határidó (...) és tizedikén ott van a(z egyébként baromira nem részletezett) bérlap valahol a weboldalon eldugva, ahová múltkor regisztráltam 2 év elteltével és egyébként most se működik. Ez természetesen b*ssza a csőröm, mert nem lehet így tervezni. A bérletem ötödikén ját le rendszeresen, a főbérlő 12-ig kéri a lakbért, stb. tehát nem az a problémám, hogy nyolcadika helyett tizedikén fog megjönni a fizetés, és jaj plusz két nap. Aztán meg izgulhatok megint, hogy mennyit fognak ülni a béremen, mert 10-e vasárnap és 15-e péntek (kivételesen ünnepnap, de nem ez a lényeg).

    "Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

Új hozzászólás Aktív témák